Mites hoito Turussa
Pähkäilen kovasti, minne laittaisin esikoisen tammikuussa hoitoon - perhepäivähoitoon vai päiväkotiin? Poika on silloin 1,4kk. Olen kuullut molemmista paikoista kommentteja sekä puolesta, että vastaan, oon ihan hämmentynyt että kumpi sit olis parempi ratkaisu.. Onko teillä hyvin perusteltavia mielipiteitä asiasta? :) Perhepäivähoidossa eniten jännittää hoitajan luotettavuus... Eilen sain kuulla, että tuttuni äiti aloittaa perhepäivähoitajana, siis yksityisenä, ja hän voisi ottaa meidänkin pojan ryhmäänsä. Kuulemma, jos Kela maksaa meille täydet tuet, meille jäisi hänelle maksettavaa 130e/kk (olemme opiskelijaperhe). En yhtään tiedä, onko tämmöinen hinta kohtuullinen, kun ei ole mihin verrata, en tiedä mitä päiväkoti tai muu hoito maksaisi.. Ja tietääkö joku, että milloin näitä tukia kannattaa hakea ja miten se tapahtuu.. Kiitos :)

Vastaa
Listaa uusin ensin
Moikka
Aika samalla kaavalla nämä päivähoitojutut menee kaikkialla. Jos kerran olette molemmat opiskelijoita eikä työtuloja juurikaan ole, niin uskaltaisin arvioida että kunnallisella puolella teiltä ei mene päivähoitomaksua lainkaan. Tuo laskuri löytyy kun kuukkeloit päivähoitomaksut laskuri jne hakusanoilla. Ei väliä minkä kunnan laskuri on, koska perusteet on kaikkialla samat.
Kokemusta meillä on sekä perhepäivähoitajasta että tarhasta. Pph oli meillä ihan mahtava, ainoa huono puoli on se varahoito joka voi olla järjestettynä toisella hoitajalla tai päiväkodissa. Meillä vaihteli kovasti mutta esikko oli helposti mukautuvaista sorttia eikä tuo haitannut. Kuopus on sopeutuvuudessaan hieman haastavampi. Lisäksi ryhmä vaihtui tiheästi kun muut perheet muutti tai joku lähti eskariin ja niin päin pois. Lisäksi pphlla voi olla kaikki eri-ikäisiä tai yksi vanhempi ja muut pieniä tai näin päin pois. Esikolle ei 5vuotiaana ollut kauhean kivaa kun seuraava oli 3v ja sitten loput ihan pieniä. Siihen asti pph oli kyllä ihan paras vaihtoehto.
Tarhassa taas ihan pienet on kaikkien lemmikkejä ja hoivaa ja huomiota piisaa. Eli ei pahaa sanaa.

Kunhan muistat laittaa päivähoitohakemuksen 4 kuukautta ennen hoidontarpeen alkamista sisään.
Kunnallinen hoito maksaa Turussa sen mitä muuallakin maassa, laskuri on sen selvittämiseen on oiva apu. Suosittelen perheen tulojen ilmoittamista, koska mm.niiden ja hoidon laajuuden mukaan päivähoitomaksu määräytyy.
Yksityinen palveluntuottaja saa määritellä itse omat palvelumaksunsa ja mm. loma-ajat, samoin lasten loma-ajan hoidon.
Täällä meillä on ollut niin, että yksityisen päivähoidon tuottajan ei ole tarvinnut järjestää lastenhoitoa hoitopaikan ollessa suljettuna.

Ai okei täytyypä tsekata toi laskuri :))

me laitettiin esikoinen päiväkotiin 9kk ikäisenä kahdesta syystä; siellä on useampi hoitaja, joka on monessa suhteessa hyvä asia ja toinen syy oli se, että ei tarvitse miettiä varahoitoja tmv vaan ympäristö on aina sama, vaikka joku hoitajista olisinki kipeä/ lomalla tmv.
ekana vuonna jouduttiin kesä pitämään hoidossa ja oli varahoitopaikka kun pk oli kiinni mut sen jälkeen saatiin heinäkuut sovittua niin ettei ollut varahoidossa, nii paitsi 5v viikon verran mut sillon oli niin iso että se oli vaan jännää vaihtelua.
vertailua maksujen suhteen saat laskurin avulla, muistaakseni Turun kaupungin sivuilla on laskuri, siihen tulot niin näyttää mitä jää maksettavaa.
