Vauvauinti

Me lähdemme lauantaina ensimmäistä kertaa n.5kk ikäisen tyttömme kanssa vauvauintiin. Odotamme tosi innolla, mutta haluaisin kuulla toisten kertomuksia vauvauinnista. Oletteko käyneet joskus lastenne kanssa vai tälläkin hetkellä? Ja mitä pidätte? :) Musta ainakin tuntuu että vauvelimme tulee pitämään, kun tykkää niin paljon kylpemisestäkin. No pian nähdään! Pinkki uimapuku ja uimavaippakin tuli juuri ostettua.  Ihanaa elokuun jatkoa kaikille.

20.8.2014
Rakkaus
Rakkaus
22 weeks pregnant

Tänään oltiin nyt ensimmäistä kertaa tytön kanssa vauvauinnissa ja hyvin meni.
Ei tullut itkua, oli vaan tyynenä ja lillui vedessä. Laulettiin pari laulua ja heiluteltiin vauvoja vedessä. Loppulaulu ja siinä se. Odotetaan kun tyttö pääsee sukelluksiin :)
Liberon uimavaippa tytölläkin oli ja uimapuku. Itse tykkäsin vaipasta, ei ollut painava.
Me saadaan olla niin kauan lauantain aamu ryhmässä, kun itse vaan haluamme olla. Kun tytöllä on ikää tarpeeksi hän vaihtaa isompien vauvauinti ryhmään, mutta muuten paikka ja aika pysyy niin kauan kun itse haluaa jatkaa. Ihan kätevä juttu :) Meidän vauvauinti maksaa 55 € /kk.

23.8.2014
Rakkaus
Rakkaus

Mä luulen että kesken kurssin ei suositella osallistuvan siksi että se maksu on selkeämpi,kun on alusta asti mukana ja sitten taas ois hassua että joku ei mahtuis mukaan siksi että paikkaa varataan sellaiselle joka ei ole edes koko kurssia,mutta en tiiä.. Ei täällä kuitenkaan ole se kurssi kuin sen 8kertaa eli ei tarvi kauaa odotella että pääsee mukaan.. :)

21.8.2014
Vipe
Vipe

täällä on tosiaan se 8kertaa ja silloin kysyin että voiko aloittaa kesken,niin ei suositellut ja sanoi juuri sen että oikeastaan se 4-5kk on parhain ikä aloittaa,että ei kannata aloittaa kesken siksi että pääsisi aloittaa jo 3kk.. Sitä en sitten tiedä,että miten muuten saa aloittaa kesken jos jostain syystä havahtuu myöhään tms.

20.8.2014
Vipe
Vipe

En mäkään toista ostais,mutta joillain oli sillei (ja siis voi toki olla että oli joku sukulaisten vanha yms.)

Ja sitten taas kaikilla ei isi syystä tai toisesta lähde mukaan uimaan,joten aina ei voi tehdä noin.. Itse olen käynyt serkkuni kanssa ja ollaan oltu samalla puolella,mutta en kokenut toimivaksi silloin sitä että toinen odottelee vauva sylissä,kun toinen peseytyy ja jää sitten itse pesulle,kun toinen on valmis.. Hassua sinänsä,kun ajatteli että sillein se on helppoa,mutta paljon enemmän tosiaan ne joilla mies oli mukana käytti sitä vuorottelu taktiikkaa,vaikka piti aina toiselle puolelle vauva viedä.. Päästiin paljon nopeammin pois kun yhtäaikaa peseydyttiin,mutta ehkä miehet on sen verta nopeampia kuin naiset että se taktiikka pelaa paremmin miehen kanssa,kuin toisen naisen kanssa ;)

20.8.2014
Vipe
Vipe

Me aloitettiin kanssa siksi siinä 4-5kk iässä,kun poika syntyi kesällä ja oli elokuun ryhmän alkaessa vasta 2kk eli liian pieni ja seuraava kurssi kun alkoi niin olikin jo reilu 4kk.. Meille tuo ikä oli ihan hyvä,mutta jokainen lapsi on yksilö,niin ei varmaan oikeaa hetkeä olekaan.. Jotkut ei tule koskaan tykkäämään vedestä,joillain on kausi ettei tykkää ja sitten on sellaisia jotka tykkää koko ikänsä..

20.8.2014
Vipe
Vipe

Jenkku,meillä monilla oli joku kirpparilta ostettu kaukalo mukana,jossa vauva oli suihkun tiloissa ja kotiin lähtivät toisessa kaukalossa.. Itse taas otin ylimääräisen pyyhkeen,jonka taittelin monin kertaiseksi kaukaloon ja sitten vauva omassa pyyhkeessään siihen,nii ei kastunut läpi.. Ja sitten kun poika oli sen puoli vuotias,niin hankittiin bumbo,joka on ollut kyllä siis ihan mahtava keksintö.. Meillä poika nyt vasta lopettanut siinä istumisen.. Ja siis ei noussut siitä siinäkään vaiheessa kun oli sen ikäinen että ois itse päässyt pois,odotti aina sanoja "saat nousta" :) Ja bumbossa voi käsittääkseni jo 5kk ikäistä istuttaa lyhyitä hetkiä.. Meillä tuo siis ollut hintansa väärti,kun poika tosiaan nyt vasta lopettanut siinä istumisen,vaikka toki vielä istuis jos käskettäis,mutta ei kaikilla ole siitä yhtä hyvää kokemusta :)

ja mitä uikkareihin tulee,vaikka meillä ollut juurikin se ohjeistus että kireä puntti,niin pojalla on nyt kolmannet uikkarit vasta menossa tän kahden vuoden aikana ;) tai tavallaan neljännet,mutta yhdet on samaa kokoa kuin toiset,joten sitä ei lasketa :P Eli ei niitä koko ajan tarvi silti ostaa..

ja siis toki jos on ohjeistus että pitää olla vaippa,niin silloinhan sitä tulee käyttää,mutta jos ei ole ohjeistettu,niin en suosittelisi :)

20.8.2014
Vipe
Vipe

Itse emme pystyneet aloittamaan aiemmin kuin vasta nyt kun tyttö on 5kk, koska kesäisin oli vauvauinnit lomailemassa ja nyt elokuussa alkaa uudet ryhmät uusille tulokkaille.
Meillä kans tuolla paikassa maksetaan kerran kuussa, eli 4x kuussa uintia.
Juu, kattelin kans semmosia uimavaippoja että ehkäpä seuraavaksi sitten semmosen ostan kun tuo nykyinen uimapuku menee pieneksi. Mutta tuolla paikassa sai kyllä hyvin käyttää uimavaippaa, tai kertakäyttö uimavaippa ja uimapuku päälle :)
Kiitoksia kaikille vastanneille ja keskusteluun mukaan lähteville. Vauvauinti infossa tänään käytiin ja saatiin tarvittavat tiedot. Nyt vaan odotellaan lauantaita innolla.

20.8.2014
Rakkaus
Rakkaus

Mä olen carata,ainakin tykännyt,että täällä on mukavat ja asiansa osaavat ohjaajat.. Tosin toinen jäi äitiyslomalle jo aikasemmin ja toinen sai kesällä vauvan,nii viime keväänä vähän tosiaan vaihteli ohjaajat ja en tiedä miten nyt jatkuu kesän jälkeen,että onko nuo tutut ohjaajat sen verran vauvalomilta palailleet että uinnit pitää..

Me kun siirryttiin siihen pirpana ryhmään,niin poika oli juuri sellaisessa iässä,että kun toinen ohjaaja sanoi että pienet jää tähän ja isot menee toisen ohjaajan kanssa (ja silloin kumpikaan vaki ohjaajista ei ollut paikalla) niin mentiin isoihin,mutta poika oli niihin juttuihin mitä tekivät ihan liian pieni,joten mentiin sinne mihin pienet jäi,mutta ne taas teki ihan alkeita,niin keskenämme sitten vaan leikittiin ja tuli olo ettei kuulu sinne ja päätin että tämä jakso nyt kituutetaan tässä,mutta sitten palataan vauva ryhmään,mutta sitten seuraavan kerran kun oli omat ohjaajat paikalla,niin ne huomioi ihanasti sen että meidän poika on juuri hankalasti välimallia,ettei ole iso eikä pieni ja otti sitten isojen "harjoitteissa" sen huomioon ja keksivät meille aina vastaavan harjoitteen,joka sopii pojan ikä tasolle ja itsellekin tuli parempi mieli ja olo,että ihan oikeassa ryhmässä ollaan..

paljon on siis ohjaajistakin kiinni ja meillä ainakin ihanat ohjaajat sattunut :)

20.8.2014
Vipe
Vipe

Me alotettiin kans 3kk ikäsenä vauvauinti, mut ei käyty ku muutama kerta, vaavi ei yhtää tykännyt... Pian täyttää vuoden ja nykyään ihan hirmunen vesipeto :D Oltais siis voitu alotella se rauhassa myöhemminki. Nyt alotettiin muskari ja siitä tykkää tosi paljon.

20.8.2014
HannnaK
HannnaK

Mun kaveri pitää vauvauintia ja siellä olen ollut välillä auttamassa. Täälläkin ohjeistus oli, että vain uikkarit, jotka tarpeeksi kireä lahkeiset. Ne uimavaipat kun ei kuulemma välttämättä pidä sitä kakkaa sisässään. Mutta kysyinkin joskus siitä, niin harvemmin kuulemma vauvat kakkaa veteen.

Rintaruokinnalla olevalle vauvalle sinne evääksi riittää rintamaito, mutta isommalle ottaisin vettä pulloon tai vaikka smoothien ym. Saunassa on usein kiva imettää vauvan kanssa, usein lämmöt on säädetty niin, että siellä voi lämmitellä ja samalla syödä. Etenkin siis nämä, jotka on rintamaidolla ruokittavissa.

Ja kunnon vaihtovaatteet, ettei tule kipeäksi.

20.8.2014
carata
carata

Meillä oli samanlainen tilanne noin kaksi vuotta sitten ja sillä tiellä olemme :)

Meillä poika oli silloin juuri 4-5kk tarkkaan en enää muista.. Silloin meille sanottiin että vaikka se ikäraja on 3kk,niin tuossa viiden kuukauden paikkeilla on kaikkein paras ikä aloittaa :)

Minua jännitti ihan hirveästi,että jos poika ei nautikaan,että mistä tietää että kuinka kauan kannattaa yrittää totuttaa ja koska on aika luovuttaa..

Meillä poika tykkäsi,eikä kertaakaan itkua tullut koko uinnin aikana eikä sen jälkeen,vaan tykkäsi ihan joka vaiheesta :)

En tiedä onko teillä ollut info tilaisuutta,täällä sellainen oli ennen uinnin alkuja uusille tulokkaille info tilaisuus,jossa silloin kävin.. Siellä neuvoksi annettiin poistua altaasta kun on vielä hyvä mieli.. Eli tarkkailla lasta ja poistua altaasta vaikkapa kesken uinnin,jos lapsi näyttää merkkejä siitä että alkaa harmittaa.. Eli ei odota sitä että lapsi huutaa kurkku suorana vaan lähtee ajoissa,että jää hyvä mieli,niin ei jää kammoa seuraavaan kertaan :)

En tiedä millainen ohjeistus teille on annettu,mutta meille sanottii ettei suositella noita uinti vaippoja,koska ne on lapselle epämukavat.. Meillä suositeltiin vain kireä punttisia uikkareita,jottei kakka pääse leviään altaaseen (ja todella harvoin kuulemma lapsi kakkaa uinnin aikana) ja pissa on sen verran puhdasta,että sen altaaseen tuleminen ei haittaa :)

Meillä alkaa myös uinnit nyt lauantaina,aloitimme siis vajaa kaksi vuotta sitten vauva ryhmässä ja siirryimme yli vuoden vanhana (en tarkkaan muista missä vaiheessa) pirpana/perhe ryhmään,eli sellaiseen missä on sekä vauvoja,että vähän vanhempia lapsia,mutta siis samat ohjaajat ja samankaltaista kuin vauvaunti ja lukeutuu vauvauinti katekoriaan..

Poika on 2v ja 2kk ja vesi on tuttu elementti ja osaa vettä kunnioittaa.. Eli ei juokse veteen suin päin,vaan on tosi arka ja varovainen,mutta silti nauttii vesileikeistä ja uimisesta.. Eli en voisi vesipedoksi kutsua,vaan hänestä on lähinnä kasvanut varovainen vedestä nauttia.. Ja tietysti toivon että edelleen uimassa käynti kiinnostais,ainakin järvessä ollaan uitu :)

Toivotan teille mukavia uintihetkiä ja toivon että vauva ja sitä myötä koko perhe nauttii! Halutessaan vauvauinnista saa pitkäaikaisen harrastuksen,jota voi mukavasti jatkaa aina sen 2kk,kerrallaan ja katsoa sitten että vieläkö haluaa jatkaa.. Täällä siis tuon yhden jakson pituus on 8 uintikertaa :)

20.8.2014
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...