E-pillereiden lopettaminen ja raskaushaaveet

Moi! En olisi koskaan uskonut, että löydän itseni tällaiselta sivustolta! En ole koskaan pitänyt juuri lapsista, mutta kappas kun se minunkin biologinenkelloni alkoi tikittää ja miehen kanssa päätettiin, että koetetaas saada raskaus alulle ennen kuin meille pamahtaa 30 mittariin. Lopetin e-pillerit lähes 10-vuoden käytön jälkeen ja lopetus sujui ilman isompia ongelmia, nyt ollut pari kuukautta ilman. Menkat alkoivat kuukauden myöhässä eli melkoisen nopeasti kuitenkin, huomasinpa myös että tunsin ovulaationi selvästi, ainakin ajankohta täsmää eli oletan niitä ovulaatiotuntemuksiksi. En tiedä onko muutos pysyvä, oma hormonitoiminta on vielä niin uutta ja ihmeellistä. Gynellä käyty ennen tätä päätöstä ja kaiken pitäisi olla hienosti, ei kun vain vauva masuun kuulema. Halusin kai vaan sanoa, että nyt jännittää! =) Jotenkin laski sen varaan että eihän tässä kiire ole, mutta kun menkat palasivatkin niin nopeasti, niin nythän se on vaikka oikeasti mahdollisuus tulla raskaaksi, hui! Ihan hirveän pelottava ajatus, mutta samalla myös aika ihana. (Koetan olla vielä tässä vaiheessa ajattelematta että pelkään esim. lääkäreitä hysteerisesti ja olen myös vähän luulosairas... :p )

14.8.2014
Elere
Elere
Toiveena raskaus

kuinka ärsyttävää, kuukautisten olisi pitänyt alkaa kolmisen viikkoa sitten, nyt alavatsaa on nipistellyt pari päivää mutta menkkoja ei vaan kuulu. Viime viikolla rinnat olivat kipeenä. Tein su testin, mutta negaa näytti silloin. Milloinkahan kannattaa tehdä uusi, jos menkkoja ei kuulu?

24.9.2014
Elere
Elere

Yasmine koko ajan.

30.8.2014
Elere
Elere

Minkä merkkinen e-pilleri sulla oli käytössä?

30.8.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Onkohan kellään kokemusta tällaisesta, ekat menkat pillereiden jälkeen tosiaan tuli n. 2kk lopettamisesta, kestivät 6pv ja aika normaalit. Nyt sitten alle kaksi viikkoa siitä on taas pientä tiputtelu vuotoa, ollut nyt muutaman päivän. Hormonitoiminta taitaa siis olla aivan mitä sattuu. Liekköhän raskautuminen ees mahdollista ennen kuin tasoittuu?

29.8.2014
Elere
Elere

Nopeasti tunnutte raskaaksi tulleen. :)

Joo en tosiaan nyt sitä tarkoittanut että tässä nyt yksi alkoholisti-äiti joka ei voi olla ryypiskelemättä, vaan juurikin sitä että kun ei voi tietää jos raskaaksi tuloon menisikin vaikka vuosi, niin haluaisin kuitenkin olla mahdollisimman normaalisti murehtimatta asiaa. Ja siihen mun normaaliin eloon kyllä kuuluu se että saatan joskus ottaa lasillisen tai pari, vaikka muutoin elänkin melko terveellisesti.Ehkä tietysti nyt voi kutienkin rajoittaa aivan minimiin, kun on vauvahaaveita.

Me ajateltiin koettaa ainakin ottaa sellainen asenne, että tulee kun on tullakseen, eli ei "yrittämällä yritetä". Vaikka miehellä se taitaa jo isompi vauvakuume olla, sopimuksesta huolimatta. ;) Tosiaan vielä hämmentää tämä kun koko aikuisiällä ei ole ollut ns. omaa hormonitoimintaa, niin ei osaa kuunnella kroppaansa enää ollenkaan.

15.8.2014
Elere
Elere

Mulla tulee päivää paria ennen fiilis, et ehkä menkat ei alakaan. Juuri muita oireita ei ole ollutkaan.

Ja mä heitin kirveen kaivoon yrityksen kanssa just tossa toukokuun lopussa. Otin holiakin pitkästä pitkästä aikaa. Ja niin vaan seuraavia menkkoja ei sit tullukaan.

Mut lohdutan itseäni sillä, että oviksesta menee noin viikko, ennen kuin munasolu edes kiinnittyy. Ja siihen päälle toinen ja ehkä kolmaskin viikko ennen kuin istukka alkaa toimia. Eli testailu mahdollisen raskauden vuoksi ennen aikojaan on minusta melko turhaa. Aiheuttaa vaan stressiä ja sehän taas vaikeuttaa raskautumista.

15.8.2014
misukka
misukka

Raskauden ensimmäiset kuukaudet on aina niitä kriittisimpiä ja mä olen kyllä jättänyt alkoholin kokonaan pois heti kun alettiin yrittämään. Eli nolla linjalla menty, niin ei ole sit tarvinut miettiä, että koska raskaus sai alkunsa, ennen juhlia vai vasta niiden jälkeen. Tietenkään raskqus ei tule kaatumaan lasilliseen tai varmaan kahteenkaan, mutta elämä on valintoja. Vanhempana päätät lapsesi puolesta. Tavallaan sen syntymättömänkin.

Mä en testailis ennen juhlia, vaan vasta aiheesta. Eli kun menkat ois myöhässä viikon tai vaikka pari. Testiä mä en koskaan ole uskaltanut tehdä kovin aikaisin, jottei joudu pettymään.

..Ja jotkut huomaa raskauden piankin. Eli rintoja voi turvottaa, päätä särkee, pissattaa, oksettaa, väsyttää...Joillain alavatsaa nipistelee kiinnittymisen aikoihin, jotkut huomaa vasta et menkat on myöhässä ja jotkut (en tajua edes miten se on mahdollista?!) huomaa olevansa raskaana mentyään sairaalaan "mahakipujen" takia, päätyen synnyttämään.

Tsemppiä teille! Meillä vaihtelevasti tärpännyt ensimmäisestä kierrosta, yhden kanssa meni pari vuotta. E-pillereitä söin yhden lääkekuurin takia n.vuoden, mutta menkat muuttui aika äkkiä säännöllisiksi. Uskon, että vauvan tuloon vaikuttaa aika pitkältä e-pillereiden jälkeen se, että kuinka nopeasti oma kierto säännöllistyy.

15.8.2014
carata
carata

kiitoksia kommenteista :)

Lähinnä olen juuri mietiskellyt, että kuinkahan pian sen huomaa jos tärppää. Haluaisin kuitenkin elää ihan normaalisti ettei tästä tule mitään stressiä, mutta toisaalta en haluaisi riskeerata esim juovani alkoholia jos onkin jo tärpännyt. Pitääkö se testi sitten vaan varuilta tehdä jos on vaikka juhlat tiedossa. :)

15.8.2014
Elere
Elere

Lykkyä pyttyyn! Niin sanoakseni :)

14.8.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...