Hämeenlinnalaiset nuoret/nuoret aikuiset

Elikkäs olisi kiva saada juttelu ja oleilu seuraa hämeenlinnalaisista nuorista äideistä/odottajista :) Itse en ole kumpaakaan, mutta toiveena olisi vaikka ikämittari näyttääkin aika nuorta. Kuitenkin teidän muiden kokemukset ja tuntemukset ja kaikki kiinnostaa ja olisi mahtavaa että olisi sitten myös muita jotka ymmärtää odotusaikaa jos siihen joskus päästään :)

4.8.2014
RiiaBa
RiiaBa
17-month-old baby

Kannattaa hakea reumakuntoutukseen kangasalalle, apilaan :) Ihanat ihmiset siellä ja hyvä vertaistuki!

11.8.2014
RiiaBa
RiiaBa
17-month-old baby

Riiaba onhan se tosiaan hyvä ajoittaa lapsi niin että paperit ehtii koulusta saamaan :) Itse en ainakaan paheksuisi,vaikka maha pystyssä valmistuisi,mutta toki tuntuisi tyhmältä että jäisi opintojen suoritus jostain kuukaudesta tai kahdesta kiinni,vauvan takia.. Toki jos niin käy,niin sitten käy ;)

Toivotaan että yritys tuottaisi sitten tulosta ja pian.. Itselläni esikoista kun alettiin yrittää oli kanssa sellainen "entä jos ei voi saada lapsia" pelko,vaikkei mitään syytä ollut.. Ja ekan kuukauden jälkeen kun ei tärpännyt,niin olin vielä enemmän paniikissa vaikka olin hyvin tietoinen siitä että ei ole mikään ihme vaikkei heti onnistu.. Ja sitten kun jo toisen kierron aikana tärppäsi,niin ei voinut muuta kuin nauraa kun se jo tuntui siltä ettei koskaan saada lasta :) Eli voin vaan kuvitella mitä on yrittää vielä kauemmin..

Tai no on siitäkin sinänsä kokemusta,että toista lasta kun alettiin yrittää,niin tärppäsi heti ekalla,mutta meni 10+5 viikolla kesken ja sen keskenmenon jälkeen yritettiin 4 kuukautta ennenkuin  vihdoin tärppäsi.. Sekin on vielä sinänsä lyhyt aika,mutta kun kaksi ekaa raskautta oli saanut alkunsa niin nopeasti,niin olin varma että keskenmeno aiheutti jotain vahinkoa niin etten voi enää tulla raskaaksi.. Kai elimistö oli vaan niin loppu,rankan syksyn takia ettei jaksanut ottaa lasta kannettavaksi,ennen kuin lopetin siitä tressaamisen ja asennoiduin siihen että poika jää ainoaksi.. Ja jälkikäteen kun miettii meidän loppuvuotta,niin ei siihen ehkä raskautta olisi enää kroppa kestänyt..

Kun siis muutama päivä keskenmenon jälkeen pojalla tuo reuma todettiin,niin oli kyllä rankka syksy,jotenkin siitä vaan selvis ja uusi vuosi toi tullessaan uudet kuviot ja viime syksy on onneksi vaan etäinen muisto,jota ei kyllä takasin kaipaa..

10.8.2014
Vipe
Vipe

Joo siis suurin osa pitää lopettaa ennen raskautta. Nykyään se ei enään niin paha ole, on todettu 2007 ja nykyisin silloin tällöin joku nivel kettuilee. 

Tosiaan on kova vauvakuume. Endo ei asiaa helpota kun pelko lapsettomuudesta jatkossa kalvaa mieltä. Mielessä ollut että voisi mahdollisesti yrittää ensi vuoden puolella, jotta ammattikoulu käytynä, uuteen kouluun haettu ja mikäli pääsee, niin välivuosi ja lapsen kanssa mammailen. Työ keikkoja pystyisi tietysti tekemään sitten aina kun on lapsenvahtia tai mies kotona :) 

Nyt odottelen lähinnä sen takia että ei ihan tarvitsisi maha pystyssä olla loppuvuotta koulussa, kun sitä tunnutaan paheksuvan niin paljon. Mikäli aiemmin nappaa niin ei pahastuta silti ollenkaan. 

Loppukuusta lääkärin juttusille! :)

10.8.2014
RiiaBa
RiiaBa
17-month-old baby

Juu,se on ma-ke,oli ennen ma-pe,mutta se ohjaaja alkaa opiskella jotain lisää,niin siksi muuttui noin.. Se on vähän kuin avoin kerho,mutta ehkä vielä vapaa muotoisempi.. 9-11.30 se on auki (ainakin oli kun tossa Anttilan kadulla oli) ja sinne saa omia aikojaan mennä ja omia aikojaan lähteä eli ei ole sillei sidottu just tohon aikaan.. :) Me käydään varmaan keskiviikkoisin tossa lähellä avoimessa,mutta ehkä ma tai ti tai kumpanakin vois käydä siellä katsomassa onko samoja perheitä paikalla yhtään,ohjaaja ainakin on tuttu :D

Mä oon kanssa erikoistunut lapsiin ja nuoriin ja vanhusten puolella tein keikkaa,ennen kuin menin yhteen perheeseen niiden kotiin hoitaan lapsia ja pojan jälkeen aloitin sitten yksityisenä perhepäivähoitajana omassa kotona :) Mä olen harjoittelu jakson tehnyt vastasyntyneiden vuodeosastolla ja samalla tutustunut vastasyntyneiden teho-osastoon ja yhteen synnytykseen pääsin mukaan ja sen perheen kanssa olen edelleen yhteyksissä :) Harjoittelu jakso oli kyllä silläkin hyvä,että tiesi paljon asioita osastosta jota ei kerrota.. Pääsin kotiinkin aikasemmin kun tiesin että vaikka syntymä päivä lasketaan nolla päiväksi,niin varhain yöllä syntyneillä se voidaan jo laskea ekaksi päiväksi.. Kovasti meinasivat etteivät silti päästä,mutta minkäs mahtoivat,kun en ollut yhtään apua tarvinut vauvan kanssa,eikä poika saanut yhtään lisämaitoa ja silti syntymä paino oli tippunut vaivaiset 35 grammaa ja lääkärillä ei valittamista.. Muistan vieläkin kun punnitsivat kahdesti kun eivät uskoneet tulosta ja sitten toteamus oli vaan:"no kai te tänään sitten kotiin lähdette" ;D

6.8.2014
Vipe
Vipe

Ai tänne tulee sellainen?! Empä tiennyt. Avoin kerhokin taisi alkaa nyt syksyllä viimeinkin, kun sitä muutaman muun äidin kanssa tähän pyydettiin muutaman vuoden ajan, kun muuten lähin kerho olisi ollut poltinaholla. Harmittaa tavallaan kun muutetaan, mut minkäs teet kun tila loppuu. Ja olen joo lähihoitaja. Lapsiin ja nuoriin erikoistunut. Töitä tehnyt liikuntakerhoissa, päiväkodeissa, neuvolassa ja keskussairaalan äitiyspolilla, sekä synnyttäneiden vuodeosastolla ja vastasyntyneiden teholla.

5.8.2014
carata
carata

Carata,meidän porukat asuu kaurialassa ja tosta idänpäästä toi perhetupa muuttaa sinne kankaantaakse,niin ajattelin että pojan kanssa siinä jatketaan käyntiä,vaikka vähän kauempana nyt sitten onkin.. Jos oikein muistan niin aukee jo ens viikolla :)

Niin ei kai reuma esteenä raskaudelle ole,mutta tosiaan lääkitystä voi joutua muokkaan ja tietysti olla kipuja enempi,kun joutuu kroppa muutenkin koville,mutta eipä se siitä ainakaan iän myötä helpota..

itsekin huomasin että nuori kroppa oli kyllä hyvä apu,jaksoin raskauden loppuun asti mennä lähes täysillä,ei ollut mitään vaivoja ja synnytyksen jälkeen oli "heti" kunnossa ja ei tarvinut kotona lepäillä neljän seinän sisällä :)

Riiaba,Mua kiinnostais kanssa ton sun reuma,että onko sulla ollut jo lapsena se vai vasta myöhemmin puhjennut? Meillä pojalla syksyllä todettiin lastenreuma..

Ai niin carata,oletko sä lähihoitajaksi valmistunut vai onko mulle muuten vaan jäänyt sellainen mielikuva.. Jotenkin yhdistäisin sut hoito alaan?

Ja siinä kanssa caratan kanssa olen samaa mieltä että joku ammatti olis hyvä olla,mutta jatko opiskelut ehtii odottaan..

5.8.2014
Vipe
Vipe

Kirjoiteltiinkin niin samaan aikaan, että...

Kannattaa kyllä jutella asiasta lääkärin kanssa, jos nyt tuntuu itsestä oikealta hetkeltä. Sulla on ilmeisesti joku hormonaalinen ehkäisykin käytössä, kun lääkkeinä noi?
Koska sulla on reuma todettu? Miten se ilmenee? Ja onko kuinka paha? ...Raskautta ajatellen osa reumalääkkeistä aiheuttaa mm.huimaustakin ja käyttö raskauden aikana on joko kielletty tai pitää ainakin lääkärin kanssa miettiä.

5.8.2014
carata
carata

Tällä hetkellä asustellaan tästä Kankaantakana/Hattelmalan välimaastossa, mutta kodittomia tosiaan ollaan nyt. Tarjottiin talosta, joka on Lammilla, joten täällä pysytään edelleenkin vaikka sijainti muuttuu kyllä merkittävästi :/ Jos nyt siis se talo saadaan. Miehen työn takia ei ole oikein väliä, että missä asutaan.

Mä jäin mammalomalle 2012 heinäkuussä, jota ennen olin juuri saanut paperit ja tein töitä. Opiskelujen ohessa tein koko ajan töitä ja oli kyllä kieltämättä aika mukavaa jäädä kotiin odottamaan synnytystä ja valmistella kotia vauvalle. Suosittelisin hankkimaan ainakin jonkun ammatin. Jatko opiskeluja ehtii tekemään aina!

Lapset mä haluasin nuorena siksi, että nyt jaksan. Palautuminen synnytyksistäkin on ollut nopeaa ja siitä kiitän kyllä "nuorta" kroppaa. En ollut vielä mammalomalle jäädessä urani huipulla, joten kotiin jäänti ei harmittanut tippaakaan. Lisäksi odotusaika näin nuorempana on kyllä varmasti mukavampaa, kuin odotusaika +30-40vuotiaana. Lisäksi yksi toinen syy oli se, että haluttiin mummien ja pappojen, sekä isovanhempien näkevän lapsen lapsia.

RiiaBa, sulla siis kova vauvakuume? Mikä estää? Oikeaa hetkeä ei välttämättä tule meinaan koskaan, jos sitä jää odottamaan.

5.8.2014
carata
carata

Tässä kuussa gynen käynti ja ajattelin uskaltautua ottaa puheeksi tämän. Lääkityksenä endometrioosiin on Visanne, reumaan on simponi, arava ja salazopyrin, psori rasvat ei nyt vaikutakkaan ja sitten perus kipulääkkeet ja litalginit :)

5.8.2014
RiiaBa
RiiaBa
17-month-old baby

Itse olen ihan eripuolelta kaupunkia.. :)

Saako udella millainen lääkitys sinulla on? Pakko ei ole kertoa,jos et halua :) Oletko lääkärin kanssa jutellut lapsen hankinta toiveista?

5.8.2014
Vipe
Vipe

Itse olen hirsimäen suunnalta mutta usein liikun ojoisilla :) Muutaman kerran tässä on käynyt "hassusti" eli periaatteessa lapsi olisi voinut saada alkunsa jo nyt, mutta kuitenkin epätodennäköistä lääkitykselläni...

4.8.2014
RiiaBa
RiiaBa
17-month-old baby

Mistä päin Hämeenlinnaa kukin on?

Tai eikös carata ole muutto puuhissa,niin ettei vielä ole varmaa mihkä asetutte,vai oletteko vain joltain tietyltä alueelta taloja katsellut?

4.8.2014
Vipe
Vipe

Täällä myös hämeenlinnalainen nuorehko äiti.. Tai itse en koe olevani nuori,mutta noissa kaikissa avoimissa kerhoissa yms. Nuorimmasta päästä.. ;)
Ikää itselle tulee syksyllä 24, esikois poika täytti kesäkuussa 2 ja toista poikaa odotetaan lokakuussa syntyväksi :)
Itse opiskelin ensin ja sitten kun löytyi se oikea mies,niin alettiin lasta miettiin,että ei ole kokemusta opiskelusta ja lapsen hankinnasta.. Kolmisen vuotta ehdin töitäkin tekeen ennen pojan syntymää.. Mutta itselläni vain ammattikoulu tausta,jos sen pidemmälle olisin opiskellut,niin en kyllä olisi malttanut odottaa lapsen hankintaa,koska itselläni ollut aina ajatus että niin nuorena kuin mahdollista,koska haluan jaksaa lasten kanssa ja mahdollisesti olla vielä suhteellisen nuori ja pirteä vielä jos lapsen lapsia siunaantuu ;) Ja varmaan aikasemmin vielä oisin lapsen hankkinut,jos ois toi mies tullut aikasemmin vastaan :P
Monet kyllä hankkii lapset opiskelujen ohella tai opiskelee lastenhankinnan ohella,ihan kuin vaan ja sen rankkuus ja toimivuus riippuu kaiketi ihan siitä mitä opiskelee ja millainen taloudellinen tilanne on..

4.8.2014
Vipe
Vipe

No on se parikymppinenkin vielä nuori :) 

Kannattaako hankkia lapsi ennen kuin aloittaa jatko-opiskelut, siinä välissä vai sen jälkeen? 

Tietenkin sen jälkeen olisi parasta mutta tuntuu että terveys ei anna niin pitkälle ajalle periksi enään suoda lasta..

4.8.2014
RiiaBa
RiiaBa
17-month-old baby

Täällä on ainakin yksi Hämeenlinnalainen mamma, joka kokee ole ansa vähintäänkin nuori aikuinen, vaikka ikää tulee tässä kuussa lisää :/ Vähän päälle parikymppinen siis olen.

Ja en ole odottaja, vaan kahden lapsen äiti.
Tyttö on syntynyt 2012 ja poika 2014 :)

4.8.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...