blanco auta!!! :D

meillä oli tosiaan noita turkiskuoriaisia ja tuholaistorjuja kävi viime viikolla ja hyvä niin. Kamala rumbahan se oli ja toinen käsittely myöhemmin, mutta hitto.. nyt meillä on toisiakin kuoriaisia!!!!!!! Noita vyöihrakuoriaisia?!! Onhan toi yks nyt varmasti lentänyt ulkoa sano niin pliis!!! Eikös se ollut niin että noi ruskoturkiskuoriaiset ei asu ulkona, entäs toi ?Eikä se ainekin vielä vaikuta vai häh?? Mua niin otta päähään tää paskakerrostalo etten kestä!! Nyt tuli kyllä muutto!! Tommoneen iso vielä enemmän ällöttää, aiheuttaako sekin nyt jotain tuhoja ja mitä pitäs tehä?? Siis voi prkl..... toinenkin tuholainen!!!! WHAt!

4.8.2014
AMP91
AMP91

hienoa piitu!  voit kyllä jo huoletta kuurata lattiat x))

27.1.2015
Blanco
Blanco

juu, tehoaineita on hyvä vaihdella toisinaan jos tuntuu ettei "normisti" meinaa päästä ötököistä. näin niille ei myöskään pääse kehittymään resistenssiä torjunta-ainetta vastaan kun tehoainetta välillä vaihdetaan:)  PyGo on hyvä, älykäs myrkky.  se jää pisimmäksi aikaa pimeille pinnoille ja haihtuu aurinkoisilta pinnoilta nopeammin.  se on myös ainut torjunta-aine jota "periaatteessa" voi käyttää kankaisiin ja jossa "periaatteessa"  ei ole varoaikaa.  käytännössä se miun mielestäni haisee kuitenkin bensalle enkä siksi menisi suhauttelemaan mihinkään matoille taika oleskelisi samoissa tiloissa missä on äskettäin sillä ruiskutettu:)

25.12.2014
Blanco
Blanco

no siinä ei oo kyllä kitsasteltu sit ainakaan:D

15.12.2014
Blanco
Blanco

cislin on hyvä, perusmyrkky jolla on pitkäkestosin vaikutus. siihen onkin helppo sekoittaa mukaan jotain "tehostetta" joissa on toinen vaikuttava aine:)

15.12.2014
Blanco
Blanco

soita ensin myrkyttäjälle. yleensä takuukäynti on ilmainen. jollei ole, he on kyllä yhteydessä lasun maksajaan, eli taloyhtiöön.

12.12.2014
Blanco
Blanco

piitu, soita vain ja kysy mitä mieltä myrkyttäjä/tarkastaja on.  ainakin infoamalla tilanteesta helpotat heidän työtään järkätä aikaa mahdolliselle takuumyrkytykselle sitten torjunta-aineiden vaikutusaikojen puitteissa vielä:)

12.12.2014
Blanco
Blanco

meillä on paljon puhuttu alan uusista tulokkaista, ja heidän ensimmäisestä painajaisestaan.  siinä vaiheessa kun eka ötökkäpainajainen valvottaa/herättää, on virallisesti vihitty tuholaistorjuja;) ite taisin nähdä tuon vihkimisunen ehkä 6vkoa oltuani kyseisissä hommissa. tuossa unessa siis nukuin, kun yllättäen heräsin siihen että sänky ikään kuin kimposi irti seinästä.  kun käännyin katsomaan seinään, oli siihen räjähtänyt reikä josta tuli satoja ja taas satoja erikokoisia hämähäkkejä, torakkoita ja luteita:D

sweet dreams.  ludepainajaiset on yksi pahimpia, ja ne palaa öihin aina kun ylirasitus meinaa iskeä.

8.12.2014
Blanco
Blanco

good for you:)!

mä taasen näin toissayönä unta luteista xD   taitaa kieliä ikävästä töihin, vaikken mie koskaan lludehommista hirveesti tykännykkään.

7.12.2014
Blanco
Blanco

nyt oli pakko vähän googgeloida ruskoturkiskuoriaisten detskutietoja.  viitisenkymmentä munaa nuo elinaikanaan munii keskimäärin, mutta montako kerralla, sitä en osaa sanoa. kehittyminen toukasta aikuiseksi on melkoisen pitkä prosessi myös. 6-18 kk.

pakastusohjeina meillä on ollut -20c ja 2vkoa.  pakkaseen kun on olemassa niin miljoona eri astesuositusta, eikä sen tarkkuutta ole yhtä tarkkaan tutkittu kuin sitten kuumuuslämpöasteiden vaikutusta, niin siksi meillä ohjeistus on tuo, ettei vain tulisi ikäviä yllätyksiä sitten. tietysti ruskoturkiskuoriaiden optimilämpötila on huiketa +24c, joten veikkaisin niiden olevan vähän herkempiä pakkasille:)

jos epäilet että ötökät kulkevat naapuriasunnosta, voit ehdottaa torjujalle voisivatko he jakaa asukaskyselyt rappuun. tällöin voitaisiin vastausten perusteella mahdollisesti suorittaa tarkastuksia ja/tai torjuntoja muuallakin.

2.12.2014
Blanco
Blanco

tuli muuten piitu mieleen, että jatkossa jos torjuntoja tulee, niin kannattaa rohkeasti antaa palautetta kyseiselle firmalle. sekä risut että ruusut.  ja jos mahdollista, niin ylempään tahoon vaikka s-postilla.  palaute on se joka saa palvelut toimimaan entistä paremmin.  jos puutoksia huomaa, niin niitä osataan sitten korjata, ja jos on jotain erityistä kiitosta annettavaa, niin sitäkin on aina mukava kuulla;)

joskus kun on oikein saanut kiitosta joltain asiakkaalta, että on jaksettu nähdä vaivaa heidän ongelmansa kitkemiseksi, niin oon miettinyt, että voi kun se sama teksti tavoittaisi ylemmätkin tahot, niin he ymmärtäisivät paremmin teknikoiden resurssien tarpeen ja sen, miten asiakkaat säilytetään nimenomaan tarjoamalla heille palvelun lisäksi myös AIKAA vastata kysymyksiin ym. tänä päivänä vaan erityisesti tällä alalla on ongelmana niin isot työmäärät ja vähäiset tekijät, jotta vaihtoehdoiksi melkein jää joko juosten kusta kaikki, taikka satsata osaan ja kieltäytyä ajan puutteen vuoksi osasta. 

itse pidättäydyn mieluusti siinä, että taso säilytetään ja jokainen saa juuri sitä mistä on maksanutkin ja vähän enemmän. mutta pahaa tekee ne hetket kun joku itkee puhelimessa, ja itse joutuu kieltäytymään keikoista, koska vuorokauteen on mahdotonta mahduttaa 25:ttä tuntia.

28.11.2014
Blanco
Blanco

piitu, puolet meidän duunista onkin asiakkaiden rauhoittelua:D  useimmissa tapauksissa meinaan asiakkaan hätä ja paniikki on liioiteltua todelliseen tilanteeseen nähden, mutta koska heillä ei välttämättä ole asiasta aiempaa kokemusta, tai sitten on vain kuulopuheita, niin eivät tiedä kuinka muutoin reagoida kuin panikoimalla. meidän tehtävänä on taata heidän mielenrauha, ja vaikka pääosa tehdäänkin torjumalla sekä ennaltaehkäisemällä ongelmaa, niin iso osa on myös sitä psyykkeen hoitamista saada ihmiset rauhoittumaan, että maailma ei kaadu vaikka jotain ilmenisi, vaan apua saa aina ja aina voi soittaa jos joku asia mietityttää.  

life goes on:)

28.11.2014
Blanco
Blanco

en mie menisi ressaamaan. niinkuin sanoin, niin epäonnistunut torjunta tarkoittaisi joko liian pitkää torjuntaväliä (teillä on jopa aikaistettu), aikaisin poispestyjä myrkkyjä (työ ette varmaankaan ole niitä pessyt pois;)) taikka missattua paikkaa myrkytyksen osin.  eli näistä vaihtoehdoista ainoa mahdollisuus olisi tosissaan se, että niitä on ollut jemmassa jossain sellasessa paikassa  mistä eivät ole joutuneet kosketuksiin myrkyn kanssa.  

älä turhaan panikoi:)  ja jos vielä parin kolmen viikon päästä näkyy ötököitä, niin sitten soitat myrkytysfirmaan ja kysyt takuukäyntiä.  yleensä sellainen luvataan maksutta, mikäli tällainen perustorjunta syystä tai toisesta epäonnistuu.

27.11.2014
Blanco
Blanco

heh, juos jäljet ihan näkyy niin satsit on ollut melko tujut:D   eiköhän nyt mielenrauha pian saavu:)

25.11.2014
Blanco
Blanco

piitu, mie suosittelen, että peset nyt jos pestä haluat:)  torjunnan tehoon se ei vaikuta, vedelläänkö uudet myrkyt vanhojen pälle, mutta siinä on selvä vaikutus, jos joku menee liian aikaisin kuuraamaan paikkoja vedellä myrkytyksen jälkeen.

24.11.2014
Blanco
Blanco

Mitähän AMP:lle mahtaa kuulua?

19.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

hyvä homma, saat vähän mielenrauhaa:)

19.11.2014
Blanco
Blanco

torjujat ovat myrkyttäjien lisäksi myös asiakaspalveluihmisiä, joten hän varmasti kuuntelee toiveesi ja pyrkii toteuttamaankin sen mahdollisuuksien mukaan:) joskus harvoin joudutaan kolmaskin käynti tekemään.  tällöin torjuntojen väliin on jäänyt liian pitkä aika, myrkyt on pesty pois aikaisessa vaiheessa, tai mahdollisesti jonnekkin on jäänyt myrkyiltä suojaan kuoriaisia.  mikäli toisen torjunnan jälkeen näyttää vielä siltä ettei ongelma ole pois päiväjärjestyksestä, kannattaa kysellä takuutorjuntaa.  yleensä sellainen suoritetaan veloituksetta.

18.11.2014
Blanco
Blanco

ok,  eli ei tavan turkkareita sitten. no, yleensä levinnyttä ongelmaa epäillessä jaetaan ensin asukaskyselyt ja niiden tulosten perusteella vasta tehdään päätös laajemmasta torjunnasta.   eli vaikka kyseessä olisikin niinkin paha ötökkä kuin lude, niin automaattisesti ei lähdetä koko rappua torjumaan. "vaaravyöhykkeellä"  ovat ongelma-asunnon ylä-, ja alakerta, sekä rinnakkaiset naapurukset. mikäli niistä tai niidenkin ulkopuolelta löytyy havaintoja, torjuntojen laajuudesta päätetään.   

yksittäisen asunnon myrkytys koko taloa kattavaksi on siis isompi prosessi:)

18.11.2014
Blanco
Blanco

turkkarit on vähän sellaisia että niitä löytyy joka kämpästä ainakin pari. aika ajoin koko rapun/taloyhtiön turkkaritorjunta tulee, mutta harvemmin.  saattaapi johtua siitä, että kokonaiskustannus taloyhtiölle on melko suuri siitä hyvästä, että saada pois kämpistä ötökät, joita kesän tulle lehahtaa ikkunasta sisään uudestaan.  yleensä myös tietty osa asukkaista protestoi torjuntoja vastaan, koska "meillä ei ole koskaan mitään ollut!", näin ollen isännöitsijän on vaikeampi perustella torjuntojen tärkeyttä jos kyseessä on niinkin luonnonvarainen elukka kuin turkkarit:)  lude-, torakka-, ja faaraomurkkutorjunnat on sellaisia että vaikka niitäkin vastaan protestoidaan, niin tiettyyn pisteeseen saavuttaessa joka asunto on vain käsiteltävä, mikäli ongelma on lähtenyt lapasesta.  ne on helpompi perustella.

18.11.2014
Blanco
Blanco

mie sanoisin että barbeille ja poneille riittää ihan silmämääränen tarkistus.  käy lelulaatikko läpi siten että tyhjäät sen, putsaat ja laitat lelut takasin ykstellen. lelut meinaan ei monestikkaan ole turkkareiden ykköskohde, joten todennäköisesti siellä on vain joku eksyksissään harhaillut.

15.11.2014
Blanco
Blanco

anna liikkua:)   ei se sieltä enää mihinkää hyökkää x)

15.11.2014
Blanco
Blanco

no nehän ei happea tarvitse juuri nimeksikään kun on niin pieniä, eli kyllä siellä pilttipurkissa niille ilmaa riittää pitkäksi aikaa:D   kollega oli kanssa joskus säilöny ludetta jossain pilttipurkissa autossaan ihan vain kattoakseen että kuinka kauan sellainen kestää yöpakkasia ja päivälämpöjä.  en muista kauanko oli ollut, mutta puistattavan pitkään...

se sun örkki on kyllä perjantaiannoksensa saanu jos tanssii poikittain ripaskaa:D

14.11.2014
Blanco
Blanco

no, mikäli oloasi helpottaa, niin en ole urani aikana KOSKAAN nähnyt että turkkarit olisi syöneet asukkailta sohvaa tai sänkyä alta:D  toukkia/nahkoja löytyy säännöllisesti sänkytarkeissa petarin ja patjan saumoista, mutta siihenkin auttaa ihan vain säännöllinen sängyn imurointi vaikkapa aina lakanoita vaihtaessa.  

ne kauhukuvat, missä turkkarit ovat vallanneet sängyn tai sohvan omakseen, on ollut pitkän ja systemaattisen heitteillejätön jäljiltä.  missä asukkailla itsellään on jo niin paljon muitakin ongelmia ettei heitä kiinnosta nukkuvatko hiekan ja tupakantumppien seassa. ja silloinkin yleensä turkkarit eivät ole olleet se pahin ongelma kyseisessä asunnossa;)

13.11.2014
Blanco
Blanco

ei ne aina muutamassa minuutissa vaikuta.  parhaiten tulokset näkee juuri ensimmäisten päivien aikana myrkytyksestä.  useimmiten kuolleita + eläviä näkee paljon juuri myrkytyksen jälkeen, sitten vähän vähemmän, ja lopulta usein juuri ennen seuraavaa myrkytystä saattaa alkaa nähdä taas yksittäisiä.

mie en vielä olisi huolissani, mutta jos nyt pitkäänkin näet pelkkiä virkeitä kavereita, niin voit toki soitella myrkyttäjälle ja pyytää häntä aikaistamaan seuraavaa käyntiä.

12.11.2014
Blanco
Blanco

nyt meni googlettelu pariin, en todellakaan muista tarkkaa päivää kauanko niillä meni tuo elinkaari:D    silti niin turkkareilla kuten monilla muillakin öttiäisillä lämpötila vaikuttaa suuresti kehityskaareen ja sen nopeuteen.  mitä korkeampi lämpötila, sen nopeampaa on kehitys, kun taas alemmilla lämpötiloilla kehitys viivästyy.  torjunta-ajat on kuitenkin laskettu keskimääräisen huoneistolämpötilan mukaan, että kun torjunta uusitaan noin kuukauden kuluttua, saa uusi sukupolvi annoksena ennen kuin ehtii tekemään kolmatta polvea piiloon.

11.11.2014
Blanco
Blanco

ei tarvihe panikoida:)  seuraava myrkytyskerta hoitaa pois päiviltä sen tulevan sukupolven (hullua, miten tämän päivän myrkyt ei muniin tehoa...), kyllä mie silloin uskaltaisin jo pitää kauluspaidatkin henkarissa:)

9.11.2014
Blanco
Blanco

sokkelia harvat ees osaakaan irrottaa. joissakin se on niin hyvin liimattu että lähtee vaan palasina.  osassa kaapeissa on onneksi alimmainen taso irti, että sen saa kengänkärjellä nostettua ja ruiskutettua välistä koko kaapin "lattiapohjan".  mutta hei, vaikka sekin olisi kiinni, niin ei hätää.  myrkky on kuitenkin siinä heti portilla niitä vastassa kun ne sieltä mönkii esiin:)  eli se ei haittaa vaikkei sinne alle pääsisikään, se vaan nopeuttaa yleensä torjuntaa jos pääsee suoraan pääkallopaikalle ruiskuttaan.  

mutta turkkaritojunnat on ihan peruskamaa. kyllä niistä helposti päästään eroon, mutta helposti niitä sitten joskus tulevaisuudessakin taas tulee vastaan x) vähän sama kuin muurahaisten kanssa.

7.11.2014
Blanco
Blanco

meillä kuuluu perus turkkaritorjuntaan jalkalistat, vaatekaapit, kenkäkaapit, joissain tapauksissa myös siivouskaapit. ja näiden vaatekaappien sokkelien sisäpuolet, mikäli alin pohja on mitenkään irroitettava.   sen mukaan myrkytellään aina miten hyvin on asukas tehnyt avustavat työt, eli jos kaapit on kokonaan tyhjätty, niin käsitellään ne kokonaan, mutta hoituu ne torjunnat myös alimman tasonkin tyhjennyksellä ja sen myrkytyksellä, koska oletettavasti toukat ja kuoriaiset viihtyvät nimenomaan sen alimman tason alla.

itse ruiskutustyö on helppoa ja nopeaa, mutta asukkaan puolesta tavaroiden siirtely vie julmettomasti aikaa.  siksi avustustöiden puuttuessa ruiskutus tehdään yleensä minimityöllä, sen minkä torjunta minimissään vaatii.  jos asukas on tehnyt perusteelliset tyhjäykset, ei myö jätetä kaappeja myrkyttämättä vaikka sillä ei lopputuloksen kannalta merkitystä enää oisikaan, eihän se kuitenkaan meiltä enää vaadi kuin jokusen sekunnin lisää:)

 

kyllä mie uskoisin että myrkyttäjä on käsitellyt senkin kokonaan jos se on varta vasten tyhjätty:)

7.11.2014
Blanco
Blanco

ei kysymyksissä mitään väärää oo:D  kengät voit saunottaa tai höyryttää, tai edelleen, kunhan on tsekattu ne:)

6.11.2014
Blanco
Blanco

hmmm.  pitää kyllä myöntää ettei ole tullut mieleen tuo imurinpussikysymys muuta kuin ludeongelmissa.  mie laskisin kyllä että riskit siihen, että sie imuroisit nyt kuoriaisen/toukan joka ei ole vielä saanut osaansa myrkystä, ja se lähtee myöhemmin imurista vaeltaa uuden armeijansa kera takasin asuntoon, todella epätodennäköiseksi.

en mie yhen tai kahenkaan kuoriaisen takia jaksaisi vaihtaa.  sillä kyllä, muutenhan siinä tuhlaantuu aivan järkyttävät määrät imurinpusseja:O meilläkin imuroidaan ainakin viidesti viikossa. ja juu en, en turkkaritapauksessa jaksasi lähte pussinvaihtorumbaan joka kerran päätteeksi.   jos ajatus silti ahdistaa, voit sie hävittää pussin vaikka just  ennen seuraavaa myrkytystä, että ei sitä tarvihe puoli vuotta imurissa säilyttää, onhan ne aina sellasia bakteeripesiä kun sinne kertyy vaikka mitä shaibaa ja elukkaa mistä ei ole ensinnäkään ees tietonen;)

4.11.2014
Blanco
Blanco

piitu, voin myöntää, etten miekään omista yhen yhtää tyhjiöpussia x)   meillä nämä kausivaatteet säilötään pahvilaatikoissa suljettuina ehjiin jätesäkkeihin.  ajaa asiansa toistaiseksi.  toinen vaihtoehto on tiiviit muovilaatikot mitä näkee säilytyspaikoiksi mm. peitoille tms.   mutta jätesäkit käy myös:)

yritä päästä yökötyksestä, turkkareita on maailma pullollaan.  joka asunnosta löytyy kourallinen eri sortin öttiäisiä jos lähtisi penkomalla penkomaan. yleensä asukkaat eivät vain tule koskaan niihin törmänneeksi jos kyse on yksittäisistä. elintarviketuholaiset on toinen sellainen mihin jokainen tulee törmäämään vähintään kerran elämässään.

4.11.2014
Blanco
Blanco

ei tarvitse mikäli vaatteet on säilötty siten ettei saastumista ole tapahtunut.   muutoinkin mie oon monasti sanonut ettei heti perään tarvihe välttämättä lähtä pyykkirumbaan ellei havaintoja ole vaatteiden seasta vielä tehty.

3.11.2014
Blanco
Blanco

myrkky vaikuttaa niiden keskushermostoon siten, että ne ylikuormittuvat sähköimpulsseista.  näin ollen niillä tapahtuu ennemmin tai myöhemmin totaalinen tilttaaminen.

3.11.2014
Blanco
Blanco

siis torjunnan jälkeenhän sitä nimenomaan toivotaan sankkaa liikehdintää, koska myrkky ei tavoita niitä piilossa lymyileviä, vaan tappaa ainoastaan ne jotka saavat kosketuksen siihen pintaan mikä on myrkytetty.   eli hyvä vaan jotta niitä nyt raahautuu esiin:)

cislin on hyvä aine, se vaikuttaa parhaimmillaan melkein kuukauden päivät pinnoilla, eli niin pitkään se tapaa yli mönkiviä öttiäisiä:)

3.11.2014
Blanco
Blanco

juu, ei ne pitkään sätki kun on osansa myrkystä saaneet:)  nyt vaan toivotaan että kaikki piilossa olevat ryntäävät sankoin joukoin yhtenä ketjuna nyt ottamaan kontaktia torjunta-aineen kanssa:D

3.11.2014
Blanco
Blanco

juu ei noista perusmyrkytyksistä kannata itteään ressata hengiltä:)  silloin kun tehdään ludetorjuntaa, on parempi tehdä enemmän kuin vaaditaan, mutta ihan perus turkkarit ym muut...  niistä ei kannata yöuniaan menettää:)

meillä ei esimerkiksi kotona myrkytetä ollenkaan jos yksittäisiä turkkareita tulee vastaan. kaapit käydään vaan silmämääräisesti tarkistaen läpi ja vaatteita pestään jos seasta löytyy nahka. mutta myrkyttämään rupean vasta jos havaintoja tulee useammin kuin muutaman kerran vuodessa, tai nahkoja/kuoriaisia löytyy kerralla paljon.    kerran sain annettua mein teineille shokkiterapiaa kun vein indikaattorit niiden aittaan ja näytin niille millasen öttiäiskavalkaadin olivat saaneet sinne kerättyä.  löytyi turkkaria, koita, ihrakuoriaista, museokuoriaista jne...  x))     sain ne vihdoin ja viimein siivoaman pyhättönsä ja silloin meni kyl kaikki vaatteet pesuun kerrasta:D  pieni pelottelu oli silloin paikallaan, en suostunut ees myrkyttään ennenkö ovat järkyttyneenä keränneet kaikki roskat ja pyykit ja pistäneet paikat ojennukseen :DD

3.11.2014
Blanco
Blanco

lelulaatikon siivous?   no sillä ei pitäisi olla hirmuisesti tekemistä torjuntojen kanssa ellei niitä sieltä ole esiin tullut:D   kunhan lelut on siis lattialta pois siten, että myrkyttäjä pääsee kulkemaan siellä ja käsittelemään lattialistat.  pyrimme kaikin tavoin olemaan myrkyttämättä lasten leluja, ettei torjunta-ainetta tätä myöten eksyisi esimerkiksi lasten suuhun.

eli niin pitkään kunhan huonekaluja on siirretty siten, että lattialistoihin pääsee käsiksi, eikä työtä haittaa hirmuiset kaaoskasat, niin en enää mitään syytä miksei voisi jättää huomisellekkin:) myö ei kuitenkaan vaadita eikä edes odoteta mitään supersteriilejä tiloja.  ainoastaan perussiisteyttä ja muutamia torjuntojen helpottamiseksi tehtyjä alustavia toimia.  kuten juuri se, että huoneessa pääsee liikkumaan vaivatta.  tai ylipäänsä liikkumaan.  usko poies, myö käydään vaikka kuinka ahtaissa ja kaaoksisissa paikoissa, tavallinen lastenhuoneen räjähdys ei hirveästi meitä hetkauta kunhan se ei estä ruiskutusta;)

2.11.2014
Blanco
Blanco

verhot on aika epätodennäköinen paikka, erityisesti jos ne eivät oo niin pitkät että lojuisi lattialla. eiköhän niihin riitä ihan läpitarkastus vain:)    mutta siis jos niistä osa on lattialla mykkyrällä, niin sitten kiinnitä erityistä huomiota siihen osaan.

2.11.2014
Blanco
Blanco

mielelläni avitan :)

1.11.2014
Blanco
Blanco

pieni lisäys edelliseen, eli älkää vaan peskö käsiteltyjä pintoja vedellä lotraten, jottei myrkyt huuhtoudu poies.  kuivalla voi normaalisti pyyhkiä, sekä imuroinnit, lakaisut ym ihan normaalisti. mutta vedellä lotraamista vältettävä, koska torjunta-aineet on vesiliukoisia.

1.11.2014
Blanco
Blanco

heti pintojen kuivuttua + varoajan ohitettua.  kun pinnoilta kuivuu siihen ruiskutettu vesi, jäljelle jää itse torjunta-aine pieninä mikrokiteinä pinnoille.  niistä ei ole enää ihmiselle vaaraa, eli kaapit voi ottaa samoin tein takaisin käyttöön. sama elintarviketuholaisten myrkytyksissä ja kuiva-ainekaapeissa:)     yleensä pinnat on ehtineet kuivua jo varoajan sisällä, eli 2-5 tunnin kuluessa.

1.11.2014
Blanco
Blanco

teeko, höyrypesurissahan tehokkuus perustuu siihen höyryn kuumuuteen, eli jos se on käden polttavaa, niin kyllä se ehtii vaikuttaa vaikka kosketus ötökkään oisikin ihan hetken verran.  vertaan asiaa edelleen siihen kananmunaan paistinpannulla.  jos se paistinpannu on vain vähän lämmin, muna pysyy nestemäisenä. pikainenkin kosketus taas tulikuuman paistinpannun kanssa saa sen jo muotoutumaan uuteen uskoon.  sama efekti ötökässä. on tutkittu, että sellainen lämpökosketus, joka ei riitä vielä tappamaan ötökkää siihen paikkaan, aiheuttaa silti kuoleman esimerkiksi seuraavassa nahanluonnissa.

31.10.2014
Blanco
Blanco

Kyllähän tuo höyry muuten on kans niin kuumaa et sen puolesta kuolee mut miten sit kun se aika on niin lyhyt minkä se koskettaa niitä jos niitä ötököitä on. Mä pesin just vähän aikaa sit meillä höyrypesurilla lattiatkin kun sohva piti pestä. Meillä kun on remontti päällä ja otti päähän tuo ikivanhojen muovimattojen ikilika niin meillä ei oo kyllä sen jälkeen näkynyt noita ötököitä vaikka niitä on vessan lattian alta tullut. Et ehkä ne munat sieltä kuoli sit kuitenkin

31.10.2014
teeko
teeko

saunottaisessa, pesettämisessä, kuivausrummuttamisessa, silittämisessä ja höyryttämisessä kaikissa teho perustuu siihen kuumuuteen.  eli ötököiten solutasoiseen denaturoitumiseen (sama efekti käy kananmunalle kun sen pistää kuumalle paistinpannulle, sehän ei sen jälkeen enää palaudu nestemäiseksi:)). astemäärä on nettiohjesta perustuen aina vähän eri.  tietyille elinmuodoille, kuten munille denaturoituminen alkaa jo 47c lämmössä, muille suuremmissa.  meillä kuumennukset suoritetaan periaatteella +50c =2h tai +55c = 1h.   mutta näissä tuo asteiden tarkkailu on todella tärkeää, jotta lämpö pääsee tavoittamaan kaikki.  näin ollen kotiohjeissa on suosittu +60c jolloin parissa tunnissa päästään jo varmoihin tuloksiin.  vain mielikuvitus on rajana. höyryttämisessä esimerkiksi saadaan pois päiviltä ötökätkin jotka vielä yrittää vipeltää karkuun.  jos ovat tosissaan saaneet niskaansa sitä 100-asteista höyryä tovinkin, niin denaturoituminen on alkanut, ja ne kyllä heittävät veivinsä ennenpitkää vaikka vielä liikkuisivatkin.

toinen vaihtoehto on pakastaminen. siitäkin kulkee ristiriitaisia astemääriä ja aikoja, mutta varman päälle pelaaminen on -20c ja pari viikkoa.  eli  parin asteen pakkanen saattaa pahimmillaan vain aiheuttaa ötököiden horrostamisen, josta ne virkoavat kun tuote tuodaan taas huoneenlämpöön.

piitulle sanoisin, että ottaen huomioon, miten yleisiä turkkarit on, ja miten niihin törmää pakostakin jokainen  kouorallisen kertoja elämänsä aikana, en mie panikoisi öitäni pilalle:)  häämekot ym, joita ei voi pestä/saunottaa, niin niille suosittelisin ihan silmämääräistä tarkastusta, ja niiden säilömistä ilmatiiviissä pakkauksissa siten, etteivät ne saastuisi ötököistä, tai ettei niissä mahdollisesti jo olevat pääse muualle leviämään.    tämä ohje koskee ylipäätänsä kaikkia sellaisia kausivaatteitakin, jotka ei siis ole käytössä kuin osan ajan vuodesta. talvivaatteetkin keväällä kannattaa pesun jälkeen (tai tarkastuksen) vain pakata siten, ettei turkkarit tai koit pääse niihin käsiksi sen puolen vuoden aikana minkä ajan ne on kuitenkin unholassa.

toivottavasti tästä oli jotain apua:)

31.10.2014
Blanco
Blanco

Oliko se tässä vai toisessa tuholaisketjussa kun oli siitä juttua että ne kuolee kyllä kun vie saunaan pariksi tunniksi johonki 100 asteeseen.. blancohan se siitä kirjoitteli

31.10.2014
teeko
teeko

lähestulkoon mitä vain ötökkää voidaan myrkytellä. toisinaan myös luonnonvarasia ns. "satunnaisia tunkeilijoita", joita ei sisätilan tuholaisiksi edes lasketa. silti mie yritän muistutella ihmisiä siitä, että vaikka kuinka asuttaisiin kaupungissa, niin maailmaan mahtuu miljoonia eri ötököitä, ja yhtään ötökätöntä asuntoa/kiinteistöä ei maan päällä ole. eli elämään kuuluu eri öttiäiset, ja panikoimaan ei tarvita lähtä jokaisesta, eikä kaikkea tarvitse edes tappaa. osa on lähinnä vain esteettisesti haitta, eikä varsnaisesti edes tuhoa mitään. hengailee vain alivuokralaisina pimeissä nurkissa.

kaikkea ei tietenkään sovi jäädä sietämään ja omilla toimilla saa paljon ehkäistyä ja ennakoitua ilman että tarvitsee välttämättä myrkytyksiä heti tilaillakkaan, mutta eritoten kesällä sisään eksyy niin paljon luonnostakin öttiäistä, että ei kannata heti ekasta yksilöstä panikoitua:) ellei kyseessä ole lude tai torakka. silloin nopea reagointi on aina ykkösasia.

5.8.2014
Blanco
Blanco

noita saksitoukkia ei onneks meillä oo koska ne on niitä ainoita rottien ja käärmeiden lisäksi mitä pelkään. . Eiks hämppikset oo ihan hyvä juttu? Ne ei ainakaan tuhoa mitään. syövät muita ötököitä

4.8.2014
teeko
teeko

Meillä oon nähny ehkä 2 ihrakuoriaista mutta niiden toukkia tulee vessan kynnyksen alta :( ai että mä vihaan niitä. .. oon varmaan tappanut niitä tarpeeks ku illalla pimeässä ne kömpiiv esiin ja tapan kaikki ne hartaudella metsästäen. meinaa on ny vähentynyt! No kellarin jälkeen on tän kerroksen vuoro ni eiköhän niistä eroon päästä ;) hävisi nuo ampparitkin viime vuonna ku päättivät kylmän tullen sisään muuttaa. . Onneks on siis jo tuttu tuholaistorjuja kenet soittaa paikalle ;) turkkareita on ollut enää vintissä ja jättivät vaatteet rauhaan kun laitoim sen hajuvesipullon sinne joukkoon

4.8.2014
teeko
teeko
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...