Lääkärikammo pahenee.

Moi. Kävin eilen eka kertaa ultrassa, siellä lääkäri kattoi vatsan päältä ja sitten mm vagina-anturilla, totesi etten ole raskaana. Kaveri ja poikaystävä istui vierelläni kun vatsan päältä katottii, koska lääkärin kaa puhuimme suomea ja kaverin ajatukset oli siinä pienessä sikiössä, mikä näkyi näytön alareunassa (n. 5-6cm) ei tajunnu se sanoo mitään että pitäisi kysyä lääkäriltä siitä. Lähetin molemmat ulos kun piti alkaa riisutua. Pelkäsin pahinta. Kerrotii että on tullut keskenmeno, mihi vastasin, että vaikka odotan ensimmäistä lasta, en oo tuntenut miään kipuja alavatsassa, enkä oo tuntenut, kun jotain on tipahtanut vessanpönttöön. Oireetkin jatkuu, tissit kasvaa hirmuvauhtia. Kuulemma johtuu jostain muusta. Kotiin kesti 1-2h lääkäriltä kun käytiin viellä ostoksilla, ihmettelin etten valuttanut yhtäkään kyyneltä vaikka sain tietää että oon menettänyt esikoisen. Kotona kaveri kattoo ja ihmettelee mun puuhia, ruokahalua, ja miten usein juoksen vessaan. Se pakotti tekemään testin, mikä ihme kyllä oli heti positiivinen. Sen jälkeen meni kaikenlainen ruokahalu, en suostu nousee ees sängyst ja kyynelii vaan valuu. Mutta mitä mun kannattaisi nyt tehdä, kun kaikki oireet viittaa raskauteen, testi on positiivinen -ja lääkärin mukaan on tullut keskenmeno?

1.8.2014
S1ssu
S1ssu

Jos sikiö kuollut ja yhä masussa niin pitäis olla lääkkeellinen tyhjennys tai kaavinta...mulla kun oli tammikuussa keskeytynyt keskenmeno niin mitään vuotoja tai kipuja ei ollut ja sikiö oli ollut kuolleena yli 3vkoa ennenkun todettiin np ultran aikaan... Voimia sinulle ja lääkäriä kohtaan jonkilaisia toimia...

2.8.2014
satuäl
satuäl

Olet raskausviikoilla 13?

Alkuun pahoittelen surkeaa lääkäriä, jonka olet kohdallesi saanut. Lääkäri on käyttäytynyt sinua kohtaan todella epäammattimaisesti :( Tiedän tosin meidänkin sairaalassa olevan näitä "huonompia" lääkäreitä, jotka eivät juurikaan osaa yhtään ymmärtää toisen tilannetta kertoessaan esim.keskenmenosta.

JOS ultrassa on näkynyt todella sikiö, olisi lääkärin pitänyt kertoa sinulle siitä. Olisi pitänyt kertoa montako sikiöitä on, millä viikoilla sikiö kasvaa, lyökö sydän, vastaako viikkoja jne. Lääkärikään ei voi vain kylmästi todeta, että "et ole raskaana" ja thats it.
JOS keskenmeno on tapahtunut, olisi kohdussa pitänyt olla sikiö jonka sydän ei lyö tai sinulla olisi täytynyt olla vuotoa. Ei sikiö sieltä katoa itsestään huomaamatta. Ja jos keskenmeno tosiaan olisi tapahtunut, olisi lääkärin pitänyt kertoa sinulle, että onko kohtu tyhejntynyt vai pitääkö tyhjentää lääkkeillä tai kaapia.

Raskaustesti on positiivinen vielä jonkin aikaa keskenmenonkin jälkeen, ennen kuin raskaushormoni poistuu kokonaan kropasta. Ko.hormoni voi myös aiheuttaa rintojen kasvua, itkuisuutta ja muita raskaus oireita.

JOS mahdollista, mene käymään yksityisellä/HYVÄLLÄ lääkärillä. Ole yhteydessä neuvolaasi. Ottakaa verikokeet, ultratkaa. Katsokaa asianmukaisesti jatkotoimenpiteen.
Toivon, että lääkäri olisi ollut väärässä ja siellä pieni olisi vielä pysynyt matkassa.

Törkeää kohtelua olet kyllä saanut, tee valitus!

1.8.2014
carata
carata

Siis joo soitteln myös neuvolaan ja ne sanoi että kaiken varalt jos mahdollista niin vaan sinne käymää mutta vasta ensi viikon lopulla ja jos ennen sitä kerkis nii viroon ultan viel käymää, ja kuitenki häiritse toi pahemmin, kun kaveri kertoi että se näki sikiön ja kaikkee, että sille se oli joku 10 kerta väh. ku on käyny joko itse tai vaan mukana ultras.
Kyllä valituksen tekemistä oon miettiny, ku ihmettelin itekki ettei mitään jatko toimenpiteitä ehdottanu.

Mutta kiitos teille kuitenki :)

1.8.2014
S1ssu
S1ssu

Tuhannesti voimia sinulle! Kauhean uutisen olet saanut ja lääkäri jättänyt ihan tyhjän päälle. :(

Osanottoni suruusi. Itku tulee aikanaan kun asian tajuaa.

En kyllä voi kuin ihmetellä lääkärin asennetta. Ei minkäänlaista ohjeistusta jatkosta, jne.

Luulisi, että jotain ohjetta ja seurantaa olisi laittanut.

Mulla tilanne oli eri kun rv 19 todettiin neuvolassa, ettei sydänääniä ole ja sairaalassa minuu käynnisteltiin toista vuorokautta ennen kuin pieni ulos saatiin. Mut käskytettiin heti verikokeisiin ja jälkitarkastusaika varattiin jne.

Ei todellakaan jätetty yksin tuolla tavalla.

Erittäin epäammattimaista käytöstä ja sinuna hakeutuisin uudestaan lääkäriin, että tutkitaan kunnolla.

Lisäksi valitus kun jaksat sellaista miettiä. Toki parempi, mitä nopeammin senkin asian saa pois päiväjärjestyksestä.

1.8.2014
misukka
misukka

Osan ottoni ja on kyllä lääkäri omituinen kun mitään ohjeistanut. :( epäammattimaista

1.8.2014
nki91
nki91

eikö se lääkäri antanu mitään jatko ohjeita jos ei oo ollu kipuja tai vuotoja? 
käsittääkseni keskenmennyt kyllä saatetaan ulos jos ei ole itse tullut, etkö saanut mitään ohjeistusta siihen? 

näkykö siinä ultrassa syke?
saisitkohan sä uuden ajan lääkärille tai pääsisitkö käymään yksityisellä.. vähän vaikuttas että sut on jätetty ku nalli kalliolle tuon asian kanssa, ainaki neuvolassa kyllä ottaa puheeks mokoma.. 

raskaushormonia voi olla elimistössä keskenmenon jälkeen vielä jonkun aikaa mikä antaa testiin plussan, en tiiä voiko se noita oireita tehdä, miksei.. ehkä elimistö on vielä sekasin jos ei tosiaan oo merkkiäkään vuodosta.. 

voimia sinne ♥

1.8.2014
ninnup
ninnup
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...