liitoskivut synnytyksen jälkeen

Kuinka kauan kestää moiset vaivat? Liitoskivut ja löystymisestä johtuvat lantiokivut. 8pv sitten oli sektio, ja tuntuu että liikkumistani ei estä tuore leikkaus tai leikkaushaava vaan edelleen jatkuva tunne siitä että lantii halkeaa keskeltä kahtia jalkoja liikutellessa. Viimeksi muistelen näiden vaivojen jääneen pääosin synnärille. Kuinkas pitkään nää normaalisti kestää?

31.7.2014
Blanco
Blanco

Kuulostaa kyllä siltä, että ei siellä pahaa tuhoa olisi ainakaan synnytyksen takia tullut. Mutta kuten sanoit, ehkä se loppu vaiheen paineen kohdistus ja paino on tehneet sen, että paikat on vielä herkät. Ajan kanssa :) Jollei arki suju ota lääkettä. Jumppaile ja venyttele. Kysy vaikka neuvolasta ohjeita.

1.8.2014
carata
carata

sektio meni suunnitellusti  aina siihen saakka, kunnes umpeenompeluvaiheessa löydettiin munasarjasta kasvain joka poistettiinn samalla avauksella. mutta siis tuon ei luulisi vaikuttavan kuitenkaan häpyluuhun kuinkaan:)

pitänee malttaa odottaa siihen jälkitarkistukseen, kun en mie keksi millään mitään missä vaiheessa tuo häpyluu oisi päässy repeämään tai muutakaan. ainuastaan tuo loppuraskauden taakka, mutta koska takana ei ole nyt normisynnytystä tai muutakaan dramaattista niin luulisi ettei  tilanne mitenkään hirmu paha ole ja varmaan menee ihan itestään. haluisi vain jo  kovin kirmata kedolla, eli piru vie kun ärsyttää kun joutuu vieläkin ankkakäveleen särkyjen vuoksi:D

1.8.2014
Blanco
Blanco

Ja itsellä kaikki kivut ovat usein loppuneet siihen mennessä kun on ollut jälkitarkastus. Tiedän tosin tapauksia, joilla kävely on tuottanut tuskaa vielä 7kk päästä synnytyksestäkin, joten vaihtelee. Ja joillain ei välttämättä palaudu kunnolla koskaan, mutta en silti tarkoita, ettäkö kävelyn pitäisi ikuisesti sattua. Silloin kannattaa mennä lääkäriin, jos sattuu, eikä tunnu helpottavan.

31.7.2014
carata
carata

Häpyliitos voi synnytyksessä irrota tai revetä. Riippuen synnytyksen aiheuttamista tuhoista paranet joko nopeasti tai hitaasti. Jos on tapahtunut vaikka juurikin tuo repeäminen, voi toipuminen kestää kuukausia. JOS alkaa tuntumaan, että kipu ei hellitä, lääke ei auta ja kotona olo ja vauvan hoito alkaa tuntumaan työläältä. Soita neuvolaan tai varaa aika lääkäriin. Kerro huolesi ja pyydä pääsyä kuviin. Jos haluat netistä etsiä tietoa, kannattaa kirjoittaa: symfyysi kivut synnytyksen jälkeen tms. Symfyysilla tarkoitetaan siis tuota häpyluuta. Toivottavasti asia helpottuisi itsestään! Oliko sektio ihan normaali? Ehtikö vauva menemään jo kanavaan? Olisiko siinä ollut jotain, jossa häpyluu olisi voinut vaurioitua?

31.7.2014
carata
carata

Kyllä siinä oma aikansa menee kun lantio hakee oman paikkansa.

Pahin oli muistaakseni ohi parissa kolmessa viikossa kuopuksesta mutta vieläkin häpykumpu on joskus tietystä kohtaa painaessa kipeä. Ei mulla ainakaan ole siis täysin palautunut.

En siis odota loppuraskautta kovin innolla kun tietää jo mitä tuleman pitää...

31.7.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...