Sormuksesi

Kaikki rengastetut ohoi! Olen ihan helyhuuhkaja siinä missä joku toinen kerää postimerkkejä. Mun alaa on sormukset ja kaulakorut. Etenkin ensimmäiset. Niitä on paljon! Tärkeimmät ja rakkaimmat kuitenkin vihkisormukset. Millaisia teiltä siis löytyy rouvat ja tulevat rouvat? Kuka on valinnut? Mitä materiaalia? Kiviä vai ei? Millainen puolisolla, samanlaiset? Tuleeko kaksi sormusta vai riittääkö yksi? Tarinaa sormuksen takaa? Myös kaikki romanttiset ja vähemmän romanttiset kosinta tarinat jakoon?!

30.7.2014
carata
carata

Onko kukaan koskaan joutunut sanomaan kosijalle ei?
Mä meinaan valitettavasti olen joutunut. Seurustelin tuolloin nykyisen mieheni kanssa, suhdetta oli kestänyt kolme vuotta. Olin kuitenkin tuntenut pidempään yhden miehen, jonka kanssa luulin olevani vain hyvä ystävä. Mies kuitenkin päätti tunnustaa rakkauttansa rannalla kontaten ranta hiekassa, osittain siellä vedessäkin. Piti puheet ja oli ostanut sormuksenkin... Tuli aivan täytenä yllätyksenä. En voinut vastata kyllä, koska seurustelin, enkä kyllä varmaan sinkkunakaan olisi niin tehnyt. Miehessä ei itsessään mitään vikaa, mutta suhteemme oli kehittynyt jo niin vakavasti kaveripohjalle, etten olisi voinut kuvitella välillemme mitään.
Sormus on edelleenkin jossain kaappien kätköissä, koska mies sujautti sormuksen laukkuuni. Kaverisuhde hiipui sen jälkeen, kun esikoinen syntyi ja muutimme mieheni kanssa yhteen. Silloin tällöin olemme vaihtaneet kuulumisia s-postilla, mutta hyvin harvakseltaan enää. Nytkin on mennyt reilu vuosi, etten ole hänestä mitään kuullut.

1.8.2014
carata
carata

Meillä on kummallakin identtiset sormukset. Kihlasormukset uusiokäyttää, vihkisormukset yjessä valittu. Kivettömät. Mie en suostunu kiviin ;) mies kosiskeli useempaan otteeseen ja jouduin rukkasia antamaan kun edellisestä oli ero vielä kesken. Sit ku vihdoin päästiin saman katon alle niin se vain sano nähneensä unta meidän häistä ja sitten varattiinkin eka aika maistraatista. Ei siinä mitään romanttisia illallisia vietettu tai mitään sellasta. Se oli lähinnä luonnollinen ja luvattu askel kun vihdoinkin päästiin luvan kansaa olemaan yhdessä:)

1.8.2014
Blanco
Blanco

Mies kosi reilu vuosi sitten, kun oltiin koko perheen voimin eräällä jo kesän perinteeksi muodostuneella eväsretkellä kalliolla :) Se on siis luontopolku joka kiipeää korkealle "vuorelle", sieltä näkee tosi upeita maisemia :) Siinähän me sitten grillailtiin ja ihailtiin maisemia, kun mies kisko mut sitten käsistä siihen reunalle ja polvistu eteen ja piti pienen puheen ja kysyi menenkö hänen kanssaan naimisiin :) Hieman häkeltyneenä vastasin sitten että "joo, kai mää meen" (just semmonen vastaus mitä varmaan jokainen kosija odottaakin..:D )

Mies oli ostanu sormuksenkin, mut se oli sitten liian iso ja ei kyllä ollut oikeen mun näkönenkään, joten se palautettiin ja käytiin ostamassa uudet :) Molemmat valitsi omansa, vaikka olisinkin halunnut Kalevalan Polku-sormukset, mut mies ei tykännyt.. ei se sitten ihan sama ollut ottaa vaan itelle..:/

Mut tää mun nykynen on vähän samantyylinen, valkokultaa, mattapintainen mitä kiertää keskellä timanttileikkaus, pieni ja siro :) Miehellä taas on hopeinen hiottupintainen leveä sormus :)

Naimisissa ei vielä olla eikä olla vielä menossakaan.. Saa nähdä mennäänkö koskaan, mutta jos mennään niin mulle tulee ainakin toinen sormus, mies ei ole vielä varma haluaako kahta :)

1.8.2014
Tii03
Tii03

TyyppiTyyppinen, hyvältähän tuokin kuulostaa! Tärkeintähän on se, mitä tuo teille merkitsee, eikä se, että kuinka moni sukulainen sitä pääsee todistamaan ja onko kakussa kaksi vai yksi kerrosta. Mekin mentiin maistraatissa, kaksin, jopa olman tuttuja todistajia! Todistajat meillä siis oli vain jotkut siitä toimistosta ;)

1.8.2014
carata
carata

TyyppiTyyppinen, onnea! Toivottavasti lämpimät ilmat jatkuu ja teisän hääpäivästä tulee ikimuistoinen. Vaikka enpä mä usko, että häät koskaan menis pihalle huonon ilman takia, jollei sit ole täysin ulkona taivas alla. Iiks! Ihanaa. Onko tulossa isotkin häät? :) Millainen puku?

31.7.2014
carata
carata

Mulla on melko "perinteinen" hopea kihlasormus. Se on melko siro ja kuviointina on tuollaisia palloja. Ei ole kiviä. Miehellä on myös samanlainen ja kaiverruksessa on toisen nimi ja päivämäärä. Oli tuollainen halpa sormus ja ostetaan joskus myöhemmin sitten ehkä paremmat.

Mies ei varsinaisesti mitenkään kosinut. Aika monesti minulta kysyi "mentäisiinkö kihloihin", mutta en vielä silloin alle vuoden seurustelun jälkeen halunnut kiirehtiä. Lopulta yli vuoden seurustelun jälkeen aloin asialle vähän lämmetä ja päätettiin hankkia sormukset. Ehkä joku päivä vielä naimisiin jos tuo mies joskus kosii. :)

31.7.2014
Lora91
Lora91
1 year, 7-month-old toddler

Mulla kihlasormus sellainen perinteinen. haluttiin silloin ihan perus että panostetaan sitten kun mennään naimisiin. Mutta kun mentiin naimisiin, saatiin sormukset miehen Mummolta. Ne on mummon ja papan vanhat vihkisormukset. leveät ja kultaiset. Jotenkin tuntuu hienolta kun sormuksetkin suvussa kiertää

31.7.2014
teeko
teeko

mulla on kihlasormus semmonen ohkanen keltakuktanen jossa on valkokultanen rengas keskellä ja siinä timanttihionnat. ja kaiverruksina miehen nimi ja kihla ja hääpäivä. Vihkisormus on sit lapin kultaa vanhaa lapponia mallistoa. Se on äitini vihkisormus ja jäi minulle äidin kuoleman jälkeen.. sen sitten halusin itselleni sormukseksi koska sillä on niin paljon tunnearvoa

31.7.2014
Tatja84
Tatja84

Suhveli, olitkin kertonut kosinnan jälkeen päin. Ei huono! ;) Ja kiva, että tuli täysin yllätyksenä.

31.7.2014
carata
carata

Jopster, kiva kun sormukset ovat olleet suvussa! Musta noi on aina ihania tarinoita, kun sormukset ovat olleet jo jollain. Ja teilläkin nyt noinkin merkittävällä henkilöllä :)

31.7.2014
carata
carata

Suhveli, onnea rengastuksesta! Oliko kosinta mieluinen?

31.7.2014
carata
carata

Mulla vain yksisormus,kun kihlat tosiaan jätettiin väliin,koska ei nykyään enää merkkaa naimisiin menoa..

Itse valitsin ja koska en sormusta ole pitänyt niin kriteerinä oli ettei kauhean iso,eikä ulkonevaa kiveä ja sellainen mikä ei ole tiellä kun lastenkanssa touhuaa ja ulkona pitää hanskoja,silti halusin vähän näyttävämmän kuin tavallisen sileän kihlasormuksen ettei näytä kihlasormukselta yksinään.. Lopulta löysin siron kulta sormuksen jossa on pätkä valkokultaa johon upotettu kolme kiveä,kimaltelee etenkin valossa kauniisti,mutta toisaalta on "vaatimattoman" näköinen eli juuri minun näköiseni.. Miehellä kultainen sormus..

Mitään erikoista kosinta tarinaa ei ole,koko "idea" lähti lähinnä siitä että puhuttiin lapsen hankinnasta ja päätettiin koska olisi oikea aika ja että ennen sitä haluan naimisiin,koska silloin kaikki kuviot on selkeämpiä ja niin "kuuluu" tehdä (siis omalle kohdalle halusin niin,muitten kohdalla mulle ei ole väliä ovatko naimisissa vai eivät,se on mulle ihan sama) sitten mies vaan ilmoitti päivän ja lasta alettiin yrittään sillei että vaikka heti tärppäis,niin ei ehtisi maha pullahtaan näkyviin ja oikeastaan heti tärppäskin,eli esikoista odotin jo naimisiin mennessä,mutta vasta myöhemmin se muille paljastettiin :)

30.7.2014
Vipe
Vipe

Oi unohdin kokonaan kertoa itse kosinnasta! Oltiin sovittu, että poika menisi hoitoon sinä perjantaina ja me miehen kanssa päästäisiin päiväreissuun ja tekemään kahdestaan omia juttujamme. Mies toimitti minulta salassa avaimen meille äidillensä, joka kävi reissumme aikana viemässä kukkakimpun ja kakun meille. Kotiin päästyämme olin aikeissa siirtää ostoksia jääkaappiin ja miehelle iski kiire, koska kakku oli siellä näkyvillä. Hän kiireesti otti työhuoneesta kukat ja tuli taakseni niiden kanssa ja kun käännyin, niin hän polvistui ja pyysi menemään naimisiin kanssaan. En saanu sanaa suustani ja änkytin jotakin ihan outoa ennenkuin sain sanottua 'kyllä' :) heti seuraavana päivänä lähdettiin sormuskaupoille.

30.7.2014
Suhveli
Suhveli

kopsaan tuolta toisesta; mulla on vaan kihlasormus ja miehen itse ostama mut osas ostaa melkein oikeanlaisen eli valkokultaa kuten tykkäänkin. en tiedä kiinnittikö oikeasti huomiota että mulla ei ole ikinä kultaa päällä vai tykkääkö itekki valkokullasta ja osti sen takia. Yks kivi upotettu neliönmalliseen jalustaan, mut on sormuksen levyinen eli ei mikään järkäle. mä olisin ite ottanut ihan sileänä vaan, mut on tuo kivikin ihan kiva. :) meinasin et jos joskus naimisiin mennään, ni menis samalla sormuksella.

nii ja kaiverruksena on "you`re my lady" joka tulee yhdestä biisistä.

mies alunperin sanoi että heillä ei kulttuurissa miehet pahemmin käytä sormuksia ja hän ei myöskään työn puolesta voi pitää, mutta ostin hänelle silti keskiaikaismarkkinoilta semmoisen mistä lie metallista taotun sormuksen, on ainakin uniikkia käsityötä :)

nii ja kosinnasta, vitsailen aina et miehen isä kosi miehen puolesta, kun oltiin reissussa siellä ja esitteli mut kaikille miehen kihlattuna, heillä kun ei ole käsitettä avopuoliso.. mies osti sormuksen joskus puolivuotta myöhemmin synttärilahjaksi ja pidin sitä hetken ja sit annoin hänelle takaisin et kaiverruta se, laitan sormeen sit kun se on kaiverrettu. Ajatuksena mulla siis että tää tekis sen tavoistaan poiketen nopeasti moisen ehdon kuultuaan, mut sain takaisin juhlissa, kaks vuotta myöhemmin, tällä kertaa ihan polvistumisen ja virallisen kosinnan kera :)

30.7.2014
Mummy83
Mummy83

Mulla on kaksi sormusta miehen suvusta. Kihlasormus on sileä ja ohut tavallinen keltakultainen rengas, ollut miehen mummon kihlasormus ja vihkisormuksen mieheni äiti on ostanut äidilleen (sama mummo siis) lahjaksi kun mieheni on syntynyt. Se on samanlainen kapea sormus mutta siinä on yksi timantti sillä tavalla kruunussa eli vanhanaikaisesti koholla. Sormukset oli ihanasti just mulle sopivat. Kihlasormus kaiverrettiin uusiksi mutta vihkisormukseen lisättiin vaan superpienellä präntillä hääpäivämäärä. Esikoinen on kastettu samalla kun meidät vihittiin eikä mitään ristiäisiä kummempia juhlia pidetty (ainakaan vielä :) En ole koskaan tavannut sormusten aiempaa omistajaa koska hän valitettavasti menehtyi ihan tapailumme alkumetreillä.

30.7.2014
Jopster
Jopster

Avomies rengasti minut viime perjantaina ja itse valitsin hopeasormuksen johon on upotettu pieniä kiviä (tuskin timantteja kuitenkaan)

30.7.2014
Suhveli
Suhveli

Misukka, olen joskus kuullut, että miehiä pitää hiillostaa, mutta raivokohtaus? Ilmeisesti kuitenkin toimi? ;)

30.7.2014
carata
carata

Omassa vasemmassa nimettömässäni on aina kaksi valkokultaista sormusta. Ikinä emme kihloihin ehtineet (kröhöm, 6 vuotta ehdittiin melkein seurustella ennen naimisiin menoa), mutta jotenkin oli selvää, että mulle tulee kaksi.

Toinen (se ensimmäinen sormeen laitettava) on sellainen perus "kihlasormus". Ei mikään leveä, muttei ohutkaan. Mittoja en muista. Toinen taas on timantein varustettu. Siinä on ns.kaksi sormusta yhdessä. Toisessa on etupuolella 41 pientä kivejä ja toinen on sileä. Pidän sormuksia niin, että timantit jäävät kahden sileän sormuksen väliin. Harkinnassa oli, että sormukset oltaisi juotettu yhteen, mutta en halunnut. Tykkään niiden liikkuvuudesta. Mutta sormukset siis näyttävät siltä, kuin niitä olisi kolme, vaikka niitä vain kaksi onkin.

Miehelle valittiin kestävä sormus työn takia. Se oli Ilkka Martiinin jaloteräksestä tehty sormus, joka taotaan Lapissa käsityönä. Oli muistaakseni malliltaan joku agas flagga, joka oli saamea ja tarkoitti iäksi :) Esitteessäkin luki niin ihanasti jotenkin, että "elää ikuisesti kanssasi".

Mies valitsi omansa, vaikkakin hyväksytti sen mulla. Mä valitsin omani ja hyväksytin sormukset miehellä.

Kaiverruksiksi miehelle tuli vain mun nimi ja hääpäivä, mulle tuli toiseen miehen nimi ja toiseen pelkkä päivä. Ei laitettu mitään Forever tms. Ehkä sormukset itsessään merkitsi meille tarpeeksi :)

Kihloihin ei koskaan siis menty. Mutta ksoka lapsia oli jo yksi ja toinen masussa, heitti mies yksi aamu sängyssä ilmoille, "mentäisiinkö 11.12.13 naimisiin?". Katsottiin heti netistä maistraatin sivuilta ja siinä se oli, klo 10 vapaa aika.
Klo 10 11.12.13. Ei huono ;)

Naimisiin mentiin ja häitä juhlittiin pienesti meillä kotona sukulaisten ja ystävien kesken. Pitopalvelu meillä oli ja mulla ihana mekko, mutta ei mitään suuria juhlia. Enkä usko, että kirkossa tullaan koskaan kävelemään, mutta luulen, että hääkuvat tullaan ottamaan joskus, kunhan saan kroppaani takaisin. Vauvamasu ei oikein istunut puvun kanssa ja haluaisin kuitenkin ihanat kuvat, jotka olis sit lapsillekin "muistoina" meistä.

30.7.2014
carata
carata

Mulla kihlasormus ja vihkisormus samaa sarjaa. Kihlasormuksessa 3 timanttia ja vihkisormuksessa 5. Nuo on keltakultaa, noin 3mm leveitä kumpikin, juotettu yhteen koska iho jäi ikävästi väliin kun olivat irtonaisina. Timanttien kohdalla laserleikatut tähdet joiden keskustoina noi timantit on.

Isäntä minuu kosi kesken mun raivokohtauksen :D ja ite pääsin sormukseni valkkaamaan.

Isännällä on yksi sileä keltakultainen sormus joka toimittaa molempien sormusten virkaa. Ei halunnu toista sormusta rinnalle vihille mennessä.

30.7.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...