2kk välttelee katsekontaktia

Mulla on kova huoli, kun meidän muutamaa päivää vaille 2kk ikäinen vauva ei millään ota minuun katsekontaktia. Satunnaisia 1-2 sekunnin vilkaisuja tulee mut kääntää nopeasti katseensa sitten johonkin muualle. Vaikka koetan höpötellä ja katsoa vauvaa itse, niin vauva ei "vastaa". MOnessa paikassa kun lukee, että tämän ikäinen jo katselee mielellään vanhempiaan (ja muita kasvoja).. neuvolassakin kiinnittivät eilen huomiota tähän ettei katsele mutta ei ne sanonut siihen sitten oikein mitään. Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia?

30.7.2014
ishtar84
ishtar84

Mulla tuli mieleen karsastus tai joku muu hässäkkä silmissä. Jos hän näkee paremmin silleen sivusilmällä kuin suoraan eteenpäin.

30.7.2014
misukka
misukka

Vauva näkee ensimmäisen muutaman kuukauden aikana selkeästi n.20-30cm päähän, vaihtelevasti. Jotkut näkee paremmin, osa huonommin. 2kk iässä lapsen pitäisi alkaa pikku hiljaa katsomaan vanhempien katsoja ja seuraamaan mitä ympärillä tapahtuu. Jos teillä on kotona kovinkin värikästä, voi äidin kasvot jäädä kakkoseksi. JOS neuvola ei ollut huolestunut, en itsekkään olisi.

Vauvan kanssa kannattaa jutella niin, että että vauvamakaa reisiesi päällä kasvot sinuun päin. Se asento on helpoin itselle ja vauvan on siinä hyvä olla. Kasvosi pääsevät silloin löhelle vauvaa. Kannattaa jutella, laulaa ja lallattaa.

Neuvolasta olette saaneet varmaan sen punakeltaisen hymynaaman? Sitä kannattaa myös näyttää. Meillä se on molemmille lapsille ollut tosi tärkeä.

Vauva voi nähdä vanhemman myös paremmin, jos äidillä on päällä vaikka musta-valko raidallinen paita.

JOS et saa lapseen kontaktia, kerro huolesi neuvolassa. Soita ja kysy, vaikka teillä varmaan seuraava käynti olisikin jo 3kk iässä.

30.7.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...