Miten tiedän mikä on lapsivettä?

Heräsin äsken ja tunsin et olen märkä. Nousin ylös ja sängyllä oli jtn niin menin vessaan ja pikkarit oli ihan märät. Ei oikeastaan minkään hajuista. Ei ole hikeä, noin paljon ei voi hikoilla. Enkä ole housuihin hätiänikään tehnyt, eikä sitä taas olisi sitten noin vähän ja mulla oli heti sängystä noustua hätä. Tota nestettä on täytynyt tulla ihan vähän aikaa sitten, koska ei ole vielä kuivunut. Mitä ihmettä tuo on? Ja nyt ei tule mitää. Eilen ilalla piti kävellä kumarassa ja nytkin myös. Tuntuu et vauva on niin alhaalla, että en voi kävellä normaalisti. Tämä alkoi siis vähän ennen nukkumaanmenoa. Ei ole muuta kuin kivuttomia supistuksia mitä nyt on joka päivä.. Anteeks vähän sekava teksti. Pitäisikö mun koittaa saada vauvaa liikkeelle?

29.7.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Onnea ihan hirmuisesti! !

31.7.2014
teeko
teeko

Onnea hirmuisen paljon pienestä tytöstä! :) Ihanaa, että synnytys meni hyvin ja kohdallesi osui sinulle sopivat kätilöt. Nauttikaa ensi hetkistänne

31.7.2014
carata
carata

Onnea nyytistä!

31.7.2014
misukka
misukka

On sylissä

31.7.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Siellä taidetaan olla synnyttämässä! Jännää!! :))) Limatulppa ja valkovuoto on usein limaisempaa, kuin lapsivesi. Valkovuoto voi kuitenkin loppuraskaudessa runsautua niin paljon, että on melkein kuin vettä. Limatulppa taas voi irrota joko sellaisena epämääräisenä limana, paloina tai ihan kirjaimellisesti tulppana. Supistuksista päätellen uskoisin kuitenkin vuodon olleen lapsivettä :)

29.7.2014
carata
carata

Tsemppiä!

29.7.2014
misukka
misukka

Kyllä sä ny oot saamassa nyytin kainaloon! Tsemppiä synnytykseen! !!

29.7.2014
teeko
teeko

Kiitos kaikille ! :) toivottavasti viimeistään huomenna olis pienokainen syntynyt :)

29.7.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Nyt on tullu n. 30s lievästi kivuliaita supistuksia 4-5min välein. Jännittää, että nytkö on aika :D

29.7.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Mutta carata eikö limatulppa ja valkovuoto ole limaa? Koska tämä vuoto ei ole limaa vaan ihan tosi hitusen limaista, jonka huomaa vaan jos pyörittelee sormissa tätä nestettä niin ei ole ihan vetistä vettä. Toivoisin kyllä, että olis lapsivettä. Vauva on nyt onneks liikkunut vaikkei mitään super paljon, mutta tarpeeks. Välillä tulee pahantuntunen olo alaselkään, muttei mikään kova et panadolia tarttis. Mut meen siis ilalla tarkistuttamaan tilanteen.

29.7.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Mulla alkoi tollainen tosi vetinen vuoto loppuraskaudessa, vaikka vedet menikit vasta salissa ponnistaessa. Kyse oli siis limatulpan/valkovuodon sekaisesta vuodosta, jota tuli paljon. Joskus pötköttelyn jälkeen lorahti kunnolla, muuten vain tiputteli. Sidettä kannattaa kyllä pitää, jos reisiä pitkin valuu.

Äitiyspolilla voi käydä tarkistamassa, onko kyse lapsivesistä vai ei. Testi on helppo ja nopea. Otetaan emättimestä pumpulipuikolla.

JOS vauva ei liiku, kokeile syödä/juoda jotain makeaa. Jos vauva ei siitä huolimatta liiku 3h aikana, mene heti äippäpolille.
Myös siinä tapauksessa menisin, jos vuoto alkaa olla jonkin väristä, kuten ruskeaa/punaista/vihreää. Ja silloinkin, jos supistuksia alkaa tulemaan tiuhaan ja ne ovat kivuliaita.

29.7.2014
carata
carata

Mulla tuli vedet just tuollai! pikkuhiljaa vähän kerrallaan. Tunsin vaan et vähän jotain valui reidelle ja ei haissu pissalle vaan ehkä vähän makeelle. tunnin sisään alkoikin sit voimistuvat supparit. Mulla oli tullu se reikä kalvoihin ylös ja siks tuollai "tihkutti" loput vedet tuli vasta salissa

29.7.2014
teeko
teeko

Nyt alko jtn valua pitkin jalkoja :o siis ei mitenkään paljon mutta valuu valuu. Mutta luulin ettei lapsivesi olis limasta ja tätä kun otin vähän sormien väliin niin pikkasen limasta oli muttei niinkuin valkovuoto. Ja tää valuu ihan reisiä pitkin. Sanoivat kättärillä, että jos vuoto jatkuu niin tulen sinne klo 19-20.

29.7.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Toki jos vauva ei oo liikkunu kannattaa ottaa jotain sokerista/kahvia ja saada vaavi heräilemään.Vedestä on vaikea sanoa,voi olla tai sitten ei:)Vettä voi tihkuakkin vain vähän,itselläni menny vain kerran vedet ja sen kyllä huomasi kun koko sänky meni märäksi:)Suosittelen soittamaan synnärille jos joku epäilyttää ja toivotaan,että synnytys on jo käynnissä:)

29.7.2014
huiskutin
huiskutin
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...