Liian oma-aloitteinen vauva?

Kuullostaapa tyhmältä enkä tätä aiemmin ole edes minään ongelmana pitänyt kunnes kuulin muutaman tutun äidin mielipiteitä. Meidän poitsulla on siis aina ollut hirveä kiire oppia, kolmen kuukauden iässä alkoi syöttäessä pitää pullosta kiinni ja viiden kuukauden iässä ei edes suostunut juomaan jos ei saanut pitää pulloa itse. Nykyään ei myöskään sylissä viihdy paljon paitsi jos kävellään ympäriinsä ja ihmetellään eri esineita ja jutellaan samalla, maidon juo mieluiten itsekseen sitterissä kun saa itse pidellä pulloa, jos yrittää sylissä juottaa niin hirveä rimpuilu ja kiire johonkin muualle. Poitsu nyt siis 6kk, ryömimään lähti kuukausi sitten ja viimeaikoina noussut jo itse istumaankin. Tutin oppi itse laittamaan suuhun 4-5k iässä. Kova poika menemään. Ajattelin että taitaa olla vaan meneväistä sorttia kun anopin puheitten mukaan niin oli pojan isäkin, mutta tutut parin lapsen äidit sitten ilmaisivat asian niin että "nykyäidit vaan haluavat lapsen kehittyvän liian nopeasti ja hylkäävät lapsensa yksin sitteriin syömään ja oppimaan asiat yksin". Kuullosti ihan hirveältä, meillä sylitellään ja leikitään paljon, nukutaan päikkäreitä vierekkäin ja makaillaan yhdessä leikkimatolla, mutta tietyt asiat poika vaan haluaa tehdä itse. Eikai tässä nyt pitäisi toista alkaa pakottaa hidastamaan kehitystä vaan koska lapset kehittyvät eri tahtia? Mitä mieltä täällä ollaan asiasta?

28.7.2014
Ryaazz
Ryaazz

Ryaazz, teidän poika on reipas leikki-ikäinen.
Toivottavasti muutkin kun te vanhemmat huomaavat teidän pojan taidot.

21.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiva kuulla kuulumisia 😊 Hauskaa, että teidän pikkumies jatkaa samaan malliin. Puhekin ehtii kyllä.

Kukin omaan tahtiinsa. Näinhän se menee 😘

20.6.2017
misukka
misukka

Katselin että onpas tutun näköinen ketju, mistähän johtuu. :D Meidän poika on edelleen motorisesti todella nopea oppimaan. Pyörälläkin oppi ajamaan päivässä ilman mitään ongelmia, niin että seuraavana päivänä pystyi ajamaan tarhaan isän kanssa parin kilsan matkan. Palikkatorneista kokoaa korkeampia kun mitä mä ja mies saadaan pysymään pystyssä. Energiaa piisaa vaikka pienelle kylälle. Puhe tulee muita ikäisiään jäljessä mutta siinäkin on nyt ottanut harppauksia eteenpäin viimeaikoina.
Jos seuraava lapsi tulee olemaan yhtä kiireinen oppimaan niin annan oppia, suljen korvat muitten puheilta. Jokainen lapsi kasvakoot omaa tahtiaan. ^^

20.6.2017
Ryaazz
Ryaazz

Tätä ukkelia monet ihmetelleet, kun on niin aktiivinen ja ottaa aktiivisesti kontaktia. Hymyilee ja nauraa kovasti. Sylissä punttaa istuma-asentoon ja nousee jalkojen varaan seisomaan. Ei ihan 2 kuisen hommia nämä. Pitääkin itse yrittää muistaa ettei päästä istumaan ja kannattelee ukkelia riittävästi kun yrittää seosomaan. Eilen unohdin kannatella kainaloista ja niin vaan jätkä seistä törötti sylissä pitkän aikaa.

19.6.2017
misukka
misukka

Juu, tarkkana saa välillä olla, kun nousee 2-3 vuotta vanhoja ketjuja esiin joiden aihe aloittajalle on vanhentunut aikaa sitten.

Meidän pienin varmaan olisi tuota sorttia jota ihmetellään. Tämä nosti tunti syntymän jälkeen päätä ylös niskalihaksillaan. Kaikki meidän muksut tehneet niin viimeistään vuorokauden vanhana, joten se on mun mittapuun mukaan ihan normaalia. Ihmettelisin varmaan sitä lasta, joka ei niin tekisi.

Moneen viikkoon ei ole tarvinnut päätä tukea kun pitää itse päätään tosi hyvin. Lähinnä pitää estää koko yläkroppaa retkahtamasta sivulle. Ja ikää on nyt se 2,5kk. 5 viikkoisesta on kääntynyt kyljelleen lattialla. Välillä kääntyili niin kovasti kyljeltä toiselle, että odotin vain, että milloin käy vahinko ja päätyy mahallleen. Niin ei sentään vielä ole käynyt, onneksi.

19.6.2017
misukka
misukka

Tää onkin vanha yleisaiheinen ketju. Aihe ei vanhena.
Lähinnä tarkoitan jotain ketjua, jos aloittaja on vaikka kirjoittanut 5 kuukauden ikäisestä vauvasta, jolla vatsavaivoja.
Ja sitten joku nostaa kahden vuoden kuluttua ketjun, niin siihen kahteen vuoteen mennessä on lapsen allergia- ja muut ruokarajoitteet selvinneet.

Että sinänsä minun mielestä vastaajan kannattaa hieman katsoa kuinka vanhaan ketjuun vastaa.

19.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo oli näemmä joku nostanut tätä vanhaa keskustelua johon ite nappasin kiinni. Mä en vaan ymmärrä mitä se haittaa? Itse koin tän ketjun kivana ja eipä olis tullut tätäkään luettua muutoin

18.6.2017
Hiduli85
Hiduli85

meijänki poikaa on neuvolassa ja lääkäris ihmetelly ku on niin kehittyny.. alle kk iässä kannatteli mahalla ollessaan niskoja, 2kk noin ku oli ikää ni tuttia alkanu ite laittamaa ja ottamaa pois suusta, istumaa ollaa noustu kohta 2viikkoa, sylissä kokoaika kävellää ja jos laskee pois ni hirvee huuto😂 lisäks juo ihan ite tuttipullosta mutta myös antaa syöttää.. ja nyt ikää siis vajaa 4kk

17.6.2017
Jeminapa
Jeminapa

Ryaazz:in "vauva" on kohta kolmejapuolivuotias leikki-ikäinen.

17.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ihan kuin meidän esikoinen! Minäkin sain muutaman kerran kuulla, että aiheutan lapselle kehityshäiriöitä jne kun muutaman kuukauden ikäisenä joi itse maidot doomoo-säkkituolissa. Poika ei kauheasti vauvana viihtynyt sylissä, koska oli aina tosi kuumissaan (on perinyt tämän kuumuus herkkyyden meiltä vanhemmilta). Ja ei suostunut 4kk iässä autettuna juomaan vaan joi maidon ainoastaan, jos sai pitää pulloa itse. Muutoinkin ollut äärettömän itsepäinen vauva (tämäkin peritty äidiltä).. Myös 5-6kk alkoi istumaan ja tästäkin sain kuulla kun oli 4kk ja alkoi kampeamaan itseään istuma-asentoon.

Kannattaa kriittisten juttujen antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tiedän kyllä että ne kommentit saattaa satuttaa ja niitä ei meinaa unohtaa, mutta kyllä näin jälkikäteen katsoen tietää, ettei ole mitään väärää tehnyt. Onneksi meidän neuvolan terkka on aina ollut tosi kannustava ja ihana. Ja meilläkin monin osin menty kehityksestä edellä paitsi puheessa.

17.6.2017
Hiduli85
Hiduli85

minnuu itketetttiin samalla periaatteella likan 4v-neuvolalääkärissä kun taidot vastasi 5v-kehitystä.  että ehkä likka ei olekkaan oma-alotteinen omasta tahdostaan vaan PAKOSTA.  että se on meille vanhemmille sitten helpompaa.

hah! joo, paikkansahan se pitää että meille vanhemmille on helpompaa mitä enempi ne osaa ite tehdä, mutta jos lapsi on halukas oppimaan ja tekeen ne kaikki ite, niin miksi pitäisi estellä? eipä ole tullut mieleen likan alkaessa askartelemaan pahvista ja vessapaperihylsyistä kärpässieniä että eipäs noita nyt omatoimisesti vielä tuossa iässä saa osata!

teillä on utelias ja oppimishalauinen lapsi, en näe siinä mitään pahaa:)

13.10.2014
Blanco
Blanco

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

12.10.2014
julle 95
julle 95

Anna toisen kehittyä miten haluaa. kuhan ovat kateellisia muut. ikinä ei sais vertailla lapsia kun ne on niin erilaisia jokainen :D elähän ressaa turhia ;)

29.7.2014
teeko
teeko
2 years, 11-month-old toddler

Kateellisten panettelua vaan :D

Sanonta ei pie paikkaansa, meijän nuorin käveli tuetta 8,5 kk ikäisenä ja oppi hyvissä ajoin puhumaankii. Kun taas keskimmäinen ei puhu vieläkään kunnolla vaikka täyttää yliylihuomenna 7 v... Lapsikohtaista sekin :)

28.7.2014
riu
riu

Peesailen muita. Taitavat olla kateellisia kun sulla on aktiivinen vauva. Hyvä vaan kun osaat lukea lastasi ja huomaat kun hän haluaa jotain tehdä itse ja annat siihen mahdollisuuden.

Sillä tavalla lapsi oppii parhaiten kun saa kokeilla itse silloin kun kiinnostaa.

28.7.2014
misukka
misukka

Nennna-, poitsu syntyi 25.1 :) Mahavaivat helpotti paljon, saatiin diagnoosi maitoallergiasta ja nyt varsinkin kiinteiden myötä on vatsavaivat ihan historiaa. :)

Oon itekki ollut niillä linjoilla että annan pojan kehittyä sitä tahtia kun kehittyy, mitenkään hoputtamatta tai jarruttamalla. Esikoinen kun kyseessä niin niin tommoisten "kokeneempien äitien" puheet vähän iski ehkä turhan syvälle, pitäisi tosiaan ehkä vaan antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta pihalle.

28.7.2014
Ryaazz
Ryaazz

mäkin oon kuullut ton sanonnan ja meilläkin se on esikoisen kohdalla pitänyt paikkaansa että kun aikaisin lähti liikkeelle niin puhua päläpätti vasta paljon myöhemmin. tosin nyt ei oo hiljaista päivää nähtykään :D saa nähdä miten tämän pienemmän kohdalla menee

28.7.2014
Nennna-
Nennna-

mutta niinku monesti sanotaan että varhemmin liikkuvat puhuu myöhemmin ni meillä se on kyllä pitäny paikkansa, poika alko puhua vasta 1v11kk ja edelleen 3v5kk puhuu äänteitä korvaten kun taas tyttö on höpötelly jo vuoden iästä enemmän ja nyt 1v9kk höpisee jo vaikka sun mitä ja sanatkin menee yleensä oikein :)

28.7.2014
ninnup
ninnup

no ei voi hidastaa :D jotkut on semmosia.. minä sanosin että noin pientä vauvaa ei voi edes opettaa opettamalla ja mitä enemmän ne touhuaa sen enemmän ne ite oivaltaa, ei ne sitterissä köllimällä opi liikkumaan ja istumaan :D
ja tarttumaan lapset oppii kaikki ennemmin tai myöhemmin, teillä ennemmin, mun lapset piti yleensä mun sormista kiinni, kyllä mun kummipoikakin mielestäni osas tutia tähdätä suuhun noin varhain jos vaan sattu olemaan narun päässä lähettyvillä.. mun omat varmaa 7-8kk.. 

pistä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, voi olla kateellisten panettelua tai sitten vaan jotain käsittämätöntä pätemisen tarvetta mutta lapset kehittyy omassa vauhdissaan.. mulla on jo omissa kaks niin erilaista kehittyjää, poika teki asioita varhain ja oli kova liikkumaan ja tyttö oppi istumaankin vasta 9,5kk, käveli kyllä tukia pitkin paljon aiemmin ja sitten kun kumahti ni kumahti suorilta jaloilta selälleen kun ei osannu istua että ois vähän pehmittäny ensin pyllylleen tipahtaa :D

28.7.2014
ninnup
ninnup

Jotkut lapset vain kehittyvät nopeammin. Meillä poika oppi 4-5kk iässä laittamaan myös tutin ja kaiken muunkin suuhunsa. Nyt on 5,5kk ja yrittää kovasti ryömiä. Sisko ryömi vasta 8-9kk iässä, joten voi tätäkin kai sanoa hieman nopeammin kehittyväksi kaveriksi. Poika on rintaruokinnalla ja puristelee syödessään rintoja. En tiedä tuleeko maito silloin nopeammin, mutta aina pitää roikkua rinnassa tai paidassa... Eli varmaan pullossakin roikkuisi jos sitä saisi. Ja neuvolasta saatiin pari viikkoa sitten hammasharja jolla nyt ollaan ikeniä harjattu. Iltaisin pestään koko perhe hampaat yhdessä. Tyttö istuu usein pienellä korokkeella ja harjailee, poika istuu sitterissä ja laittaa harjaa itse suuhun. Katson vain sen verran, että ottaa otteen melko läheltä harja osaa, ettei mene syvälle kurkkuun. Oma toiminen siis on. Ja tyttö on sormiruokaillut 6kk iästä alkaen, ainoastaan ollaan autettu syömisessä laittamalla ruoka-annos valmiiksi lusikkaan. Muuten on laittanut aika kaiken itse suuhun.

28.7.2014
carata
carata

meillehän syntyi samoihin aikoihin pikkuiset, monesko päivä sun vauva syntyikään? minulla siis myös tyttö nopea oppimaan ja muutenkin kova vauhdiltaan kun ei pysy hetkeä paikallaan. osaa melkein jo istua selkä suorassa ja konttaakin jo hitaasti noin puoli metriä kerrallaan. ryömimään lähti joku kuukausi sitten. tytön isosisko ollut myös nopea näissä jutuissa. en silti alkaisi mitenkään "hidastamaan" lasta, kaikki kehittyvät omaa vauhtiaan niinkuin jo sanoit, ja sinä varmasti itse tiedät parhaiten mikä on juuri sinun lapsellesi hyvä nukutus- ja syöttötyyli yms :) onko teillä muuten sujunut kaikki hyvin? eikö pojalla ollut mahavaivoja vai muistanko väärin? ovatko helpottaneet kiinteiden myötä? täällä meillä vilkasta joten en ole ehtinyt seurailemaan yhtään keskusteluja.. :D

28.7.2014
Nennna-
Nennna-
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...