kaksoissisar

Eli mulla todettiin kohta kaksviikkoa sitten oikeassa munasarjassa kananmunan kokoinen kaksoisisar (talia, karvoja ehkä jotain hampaita ja se on semmonen kiinteä pallo). Verikokeet otettiin ja hyvälaatuinen oli, kuulemma tämä on ollut minulla ollut jo kaks vuotta ja tullut esikoisen mukana. Gynegologi sanoi, että ei haittaa raskaaksitulemista ja raskautta. Voidaan poistaa jos ottaa kipeää ja mulla ei ota. Ollaan mietitty toisen lapsen tekemistä ennen, kun tämä kaksoisisar löyty. Ja kysyisinkin, että kannattaisko mun poistaa tuo kaksoisisar ennen raskaaksi tulemista ja onko kellään kokemuksia tälläisestä? Aiheuttaako tuo mitään raskausaikana?

28.7.2014
Chikara2
Chikara2

Ei se välttämättä hedelmällisyyteen vaikuta, mutta itse kokisin sen vaarallisena. Vaikka se nyt oli hyvänlaatuinen, ei se ole sitä välttämättä enää parin vuoden päästä. Sen koko ja muoto voi muuttua, se voi aiheuttaa suuretessaan verenvuotoja tai vaikka tulehduksen. Ja JOS tilanne menee pahaksi, saatetaan joutua poistamaan koko munasarja, jollei enemmänkin. Tietenkin yhdelläkin pärjää ja voi tulla raskaaksi, mutta en mä silti riskiä ottaisi. Etenkin, jos lapsi on toiveissa.

28.7.2014
carata
carata

Ei ole kokemusta, mutta sinuna hoitaisin asian pois ennen raskaaksi yrittämistä.

Raskaaksi tuleminen saattaa muutoinkin olla hankalaa ilman tuollaista ongelmaa.

28.7.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Olin soittanut asiasta perhesuunnittteluun ja sieltä sanottiin, että ei kuulemma vaikuta hedelmällisyyteen, kun se tuolta poistetaan tähystyksessä.

28.7.2014
Chikara2
Chikara2

Kyse ilmeisesti dermoidikystästä? Mulla tälläinen tullut eteen kerran ja silloin leikattiin. Tilanne oli vain niin paha, että toinen munasarja jouduttiin kokonaan poistamaan. En tarkkaan muista minkä ikäinen nainen oli kyseessä. Mutta jos itsellä sellainen olisi, leikkaisin pois.

28.7.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...