Helle haittaa vanhuksia

Ainakin meidän suvussa. Olen aika huolissani paristakin noin 80-vuotiaasta henkilöstä, joiden jaksaminen on heikoilla tämän pitkään jatkuneen helteen takia. Esim. vaikea astma + helle tuntuu olevan tosi raskasta! Toivottavasti pian viilenee vähän.

25.7.2014
odottaja
odottaja

Meilläkin tuulettimet auttavat. Mutta kyseisen palvelutalon joku asukas oli kuullut, että tuulettimet ovat ERITTÄIN HUONOJA niille, joilla on jo hengitysvaikeuksia. Kun tuulettimet kuulemma saavat pölyn nousemaan eli tavallaan pyörittävät pölyistä ilmaa edes takaisin.

Minusta olisi yksinkertaisinta vaikkapa ottaa maksullinen siivooja, joka pyyhkisi ne pölyt! Mutta olen kuullut muidenkin vanhusten vierastavan tuulettimia. Meidän seinänaapurimme esimerkiksi.

28.7.2014
odottaja
odottaja

Mikähän siinä on, että välillä loppuu tuulettimet ja välillä lumilapiot?! Meillä pumppu asennettu 24 asteeseen ja melko hyvin pyörittää koko ajan viileää ilmaa, ei kuitenkaan kylmää. Melko täydellinen näille keleille. En siis voi valittaa....

26.7.2014
carata
carata

Tuulettimet on aika vähissä! Nimim. Juossut kaikki kaupat läpi Helsingin alueella. Kuulemma jossain Jyväskylässä (tms) oli muutama :D

26.7.2014
Suz_
Suz_
3 years, 8-month-old toddler

tarttis varmaan hakee! täytyykin ens viikolla käydä tai huomenna :)

26.7.2014
teeko
teeko

Meillä kämppä kuudennessa kerroksessa ja ikkunoista vetää (vaihtuvat onneksi tässä nyt syksyllä) ja aurinko paistaa suoraan (onneksi vain aamupäivästä) niin on parempi pitää kaikki luukut auki,jotta edes vähän happi vaihtuu,kun ei se lämpö kuitenkaan ulkona pysy.. Kaikkein paras majailla ulkona.. Meillä on kaks pöytätuuletinta ja ilmastointi kone,mutta eipä niillä kämppä viilene,pitäisi istua niiden edessä koko ajan ja siinä sitten saakin äkkiä kylmää.. Nukkumista toki auttaa,koska kyllä noilla viileäksi yhden makkarin saa,mutta normi arkea ja elämää ei kyllä paljon auta.. Välillä toki voi käydä lepäämässä viileässä huoneessa,mutta sitten paluu muuhun kämppään tuntuu vielä kuumemmalta :)

Mutta toki vanhuksille jotka ovat paljon paikallaan noi tuulettimet voi tuoda helpotusta :)

26.7.2014
Vipe
Vipe

Niinpä mut jos kämppä on sauna ku ikkunat on kiinni ja viileämpi silloin kun ne on auki ni ne on auki. . Koska aurinko paistaa suoraan olkkarin seinään ja eristeet on varmasti hyvin heikot siel seinässä kun noin lämmön läpi säteilee heti

25.7.2014
teeko
teeko

Meillä kans isomummo on hiessä koko ajan kun sisällä joutuu istumaan ja pyörätuolissa koko ajan. Aurinko paistaa kämpän seinään niin että on kauhean kuuma :( kaikki räppänät vedetään ovea myöten auki kun siellä käydään jotta ilma kiertää ja jos en oo pojan kanssa siellä kaksin niin viedään mummo ulos varjoon niin on edes hetken viileämpi olla :( kyllä näillä ilmoilla olen onnellinen että poika meillä juo vettä ja kaikkea ja paljon kunhan muistaa tarjota

25.7.2014
teeko
teeko

Täällä taas muutaman ystävän vauvat on olleet nesteytyksessä, kun ovat kuivuneet. Ilmat on kieltämättä kamalat, vaikka ei kai saisi valittaa, kun vihdoinkin on lämmintä! Lapsille pitäisi muistaa antaa tarpeeksi juotavaa, sekä pitää varjossa ja sisällä, jos se vain on mahdollista. Samaa suosittelisin kyllä aikuisille ja eläimillekkin.
Jos on vaikea astma ja ikää +80, suosittelisin lämpimästi menemistä ensiapuun tai lääkäriin. Apua siellä annetaan kyllä sitä tarvitseville ja mielummin ennen, kuin on jo isompi hätä.

25.7.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...