Ennenaikaisesti syntyneiden kehitys?

Minua kiinnostaisi tietää miten teidän lapsilla on kehitys lähteny (täysaikaisiin verrattuna)? Milloin esim. ensimmäinen hymy tuli? Haluaisin kuulla myös kokemuksia sydämen duktusvirtauksesta eli sivu äänestä. Milloin meni se reikä umpeen? itsestään vaiko lääkkeillä, vai leikkauksella? Ja jos viitsitte laittaa syntymä viikot tiedoksi... Itselle syntyi 35+2 viikoilla suuri tyttövauva. Johtui mun ykköstyypin diabeteksestä että vauva niin suureksi kerkes kasvaa ja siksi raskaus päätettiin "keskeyttää" ennen aikojaan. Tyttö oli syntyessään 54cm ja 4490g. Kortisonit sain viikko ja kaksipäivää ennen syntymää. Keuhkojen kanssa ei ollut ongelmaa (nasaalissa pari tuntia syntymästä koska narisi jonkun verran), verensokerit oli matalat ja neiti väsähti syntymästään niin että ei jaksanu kahteen päivään tehdä muuta kuin nukkua. Siitä pikkuhiljaa voimistu ja jaksoi jonkin verran ruveta itte syömään. Sydämestä löytyi "ennenaikaisille tyypillinen" sivuääni. Neljän viikon ikäisenä ääni vielä heikosti kuului. Seuraava kontrolli 8vkon iässä. Vähän jänskättää... Tyttö nukkui ja söi suurinpiirtein laskettuun aikaan saakka. On myös ollut veltompi sisaruksiinsa nähden mutta on jäntevöitynyt nopeasti, aluuksi oli vaikea esim käydä pyllyn pesulla kun pää vaan roikkui käsivarrellani. Mutta nyt jo jaksaa terhakkaasti pitää päätään pystyssä esim olkapäälläni ollessa.=) Toki on päänsä kans kovin arvaamaton vielä. Minulle ei kertaakaan keskolassa (jossa tyttö oli vain 6pvää kunnes kotiutui) tai neuvolassa ole mainittu miten tulisi kehityksen olettaa etenevän ja ennenaikaisuudesta johtuvista ongelmista ei ole puhuttu mitään vaikka olen yrittäny kysyä, mutta johtuu varmasti myös siitä etten ole osannut kysymyksiäni selveiksi kysymyksiksi muotoilla sekä myös siitä että sitähän ei tiedä tuleeko ongelmia olemaan koska viikot oli kumminkin niin hyvät. Mutta olisi kiva valmistautua kaikkeen ennalta edes jollain ajatus tasolla.

20.7.2014
myrmeli
myrmeli

Mähän synnyin 44 vuotta sitten keskosena, maaliskuun lopussa, kun la. olis ollut toukokuun puolen välin jälkeen. Keskoskaapissa ja näin poispäin.

Mulla oli lapsena epilepsia, ja lääkityas siihen, koska mulla oli pikkuaivoissa haava. Sitä seurattiin aivosähkökäyrillä tasaisesti, 5. luokalla koulussa olin, kun viimeisen kerran tutkittiin.

Sitten mulla oli lapsuusiässä astma, ja siihenkin lääkitys.

Lapsena kävin lääkintäjumpparilla.

Minusta kehittyi ihan normaali lapsi ja aikuinen, vai miten tuon asian nyt ilmaisisi.

19.8.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Lisäys: tosiaan se sivuääni kuului vielä 8vkon ikäisenä ja neuvolalääkäri laittoi lähetteen keskussairaalaan jossa siis oltiin tänään.. ja ääni kuuluu vieläkin ja saa kuulemma kuuluakkin vielä pitkäänkin kun ei ole mistään sydämen ongelmista johtuvaa...

19.8.2014
myrmeli
myrmeli

Heipä hei. Kiitos molemmille vastauksista! Taas kerran huojentaa kun tietää ettei ole ainut maanpäällä...

Meillä epäilisin kehityksen menevän pari-kolme viikkoa kehityksestä jäljes...esim ensi hymy tuli 8viikon iässä muutamaa päivää vaille 9vkon iässä... nyt on itsellä jotenki huojentunu olo ku toinen oikein haastaa hymyllään juttelemaan ja vähän jo itsekkin yrittää toimitella... usein mun juttuihin kommentoi murisemalla ja hymyilee päälle, ihan niinku muka ymmärtäisi enemmänkin=D Tuo huojennus tulee varmaan siitä kun nyt saa huomata että kyllä pieni kehittyy vaikkakin vähän hitaammin, tiedostaa nyt paremmin sen että se kyllä menee kehityksessä eteenpäin jopa niinki vaikkei haluaisikkaan... Tuntui vaan hirveen pitkältä ajalta hoitaa vastasyntynyttä joka niin pitkään vaan nukkui ja söi...tiedätte varmaan mitä yritän toimitella?

Me saatiin tänään terveen paperit ku keskussairaalassa käytiin sydämen uässä. Sivuääni kuuluu pienesti mutta ei jotenki ole todellinen sivuääni... huoh kun se lääkäri selitti kaikkea mikä meni vähän niinkuin ohitte, mutta sen ymmärsin että sydämestä on kaikki reijät menny umpeen ja sydämen rakenne on täydellinen ja siis TERVE...mee sou sou häpi!!!!

Mielen kiinnosta pitää kysyä että onko teillä kädet lyhkäsemmät kuin mitä esim bodeissa olisi varaa? Meillä nimittäin on että jos body on sopiva pituudeltaan niin hiat jää pitkiksi...mietiin että onko tämä aikasesta syntymästä johtuvaa vai vaan persoonallinen ominaisuus?

Meillä djmug onkin melko samat lähtökohdat? milloin teillä pikkuinen syntyi ja milloin sulla oli laskettuaika? Meillä siis rv35+2 oli 6.6 ja la olis ollu 9.7

19.8.2014
myrmeli
myrmeli

...

20.7.2014
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...