SIIS JOHAN NYT ON PEPPU!!

Meidän kohta 1veellä on ollut jos jonkinmoista oiretta mistä oon kirjottanu ja apteekin refluksilääke auttoi vähän aikaa iltahuutoihin kunnes iltahuudot loppu muutenkin kokonaan ja luulin  että olin oikeilla jäljillä mutta kun pulauttelu alkoi uudestaan nyt maitoon siirryttäessä niin en enää tiennyt mitä ajatellla mistäkin. ja vaippaihottumaa on ollut aina, hemmetin paha tai paha, ehkä4pv ilman ihottumaa noiden sibicort kuurien välissä, ei muuten vaikka mitä tekis.   nyt sitten kun siirryttiin 11,5kk lehmänmaitoon korvikkeesta (10kk imetyks ollut, joskus myös korviketta saanut 3kk asti) niin peppu on kuin uusi!!! WHAT?? siis voiko vain jollekin korvikkeen ominaisuudelle olla allerginen?? mille? semperin korviketta käytetään.. en todellakaan nyt ymmärrä. me siis siirryttiin myös keskiviikkona kauramaitoon. Eli lapsi sai tavallista maitoo+kaura maitoo koska ei sitten ostettu enää korviketta niin sekotettiin se normimaitoon koska ajattelin etten viitsi ihan uuden makuista maitoa sellasenaan antaa ja normimaitoo on sentään saanut 2viikkoa-vähän kerrallaan. eli ollaaan annettu kauramaitoo tavallisen maidon kans ja jätetty korvike pois ja oireet helpotti heti??Mitä meidän vauvalle oikein tapahtuu? Siis se punanen peppu on kadonnut.   Tänään kaiken lisäks kävi niin että kakka ehti olla yli 2h vaipassa mikä meillä normaalisti tietenkin lisää ärsytystä, nimenomaan se kakka syövyttää oikein ihon ja aikanaan luulin että oon vaan liian hidas vaihtaan vaippaa toisen lapsen kanssa kunnes huomasin ettei mikään autakaan. tänään kuitenkaan ihottumaa ei ollut yhtään vaikka väli oli tosi pitkä??   Vai voiko se muka olla syynä kun osa pullollosesta on kauramaitoo minkä tilalla oli ennen korviketta? että se nyt kuitenkin jo vaikuttais se kauramaito kun sitä on puolet ja puolet maitoo?? Mutta pitäisihän sen pepun edelleen reagoida siihen puolikkaaseen maidon osioon :D? sehän tarkottais että meidän tyttö sietää vähän maitoo koska ihottuma on pois vaikka maitoa saa. ja ei kukaan maitoa ole käskenyt jättää pois, halusin vaan kokeilla jos ihottuma lähtisi, ja lähtihän se, en vaan ehtinyt aloittaa kunnolla maidotonta kuuria..? ja miksi ihmeessä nyt kun maidon tarve on kasvanut niin tuo pystyy kuitenkin jonkun verran muka maitoa ottamaan, eikö oireiden pitäsi pahentua ajan kanssa kun maitoo menee monta pulloo päivässä ja jos siitä puolet on normaalia maitoo? sehän tarkottaa että jos korvaisin vaikka sen kauramaidon määrän antamalla vettä niin mistään ongelmasta ei tarvis puhua koska saisi vettä ja maitoa?? miks siis näin meillä, että korvike aiheuttaa ongelmia muttei maito johon pitäisi reagoida allergisen kyllä heti ? :D miten kannattaisi jatkaa? Siirtyä kokonaan normaaliin maitoon ja katsoa auttaako se silti? sorry sekava teksti jo tähän aikaan.. ja vielä se, että toki kaikki soseet ja muut ollaan myös katsottu että on maidottomia.

20.7.2014
AMP91
AMP91

Siis tavismaidossa :)

22.7.2014
Veneli
Veneli

Sitä määki tääl just mietein, et kannattais vaan pysyy siinä tavosmaidossa, jos siitä ei mitään oireita oo nyt tullu.

22.7.2014
Veneli
Veneli

Koitin pysyä kärryillä. Eli, onko niin, että lapsi on ollut imetyksellä 11,5kk ikäiseen asti, saadeen välillä korviketta ja nyt on siirtynyt juomaan kauramaidon ja tavallisen maidon sekoitusta?

Korvike taisi olla semper? En tiedä, mikä niistä teillä on ollut, mutta monessa korvikkeessa on tuota levää, koska kasviöljyjä saadaan mm.levästä. Muistaakseni yli puolet levän painosta on öljyä.
Korvike ei ole myöskään soijapohjainen, vaan siihen on lisätty vain määrä X soijalesitiiniä, joka muuttaa korvikkeen koostumusta, aivan kuten esim.perunajauho tai liivate.

Kauramaidossa ei ole maitoa. Siinä on kauraa, vettä ja kasviöljyjä. Kauramaidon merkistä riippuen siinä voi olla myös eri ravintoarvot, joilla tarkoitan D-vitamiineja ym.

Luomumaidossa proteiinia on n.3,0-3,3g/100g. Vaihtelevasti riippuen siitä onko maito rasvatonta vai kevyt maitoa. Kyse nyt Valion maidoista. Meillä kuitenkin ostetaan välillä myös Valion arki maitoa ja siinäkin samoissa määrissä tuo proteiini. Sitä lisätään siis melko poikkeuksetta tuo n.3g/100g joka maitoon.

Refluksista. Koska se on todettu ja miten se teillä ilmeni? Pulautteluna?
Mihin asti imetit täysimetyksellä, olisiko pulauttelut voineet johtua korvikkeesta?

Maitoallergiaa en epäilisi, mutta hyvin usein vauvalle ei käy se ensimmäinen korvike jota vanhemmat kokeilee. Joskus lapsi saa siitä oireita, joita on juurikin esim.pulauttelu, limaisuus, ihottuma, kova tai löysä kakka.

Lapsi on nyt 1v ikäinen, joten antaisin pelkkää maitoa. Ehkä piimääkin. Luomua tai ei, mutta en laktoositonta. En kokeilisi soijamaitoa/kauramaitoa/mantelimaitoa ym. En lähtisi enää hakemaan sitä, mistä se ihottuma on tullut.

21.7.2014
carata
carata

okei olet ihan oikeassa tuosta porkkanasta.. en kuitenkaan usko että se on se kun en itse syö porkkanaa yhtään ja imetyksen aikanakin oli oireita. aika monissa soseissahan sitä on kyllä.

21.7.2014
AMP91
AMP91

En tarkkaan muista miten se meni mutta tavallinen maitp ei ainakaan käynyt. Joku olikohan et siirty korvikkeesta oikeaan maitoon. Kun ei kaikkea voi muistaa..

20.7.2014
nki91
nki91

no porkkana ainakin on aika normaali allergian aiheuttaja :D Mutta hyvä jos maidon vaihto normaalimaitoon autto! Kannattaa varmaan jonkun ajan päästä kokeilla vaikka jotain soija juttua, niin saat tietää oliko se aiheuttaja! :)

20.7.2014
tuvitus
tuvitus

eli tarkoitin sitä, että jos olisi joku mitä on saanut imetyksen mukana ja myöhemmin soseissa niin aika epätodennäköistä. Tai siis kun noihan on tosi perusruokaa noi soseet ja meillä kotiruoka, niin sitten se allergia olisi joku peruna tai porkkana tai sellainen hyvin epätavallinen allergian aiheuttaja. kun kuitenkin imetyksen kautta ei erity edes kovin moni aine vauvalle asti ja kun ainoa mitä on saanut kokoajan on korvike/maito.

 

Luomumaito ei muuten tee hyvää kyllä munuaisille korkean proteiinipitoisuuden vuoksi joten en uskaltaisi antaa ennen 11kk kyllä ?

20.7.2014
AMP91
AMP91

tuskin on mikään mitä minä söin jos jatkui imetyksen jälkeenkin ja jopa pahempana. Itkuisuus ja muut on alkanut jo ihan vauvana tosiaan. Tänään olen antanut vain tavallista maitoa kun loppui toi kauramaitopurkki, eikä ole ainakaan nyt tullut mitään. Voikohan se olla se soijapohja mikä noissa korvikkeissa on?? Se kuitenkin testattiin siinä ihopistokokeessa eikä näkynyt mitään mutta eihän nuo kovin luotettavia ole. Pitäisiköhän koittaa pelkkää soijamaitoa seuraavaksi kun en viitsisi enää tuohon korvikkeeseen palata kun ei se silti auta tietämään mikä on se allergisoiva osa kun siinäkin vaikka mitä on, jopa levää.. :S

 

Kaivoin roskiksesta tuon korvikepurkin ja soija olisi kaikista järkevin allergisoiva asia. Muuta en keksi. Koska tuo tavallinen maito tosiaan ei aiheuta mitään, näköjään. Voi että jos kaikki olikin vaan kiinni siitä soijasta, ah ihanaa..

20.7.2014
AMP91
AMP91

No mun tutulla ei korvike sopinut mikään ja sittennkokeilu luomumaitoa ja siitä ei tulut mitään.. voi olla et reakoi korvikkeen jollekkin ainesosalle. Kun maitoa saa niin ei se kokonaan maidosta voi johtua.. koleille sitä maitoa antaa jos palaa punanen peppu niin sitten maidoton ja jos kokeilisit korviketta et palaako sillä..

En muista mut aika nuori oli kun siirty luomumaitoon muistelen.. oisko joku 7-9kk

20.7.2014
nki91
nki91

kukaan??

20.7.2014
AMP91
AMP91
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...