Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Pienen pojan aamuseisokki? Wtf?

Eli siis, lapsukainen ihan kohta pian 3v ja aamuisin ihan oikeesti se pieni pippeli seisoo. Ja tämähän nuorukaista hiukan häiritsee, hänen sanoja lainatakseni "pippelistä tulee tosi iso, sattuu". Normaalia? Lääkäriin?

18.7.2014
RJ89
RJ89
2-year-old toddler

Ne yölliset siemensyöksyt on aivan mahtavaa niin hyvä tunne pippelissä. Mutta voiko 4v:llä olla yöllisiä siemensyöksyjä jo tossa isässä ja tuleeko jo tossa iässä sitä nestettä? Mä muistan ett 5-6v sain yöllä kivaa pippelissä mutt ei tullu mitään nestettä vaan se mahtava tunne ja teiniiässä ei tullu kun runkkasin 2-3 kertaa päivässä niin kassit oli tyhjät yöllä nii ei tarttenu kasseja tyhjentää

23.6.2018
Herkkäpippeli
Herkkäpippeli

Ihan normaalia on. Kuuluu pienen pojan kehitykseen nuo aamuseisokit ja jostain 4 vuodesta eteenpäin meillä esikolla taisi osa yöllisistä "pissavahingoista" olla siemensyöksyjä. Sekin kuuluu asiaan.

30.7.2014
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Siis mä ihmettelin kun mein pikku poikavauvan pippeli jöpötti lähes aina vaipan vaihdon yhteydessä, pesulla, tai aina ku vaan oli paljaana, siis ihan jo vastasyntyneenä ja edelleen reilu 1v sama tilanne. Vaikka 10-20x /vrk.
Olin ihmeissäni ja jo vähän aikeissa kysyä jostain onko ok mut mieheni sanoi et niin kaikilla pikkupojilla on ja uskoin. Siks mua nyt alko uudestaan epäilyttää jos kerran joku kysyy 3v aamuseisokista?!
Eikä kyllä oo pissahädästä. Saattaa olla hieman ihmeissään nyt kun on vanhempi ja jännittyä muutenkin. Vaikea sanoa sattuuko mut voisin kuvitella et tuon kireän esinahan vuoksi voisi sattuakin.
Meil on kyl ihottumaa aika paljon ja myös raapii ihan hulluna jos ei estä ja siksi minkäänlainen hiplaaminen ei oo mahdollista, en siis pysty antaa olen hetkeäkään ilman vaippaa kun raapisi verille.
Kun on eka poika ketä hoitaa niin mistä noita tietäisi etukäteen niin tarkkaan...
Kertokaa kellä niitä poikia on onks tää ihan normaalia?

29.7.2014
Minnie
Minnie

Meillä pojalla kanssa aina silloin tällöin jöpöttänyt ihan vauvasta asti, mikä aluksi oli toki hämmentävää.. Meillä ei tuo liity niinkään pissa hätään, koska poika ei silloin saa pissatuksi jos jöpöttää..

Meillä tätä esiintyy herätessä silloin kun poika on vielä väsymyksestä raukea ja ihan pihalla.. Toinen milloin monesti saattaa seistä on jos vaippaa vaihtaessa naurattaa tai suututtaa eli liittyy vahvoihin tunteisiin.. Enää ei tosin ole vaipoissa, joten havaittavissa ei ole kuin tätä heräämisen jälkeistä jöpötystä..

Meillä poika siis 2 vuotias ja hänellä tuo jöpötys on tosiaan ennemminkin tunteisiin liittyvä kuin kosketukseen.. Pippeli ei siis ala jöpöttää jos poika sitä räplää eikä silloin jos minä kosketan sitä pestessä tai rasvoessa..

20.7.2014
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Joo tuo pissajuttukin hyvin tuttu - ja sepä selittää monesti senkin että miksi on pissat aamuisin lattialla... Jonkun ajan kesti tajuta että hallitsemattomasta pippelistä se johtui.

19.7.2014
aadasisko
aadasisko

Kyllä joillain pienemmilläkin seisoo ja se on aivan normaalia. Lapsi tutustuu kehoonsa ja tuollainen pieni hiplaus ja kutittelu on ihan ok, kunhan aikuinen kertoo lapselle, että sellaista ei tehdä, kun on muita paikalla. Jyrkästi ei saa kuitenkaan kieltää, ei ainakaan ääntä korottaen, koska lapsi ei vielä ymmärrä miksi niin ei saisi tehdä. JOS seisominen liittyy pissaukseen, on sekin ok. Joillain niinkin. Kannattaa kuitenkin seurailla, ettei kyseessä ole tulehdus esim.esinahan alla ja sen takia poika hiplaisi itseään. Päällisin puolin vehkeen pää alkaa punoittamaan, jos on tulehtunut. Neuvolasta voi kysyä vinkkejä.

18.7.2014
carata
carata

Normaalia on. Meilläki poika kohta 3v ja sillä kans seisoskelee. Luin jostakin että jo kohdussa poikavauvoilla seisoo :)

18.7.2014
noorahu
noorahu

Enpäs oo tollasta pistänyt merkille, pitääpä seurata tilannetta.. :)

18.7.2014
RJ89
RJ89
2-year-old toddler

juu normaalia luulisin.. 

joskus jostain olin lukevinani että aikuisillakin miehillä aamuseisokki johtuu monasti pissahädästä, ootko pistäny merkille että oisko se ennen aamupissaa? 

mun poikani vähän päälle 3v hokas suihkun jälkeen että pippeli kasvaa isoksi kun sitä räplää :D ai jestas että oli pokassa pitämistä, niin isillä kun minullakin :D

18.7.2014
ninnup
ninnup

Normaalia. Onpa niitä ihan vauvoillakin.

18.7.2014
aadasisko
aadasisko
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...