mistä nää ötökät oikein tulee!!!

Meillä on TAAS jotain ötököitä kämpässä. viimeks en löytänyt mitään kaapeista missä niitä olis ollu, ei jauhoissa yms. kaikki heitin meneen myös. ja ne ei ollu ees rajottunu keittiöön vaan olkkariinkin ja siis vessasta löyty kans. ne oli sitten jotain kärsäkkäitä ja saatiin ne häädettyä. nyt sitten hyi hemmetti meillä on TAAAAAAS jotain ERILAISIA ökkömökeleitä ja ne asuu ilmeisesti ainakin vaatehuoneessa, yks hengaili keittiössä joskus ja luulin et se oli avonaisesta ikkunasta lentänyt kunnes rupesin eilen siivoon vaatehuonetta joka oli aika pahassa jamassa niin siä oli jotain mustia, ihan pieniä, kai lentäviä ötökäitä ja niitten toukkia. tiedän että tää on jollekin pikkujuttu mutta mua niiiin kuvottaa ajatus että toi 1v syö niitä tai et ne menee ruoassa tms hyi! 1v synttäritkin on tulossa.. laitettiin sit raidia ja yks ainakin siä käveli viä lattialla illalla, en tiä kyllä oliko tainnoksissa jo mutta ajattelin uusia käsittelin. pitääkö mun kaikki vaatteet meijän vaatehuoneesta myös pestä??? siä on  30 pöytäliinaa, 20 lakanat, 50 tyynyliinaa, 3 päiväpeittoo, 10t yövaatteet, pojan kalsareita varmaan 100, isoja toppatakkeja 10, juhlamekkoja 10, pyyhkeitä käsi30+muut10, uikkareita 5, verhoja 6, siis EIII!! imuroin vaan ja heitin sen aineen sinne, en oikeesti jaksa kaikkee pestä! :'(     toinen ihmetys on siis se, että mistä tulee kaksia erilaisia örkkejä?? viimesista on siis yli vuosi.. miks just meille? viimeks oli kärsäkkäitä, nyt oisko jotain turkiskuoriasia tms. joku nyt ihmettelee mun asennetta mutta voiko noi tulla mun siskolta tai itseasiassa sen tutulta? me siis kierrätetään vaatteita mun siskon ja sen tutun kanssa ja ihan okeasti mietin jo viimekskin kun noita oli enkä mitään keittiöstä löytänyt että voiko ne tulla muualta, koska ajallisesti ollaan ennen näitä löydöksiä pari viikkoa ennen aina saatu iso vaatepussi siskon tutuilta. siskolta saadaan kyllä useemminkin vaatteita mutta jos toi mun sisko vaikka säilyttää nää sen tutun vaatteet eripaikassa kun omansa tai sit ne tulee sieltä tutulta suoraan, en tiä. siis anteeks nyt vaan mutta eikö noi kärsäkkäätkin asu jossain jauhoissa ja turkiskuoriaiset taas, mistä ne sit tulee ja miks just nyt? hitto!! vai voiko myös naapuri olla syynä kun keittiössä ja vaatehuoneessa on noi ilmanvaihtokanavatkin?? en jaksa enää siivota tälläästä turhaa..

17.7.2014
AMP91
AMP91

Siis en todellakaan rupea pesemään satojen eurojen silkkiverhoja 60 asteessa. Ja voi v**** kyllä minä nyt osaan ohjetta lukea ja pesen myös 30 asteisia 40 asteessa, en todellakaan 60 asteessa siinä menee vaatteet ihan pilalle ja niiden pitäisi kuitenkin vielä muillakin perheen lapsilla kestää. Riippuen kumpia on enemmän koneessa.

 

Nuo ötökät on meillä ollut jo jonkin aikaa ja hengailleet ties missä jo, joten ei-en todellakaan pese 30/40 asteisia pyykkejäni 60 asteessa tai heitä niitä vaihtoehtoisesti roskiin. Mieluummin otan ötökät jotka meillä on jo olleet kuin pilaan kassikaupalla tekstiilejä ja vaatteita? HALOOO? Tulisi aika kalliiksi ostaa kaikkea sitten tilalle kun ei ole verhoja eikä lapsilla vaatteita. Kyllä mulla ainakin on paljon sellaisia lasten vaatteita jotka on herkkää materiaalia tai villapaitoja tms ulkohaalareita ja en todellakaan ota sitä riskiä että ne menee pilalle KAIKKI. Käyttökelvottomat vaatteet on eriasia kun mahdolliset ötökät niissä. Tottakai mua ällöttää suunnattomasti noi ötökät, muttei minulla ainakaan ole varaa pilata koko vaatevarastoani+muuta tavaraa. Kun kuitenkin vaihtoehtona on tuo pakastus vaikka sitten, vaivaloista toki isolle vaatemäärälle. saunan tehosta kysyin siksi koska jostain luin että muniin ei sauna tehoa, en sitten tiedä mikä sivu se oli.

 

Ja jos mulla on jossain kalsareissa tms pöpöjä niin mistähän ne on tullut? Musta itsestäni jne? Joten siis kun vedän ne vaikka 90 asteessakin pestyt kalsarit jalkaan niin samat pöpöt ne siellä taas on kun ne minulla vain on. Eriasia kuinka moni oikeasti vaarallinen pöpö on elinkelpoinen vaatekaapissa, kankaassa eläessään  ja mitä siitä edes seuraisi.

 

Suurin osa vauvan vaatteista onneksi on 60 asteessa pestäviä mutten rupea kalliita juhlamekkoja esim pesemään koneessa miten sattuu, siis onko teillä oikeasti vain jotain peruspuuvilla t-paitoja?? Tuon isomman lapsen melkein kaikki vaatteet kuitenkin on 40 asteessa pestäviä ja meidän aikuisten varsinkin, jotkut erikoisemmat on 30 asteisessa.. Sitten on vielä meidän takit ja mun juhlamekot jne jne jne.. Eli aikamoinen hävikki jos kaikki pilaan liian kuumalla ohjelmalla, eihän ne samanlaisena pysy väärin pestynä. Kirput lähtee mutta vaatteita ei voi enää käyttää joten en ymmärrä miksi tuo 60 asteessa peseminen on vastaus mun ongelmaan kun roskiin ne vaatteet menee nimenomaan jos rupean väärällä ohjelmalla pesemään, ei noitten ötököitten takia.

20.7.2014
AMP91
AMP91

eli vien saunaan esim ne vaatteet (siis porukoille) joissa on alle 60 asteen pesuohjeita? Koska monet kodin tekstiilit+vauvanvaatteet on 30 ja 40 asteen pesulla..?

20.7.2014
AMP91
AMP91

60c on astemäärä joka tappaa kaikki kehitysasteet. oli kyse sitten turkkareista, luteista, torakoista tms.. pääsääntösesti ohjeistuksena pidetään +50c minimissään 2h, ja +55c riittää tunti  saunassa. tällöin vaibn on varmistettava että lämpö  yltää myös sisälle saakka, eli vaatteita ei vietäisi yhessä mytyssä, jolloin mytyn sisälle jää helposti kylmä kohta suojaksi ötököille.

pesukone, kuivausrumpu, sauna, how ever. höyrypesurit ajaa saman asian. tarpeeksi kuuma kosketukset ötökkään aiheuttaa näille denaturoitumisen, eli niissä alkaa peruuttamaton toimintareaktio solutasolla, ja ovat kuoleman tuomittuja vaikka juoksisivatkin vielä tulikuuman höyryn jälkeen karkuun.

20.7.2014
Blanco
Blanco

ei oo saunaa ja muniin ei kai sauna ees tehoo??

20.7.2014
AMP91
AMP91

raidia on hyödytöntä suihkutella tektiileihin, sillä siitä ei jää torjunta-ainetta pinnoille vaikuttaan. eli tappaa käytännössä vain suorassa kosketuksessa ötököihin. muualle suihkiessa se on vähän ku suihkuttelis helevtin pahanhajusta hajuvettä kaikkialle:D

turkkareiden osalta yleensä riittää asukkaan perussiisteys, vaatekaappien tyhjennys ennen torjuntaa (voi ottaa käyttöön torjunnan jälkeen taas), lattialistoille pääsyn varmistaminen sekä huolehtiminen että niiden mahdollinen pesu tehdään ENNEN torjuntaa eikä sen jälkeen. vaatteiden läpikäynti, AINAKIN silmämääräisesti. pesu toki suositeltavaa. ja jos siihen rumbaan lähtee, niin samalla toki kannattaa jo niputtaa ne liinavaatteet, toppatakit jne jne vaikka niihin säilytyspakkauksiin jotteivat pääse uudelleensaastumaan. näin ollen pesurumbaan ei tarttis lähtä ihan heti uudestaan:)

ammattilainen vain paikan päälle laittamaan pitkäkestoset myrkyt pinnoille ja itkut poies:)

 

mutta uskokaa poies, raidi on hyvä suihke jos tahtoo tappaa yksittäisen ampparin keittiöstä, mutta hajunsa puolesta pistää kokokämppään käytettynä huoneet evakkoon varmaan viisinkertaiseksi ajaksi ammattimyrkkyihin verrattuna, eikä siis todellakaan jää edes pinnoille tehoamaan samoin tavoin kuin nuo ammattimyrkyt. eli käyttäkää sitä vain täsmäiskuna:)

19.7.2014
Blanco
Blanco

Mä en laittaisi raidia sohvaan tai patjoihin, enkä mihinkään, mistä se voisi ihoon imeytyä.

18.7.2014
carata
carata

heh kiitos :D siis mun pöytäliinat on sellasia kaitaliinoja myös, ei pelkästään niitä kokoliinoja  :D

 

takaisin asiaan... siis soitin isännöitsijälle koska tää on jo toinen tuholainen meillä ja en vaan jaksa enää siivota.. meillä oli kaks vuotta sitten, jos muistatte, niin riisikärsäkkäitä jotka lähti ONNEKSI vain raidilla, vaikka ne oli vallottanu jo useemman huoneen ja pienen vauvan kanssa ne ällöttää vaikka pieniä onkin.. kun nämä uudet löysin (itseasiassa jo varmaan puoli vuotta sitten ensimmäisen) niin hyvä kun en itkemään ruvennut. tuli niin saastainen ja laiska olo kun mietin sitä siivousta.. kun tietää että se siivous pitää tehdä 120%sti eikä edes suursiivous riitä, vain supersuursiivous johon kuuluu 300 pussillista pyykkiä ja kahden kuukauden joka päiväinen imurointi jne jne jne kaappien tyhjennyt ja täyttö ja kaiken pussittaminen... meillä on synttäritkin tulossa prkl, ollaanko me siellä ilman verhoja ja mattoja jos ne pitää käsitellä tai olla jossain laatikoissa tän rumban ajan?? xD

 

ja riittääkö se, että suihkuttaa esim sitä raidia verhoihin ja mattoihin? Koska en millään jaksa pestä kaikkia verhoja kun tuolta vaatehuoneesta tulee niitä ihan tarpeeksi pestäväksi.. Ohjeistus minkä sain tuholaistorjuntafirmasta oli aika ympäripyöreä... :/ eli suomeksi voinko vetää raidia muutaman kerran sellaisiin tekstiileihin mitä en voi/jaksa pestä? (verhot, matot, patjat???) Mites kun sen huoneen piti olla suljettuna ja muutenkin siis raidissa on sellainen ohjeistus jota en varmaan verhojen ja mattojen kanssa voi noudattaa mutta että mitä niille teen?? :D olis kiva jos saisin viä vastauksen..

 

meillä tehdään siis koko talon hoito. millähän perusteella? ja miksi ei sinne varastoon asti?? :D Mulla on koko varastokin IHAN TÄYNNÄ lasten vaatteita lattiasta kattoon, on kaikki lasten tähän mennessä pieneksi jääneet+isot odottamassa, vauvapeitot yms... Ja omat äitiysvaatteet yms sellaista kivaa.. kääk miten tästä selvitään.. kun en todellakaan kehtaa tehdä tätä huonosti koska jos ammattilainen kerran on tulossa, niin oma osuus on sitten hoidettava myös hyvin.... kuulemma taloyhtiö maksaa onneksi.. mitähän tälläinen muuten maksaisi??

18.7.2014
AMP91
AMP91

häviääköhän nää kuinka remontin yhteydessä? ... Meillä kun noita on muutamassa komerosa.. Vai pitäiskö mun samaa tahtia laittaa jotain myrkkyä kun rempataan ?

18.7.2014
teeko
teeko

Turkkarit on todella yleisiä ja melkein joka asunnosta läytyy aina muutama yksilä. Kesän tullen niitä eksyy ikkunoista ja ovisyakin sisälle. Harvoin käytettäviä caatteita ja luunavaatteita kannattaa säilöä ilmatiiviissää paketeissa niin eivät pääse yllättämään turkkari-, ja koikannallaan. Pesu 60c riittää tappamaan kaiki munista aikuisiin saaakka. Ammattilaisten myrkyt säilyvät pinnoilla jopa kuukauden päivät ja uusittuna tappavat seuraavankin sukupolven. Isännöiysijät monasti suostuvat maksamaan torjunnat vuokra-asuntoihin, mutta koko kerrostalin myrkytyksiin harvoin lähdetään muuta kuin vakavemmissa tapauksissa. Eli luteissa, torakoissa ja farkkumurkuissa. Kaikki kierrätysvaatteet kannattaa jatkossa pesyä suorin käsin.

18.7.2014
Blanco
Blanco

noi turkiskuoriaiset vaatii ammattilaisen torjumaan... Jos blanco tän näkee ni vois tietää miten niistä pääsee eroon! ! Mut sen mä tiedän et vaarattomia ne on ja pysyy tekstiileistä erossa kun pistää kiinni olevan hajuvesipullon sinne vaatteiden sekaan (vanhan kansan juttu joka ainakin meidän isällä toimi) kosteassa ne lisääntyy.. Joten huudellaampas blancoa niinkuin maaruakin jo totesi :)

17.7.2014
teeko
teeko

Ja jos on vuokra asunto, niin otappa yhteyttä isännöitsijään. Voivat olla peräisin vaikka naapurista ja sitä kautta tulee teille. Ja raskausaikana katsoin aika paljon ostos tv:tä, niillä oli joku ihme karkoitin joka säteilee jotain. Vai pitikö se jotain ääntä minkä ne eläimet vain kuuli. Kaikkea kannattaa kokeilla. Mä olen ainakin niin kammoinen tollaisille, että ei ei..

17.7.2014
carata
carata

Musta ei ole apua, mutta siis hyi! Me asutaan paritalossa, jossa on aika iso piha. Meillä vaivana on kotilot ja sellaiset monijalkaiset madot, jotka myös tekee toukkia. Ei mitään tuhatjalkoja, vaan jotain erilaisia. Näillä kavereilla on sarvet ja toisessa päässä sakset. Ongelma meillä on se, että ne tykkää valkoisesta ja hakee suojaa ja näin ollen näitä pirulaisia on esim.ulko-ovien tiivisteissä ja sieltä ne oven auki ollessa joskus tulee sisälle. Ei kylläkään juuri ovea auki pidetä, mutta ällöttäviä ovat. Netistä luettiin samanlaisten ötököiden torjumisesta ja selvis, että yksi kasvi houkutti niitä tohon. Poistettiin kasvi seuraavana päivänä ja nyt n.vuotta myöhemmin ötökät on aika harvassa. Lähinnä siis just noi madot. Etanatkin väheni, kun talvi oli niin huono. Ei kiipeä enää sateella talon seinässä :))

17.7.2014
carata
carata

onko kellään kokemusta siitä, että koko taloyhtiössä tehtäisiin ammattilaisen toimesta torjunta? koska tuntuu että tämä torjnta on turhaa vain meidään asunnossa jos ne palaa kuitenkin. aion kyllä siivota mutta haluaisin että koko talo siivottaisiin myös! meillä iso 40 asunnon kerrostalo joten ei hyvältä vaikuta jos ne on koko taloon levinnyt.

 

ja toi ötökkä on ilmeisesti RUSKOTURKISKUORIAINEN... "harvinainen tekstiilituholainen" :S

17.7.2014
AMP91
AMP91
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...