Synnytys alkanut?

Ensimmäinen raskaus niin en tiedä. Rv 39+1 ...muutamien minuuttien välein tulee kivuttomia supistuksia, tätä on jo jatkanut tunteja. Meinaako että synnytys on alkanut? Vauva ei ole ollut hirveän aktiivinen taas, jos sillä on mitään tekemistä tämän asian kanssa. saan kyllä liikkeelle painelemalla ja hikkaa on ollut. Kiitos avusta etukäteen

16.7.2014
Chinchilila
Chinchilila

Mä luulen, et on mennyt näytille ja jäänyt osastolle, jollei jopa saliin ja on nyt synnyttämässä ;)

17.7.2014
carata
carata

Mulla kans pojan kanssa oli sellaisia kivuttomia supistuksia, mutta ne tuli 3-5min välein. Näitä ehti tulla 2h, kun mentiin sairaalaan ja olin sinne mentäessä 4cm auki, kanavaa ei ollut ja pää tuntui. Siitä pari tuntia, niin poika syntyi. Eli se mikä on toisen kivuton voi olla toiselle aivan jäätävä kipu. Enemmän huomioisin tota säännöllisyyttä ja supistuksien välistä aikaa.

17.7.2014
carata
carata

Mulla alko kivuttomilla 5min välein tulevilka harkoilla ja vuorokauden päästä oli nyytti sylissä :) kannattaa soittaa synnärille :)

16.7.2014
Belpi
Belpi

Kannattaa käydä näytillä. Jos on ensimmäinen, niin vauva ei välttämättä tule hetkessä, MUTTA voi myös olla, että vauva tulee vauhdilla vaikka olisi ensimmäinenkin. Sitä vain ei voi tietää ennen kuin lapsi on syntynyt. Mutta mä kävisin näytillä. Pyytäisin, että ottaa käyrää ja katsois aukiolon. Näin selviäis, et vauvalla on kaikki ok. Jos supistukset ei ole kivuliaita ja niiden kanssa pärjäisit kotona, menisin itse ainakin takaisin kotiin. Olisin suihkussa, lepäilisin ja olisin vaikka jumppapallolla, jos sellainen on. KUN supistukset olisivat sen verran kivuliaita ja tulisivat alle 5min välein, menisin sairaalaan. Tietenkin ottaen huomioon matkan kotoa sairaalaan! Vesien menoa ei kannata odottaa, jollain ne menee vasta sairaalassa, jollain vasta ponnistaessa, jollain lapsi syntyy ns.huntu päässä ja kätilöt puhkaisevat kalvot, jolloin vasta vedet menee. Voimia!

16.7.2014
carata
carata

Mä en onneksi odotellut ja soitellut,niinkuin ensisynnyttäjää ohjeistetaan,vaan lähin näytille,koska poika olikin aika nopea,joten ois tullut kiire jos ois laskeskellu supistuksia kotona,nyt jäi aikaa siihen että pääsi sairaalaan kunnolla sisään,eikä niin että ois tullut jotenkin paniikin omainen kiire tunne.. Tosin supistukset tosiaan oli kyllä sellaisia että tuntui,siis ei hirmu pahalle,mutta sillei ettei kivuttomiksi voinut sanoa.. Tosin itselläni ei ollut esikoista odottaessa yhtään harjoitus supistuksia,joten ajattelin että nää on nyt niitä ;P

Itsellä esikoinen tuntui synnytyksen alussa heittelevän vielä kuperkeikkaa (vaikkei se varmaan ole tilan vuoksi edes mahdollista) ja sydänkäyrille ei edes poikaa saatu,kun riehui niin kovasti ja rauhoittui sitten vasta myöhemmin :)

16.7.2014
Vipe
Vipe

mulla mm. harkkasupparit puhkaisi kalvot :) että toki voi olla että kohta tulee rytinällä lunta tupaan ;) tsemppiä :)

16.7.2014
imppuliina
imppuliina

veikkaan että ei ;) et istuis siinä jos ois alkanu :D kyllä siinä muutama ärräpää pääsee ennenkun synnärille portit aukee ;) toki se voi ennakoida että kohta alkaa tulla niitä oikeitakin supistuksia ja muutenkin synnytyksen alkua:)

16.7.2014
imppuliina
imppuliina

Ja täällä kans vauva ollu tosi rauhallinen tänään ja on nyt telakoitunu varmaan. Huomen ois neuvola, jännää et tuleeks lähtö kuitenki viel yöllä vai loppuuko kaikki supparit.

16.7.2014
Veneli
Veneli

Mulla viikkoja 38+1, mulla on ihan samaa meininkiä ollu 4 tuntii, mut supistukset ei oo ollu kivuttomii, mut ei missään nimes viel kivuliaitakaan.. En oo itekkää ihan varma et onko tää nyt sitä sit.

16.7.2014
Veneli
Veneli

No soita sinne synnärille :D

16.7.2014
diipadaapa
diipadaapa
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...