"vauvalle" ostoslista

Elikkäs mitäs meinaatte hankkia ennen vauvan tuloa ja sen jälkeen, ihan yleisesti hankinta listaa

15.7.2014
pikkuerppax
pikkuerppax

No jos nyt kiteyttäs lyhyesti et isommat tuotteet (kaukalo,vaunut, sänky) hankkisin ennen ja sit kaikkia rasvoja yms niin vasta jälkeenpäin. Mulla on kaapissa vieläkin esikoisen 4v jotain rasvoja kun olin kanssa niitä ostanu etukäteen ja eihän se mitään rasvoja oo tarvinu. Tai ite en ainakaan oo rasvannu "varmuuden vuoks" niinku jossain synnärillä neuvotaan...et kyllä sen vauvankin kanssa pääsee kauppaan sit ostaan kaikkee pientä tai iskä menee ostaan tai jos on tulossa vieraita niin mieluusti nekin ottaa toiveita vastaan mitä vois tuoda, esim vaippapakettia tms.

16.7.2014
Lintu4
Lintu4

Jos haluaa, niin apteekista voi ostaa steriiliä vettä, esim.silmien putsaukseen (joillain vauvoilla rähmii tosi paljon syntymän jälkeen) mutta siihen homman käy kyllä myös hanavesi tai keitetty vesi. Tutit ja pullot kannattaa kans keittää hyvissä ajoin ja ostaa vaikka jotain kannellisia rasioita niille, ettei pölyty.

16.7.2014
carata
carata

Olipas pitkä lista. Mutta jotain omasta mielestä tärkeää unohtui, vakuutus!
Vauva kannattaa vakuuttaa, jos se rahallisesti on mahdollista. Kannattaa vertailla vakuutuksia ja katsoa itselle sopivin. JOS vauva olisikin vaikka sairas, on hyvä, että vakuutus voi kattaa hoitoja ja kuluja, eikä perheen tarvitse miettiä, miten laskuista selviää.

15.7.2014
carata
carata

Se mikä on ollut joillekin turhaa, on ollut jollekin tarpeellista. En aiis sano, että kaikkea kannattaisi ostaa, mutta nämä löytyi meiltä.

Meille tarpeellisia on olleet:
- Vaunut (sadesuoja, hyttysverkko ja eläinverkko on ehdottomia, kun nukuttaa ulkona. Eläinverkon läpi ei pitäis oravankaan päästä)
- Auton kaukalo
- Pinnasänky (pohjan korkeussäätö on plussaa!) +patja, lakanat, peitot
- Vaippoja (meillä ollut kertakäyttöisiä Liberoita)
- Puhdistusliinoja (näissäkin suosin Liberoa)
- Rasvoja, talkkia, öljyä (Bepanthen on ollut meillä ihan ok peppu voide siinä missä muutkin, öljy ollut apteekin Ceridal koska se on näppärässä suihkepullossa)
- Septidin (apteekin puhdistusaine, jolla itse olen molempien navat putsannut, en luota hanaveteen)
- Pumpulipuikkoja (mä ostin apteekin puuvartisia, niistä löhtee vähemmän sellaista irtonukkaa, ajatellen just napaa)
- Meikinpoistolappuja (en keksi niille mitään nimeä? Vanulappuja?)
-Harsoja (niillä olen suojannut vauva aikana viileää hoitoalustaa, kuivannut pukluja, suojannut auringolta ja myöhemmin pitänyt ruokalappuina)
- Kylpyöljy (tässä suosin Liberon baby washia. Ollaan käytetty aina sitä lapsilla. Ei jää liukkaaksi, mutta ei kuivatakkaan)
- Kylpyamme (meillä molemmilla Ikean, olleet toimivat pitkälläkin tähtäimellä, kun liukuesteitä on riittävästi)
- Kynsisakset (meillä fiskarsin, koska ne äitiyspakkauksessa tulleet on mun mielestä surkeat)
- Vaatteita (kietasubodyt on ihan ykkösiä, vastasyntyneillä suosisin myös pitkähihaisia ja mieluusti niitä, joissa on ne käännettävät hihat, ettei vauva raavi itseään)
- Kuumemittari (meillä on silikonipäinen muummittari lapsilla)
- Panadolin suppoja varaisin kotiin, koska niitä voi tarvita viimeistään, kun saa rokotuksia
- Panadolin nestemäinen kipu/kuumelääke (8kk jälkeen suppoa ei enää suositella käytettäväksi)
- Tutti/tutteja (mä olen molemmille ostanut varmuuden vuoksi)
- Tuttiketju
- Tuttipulloja (suosin Aventtia. Kaikki osat käy yhteen, tuttipulloista saa säilytysastioita kansilla ja nokalla ja kahvoilla nokkamukeja. Käyttöikä on siis pitkä ja ainakaan meillä ei ole jäänyt yksiköän pullo käyttämättä, vaikka molemmat lapset ovat olleet täysimetyksellä ja pulloon ovat koskeneet vasta sitten, kun ovat alkaneet syömään muutakin ruokaa. Lisäksi oli yhteensopiva rintapumpun kanssa)
- Rintapumppu (tämäkin siis mulla Avent. Maito mulla molemmissa on noussut niin, että olen itkenyt ja pumpannut, ottanut panadolia ja ollut lämpimässä suihkussa. Ilman pumppua olisin varmasti kuollut siihen tuskaan, kun maitoa vain pakkautui. Mulla manuaalinen, joka on ollut ihan ok, koska mulla ainakin pumpun tarve on ollut vain ensimmäiset 3viikkoa synnytyksestä)
- Liivinsuojia (kestot on hyviä, mutta jos haluaa käyttää kertakäyttöisiä, niin paras imu on musta Liberon liivinsuojissa)
- Nännirasvaa (merkillä ei väliä, mulle on toimineet kaikki. Mä laitoin rasvaa nyt toisen kanssa jo odotusaikana ja se kannatti. Ei menneet rikki!)
- Rintakumi (ostin enaimmäistä odottaessa muutaman varulta ja hyvä niin. 3020g painava siro tyttö pienen suunsa kanssa ei pystynyt ruokailemaan ensimmäisen 2kk aikana muuten, kuin rintakumin kanssa. Lisäks mulla meni nännit vähän verille, joten kiitos sille, joka suositteli sen ostamaan varmuudenvuoksi!)
- Itkuhälytin (meillä tämäkin Avent joku? Ollut toimiva ihan silloinkin, kun vauva on nukkunut makuuhuoneessa ja itse on laittanut pyykkejä toisella puolella taloa. Ulkona nukuttaminenkin helpottuu, kun ei tarvitse käydä 5min völein kurkkimassa tai pitää ovea/ikkunaa auki)
- Sodastream (hiilihapotuslaite. Imetystä ajatellen, ei vauvaa. Mulla on imetysaikana koko ajan kamala jano. Jos juo pöivällä huonosti, sen huomaa heti maidon määrässä)
- Imetystyyny (sain omani vauvalahjana ennen esikoisen syntymää, täti oli itse tehnyt irrotettavalla päällisellä, joka on super käytännöllinen puklujen takia)
- Helistimiä, soittorasia (jotta lapsi saa virikkeitä, vaikkakin vanhempien kanssa on ehkä tärkeintä olla vuorovaikutuksessa)
- Sitteri (jos äiti haluaa suihkuun, voi vauvan laittaa sitteriin ja ottaa mukaan. Samalla vauva saa hengitellä höyryjä ja näin avata esim.tukkoista nenää)
- Nenäfrida(?) toiselta nimeltä räkäimuri. Helpottaa tukkoisuutta. Kannattaa ostaa se, josta imetään itse. Ne joissa on se pumppu, ei ainakaan itsellä toimi.
- Kantoliina on ehdoton. Meillä ainakin molemmat ovat rauhoittuneet liinaan, jos on ollut vatsavaivaakin tms.
- Leikkimatto/puuhamatto (meillä lapset olleet niissä päivittäin 2kk iästä alkaen, jotta niskat alkavat kehittymään ja kädetkin alkaisivat löytämään leluja)

Lisäks ostaisin EHKÄ purkin tai kaksi korviketta, mutta iso ehkä siksi, että tavallaan järki kieltää sen maidon oston. Kannattaa luottaa itseensä ja siihen, että maitoa tulee. Siitä on musta hyvä lähteä. Ja kyllä se mieskin sitä maitoa osaa kaupasta hakea!

15.7.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...