Mitä syöttäis vauvalle seuraavaksi?

mitä soseita te ootte tehny? tyttö on nyt 4kk ja ollaan syöty jo perunasosetta, johon lisätty porkkanaa tai munakoisoa tai kesäkurpitsaa. 5pv mennyt aina yhdellä ainesosalla, sit vaihdettu. Mitä seuraavaksi? Bataatti tulee ainoastaan mieleen. Maissivelliä (kaupan) aloin just antaa iltaisin niin et laitan sitä 1/4 ja loput maitoa. viljat ja lihat tais olla vasta 5-6kk tienoilla ni niitä vihanneksia kaipailisin. Enkä uskalla antaa mitään mistä tulee ilmavaivoja (eikö herneet ja kaalit ainakin aiheuta?) kun muutenkin paukuttelee kiitettävästi ;)

15.7.2014
Mummy83
Mummy83

Parsakaali on ravitsevaa. Meilläkin tyttö tykkää.

Palsternakka, avokado, sitä suositeltiin vauvanruokakurssilla, ja sitä tyttö on saanut.

Kotimainen omea sekä kotimainen luumu. Kukkakaali. Maa-artisokka, saa kotimaisena.

25.7.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä tein tytölle marjasosetta puuron sekaan pieninä satseina ja laitoin ne jääpalamuotteihin, mutta muotit oli silikonia. Lisäks, kun ne olivat jäätyneet, niin napsuttelin ne irti pakastusrasiaan ja näin sain taas vapaaksi sen jääpalamuottihomman. En ole tehnyt meidän lapsille muita soseita, kuin noi marjat, koska tyttö sormiruokaili 6kk iästä alkaen, jolloin aloitettiin kiinteät. Ja meilläkin siis tossa alussa meni päärynä siivua, kurkku tikkua, omenaa, mustikoita, banaania ym. Sormin söi kaiken, puuron laitoin valmiiksi lusikkaan ja lusikan tyttö laittoi itse suuhun tai vaihtoehtoisesti kauhoi puuroa käsillä. Meillä ei siis soseita ole tehty. Mut silikonimuotista meillä on lähtenyt ainakin marjasose irti.

16.7.2014
carata
carata

mulla sattus oleen paperisia makeisvuokia, joihin menee just 1-2 teelusikallista ni saa sulatettua helposti, kun mietin et se jääpalamuotyi, niin kätsyltä ku kuullostaakin, ni irtoaako ne oikeesti siitä?

on mulla se neuvolan esite, mut laitoin sen niin hyvään talteen et unohdin minne :)
ja kyl mä perunavelliä oon tehny ite, mut maissista en saa niin hienoa, ni siks ostan sen kaupasta. :)

mä en esikolle maustanu ruokaa mitenkään, mut täytyy tän toisen kans ehkä kokeilla sitä yrttimaustamista.

16.7.2014
Mummy83
Mummy83

Mä oon täysimettäny molemmat puol vuotiaiksi ja sitten annoin kaikkien ohjeitten vastaisesti hedelmäsoseita. Itse kritisoin vähän tuota ettei opi syömään perunaa ym jos aloittaa makosalla mutta onhan äidin maitokin/korvike(?) makosta ja ei noi kaupan soseet nyt niin makoisia ole kun aika vedellä jatkettuja tuntuu olevan. Ensin jotain päärynä, banaani, persikka..sosetta. Sitten perunaa, sitten porkkanaa, kukkakaali,parsakaali, pataatti. Maissia ei ole kumpikaan saanu pienenä, vasta isompana kesällä grillattuna=)

Niin ja kun niin pitkään imetin niin mulla oli sitten melkoinen hoppu kun "saa antaa"-tilalle tulikin yhtäkkiä "pitää antaa". Vaikka painoa ja pituutta tuli hyvin niin jostain syystä neuvolalla oli hirveä hoppu...olisko tarvittavien vitamiinien ja hivenaineiden ym saannin takia vai miksi, sitä en tiedä.

Mulle ei oo ikinä edes tullut mieleen että maustaisin vauvan ruokaa, varmaan pelännyt allergioita kun ne oon suosista jättäny.. Mutta olishan tuollanen maukas ruoka ihanaa antaa=) Täytyypä laittaa harkintaan josko tälle juniorille tohtis tehdä poikkeuksen. Meillä isi allerginen ja esikko neljä vuotiaaksi, keskimmäinen vaati lihoihin pitkän totuttelun vauvana ku posket tuli liiasta possusta punaiseksi...mutta esikosta käydyn koulutuksen jälkeen ymmärtää varmasti ennemmin jo mitä tohtii tolle juniorille mennä antamaan sitten ku se päivä koittaa... Esikko oli pienenä kovin itkuinen ja herkkämahainen ennenku tilanne todellisuudessa paljastui! Juniori ainakin nyt vielä toistaiseksi "oireeton"...*koputtaa puuta*

Mä oon lihat keittäny ja sitten sauvasekoittimella tehny "jauheeksi" ja sitten pakastepussiin ja oon taputellu sen lihan sellaseksi levyksi ja pakastanu. Ja ruoalle sitten käyny lohkaisemas levystä palan. Kokeilin noita jääpalamuotteja mutta mulla menee niihin järki. Kerkeää kaikki melkein jo sulaa ennenku yksi pieni murikka sieltä irtoo =) Miten te muut ootte toteuttanu?

16.7.2014
myrmeli
myrmeli

Meillä tyttö tykkäsi tosi paljon parsakaalista, se tulikin meillä melkein heti bataatin ja porkkanan jälkeen. Kukkakaalikin taisi olla välissä.

16.7.2014
carata
carata

joo pakkaseen mäkin oon tehny, mut pakastanu ainesosittain ni voi yhdistellä sit, mut perunaa käytän pohjana ja lisään siihen aina jotain. Esikolle tein samalla tavalla, mut aloitettiin 2kk myöhempää kiinteät ja hänellä ei ollut vatsavaivoja, ni en karttanu mitään ainesosia.

Tuota parsaa vois kokeilla. Onkohan punajuuri hyvä? Pinaatti? Lanttukin taitaa aiheuttaa ilmavaivoja..

15.7.2014
Mummy83
Mummy83

up

15.7.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...