Reiden revähdys juoksulenkillä

Heippa kaikille. Onko kellään kokemusta tai tietoa reiden revähdyksestä? Reväytin sen eilen, kun hölmöyttäni menin 5km hölkän jälkeen tekemään yhden pitkän vedon (yritin siis juosta kovempaa muutaman sata metriä). kauanko paraneminen kestää? Voiko sinä aikana hölkätä - siis tasavauhtista, ilman vetoja!

15.7.2014
odottaja
odottaja

Mä juoksen ainakin 50/50 täysiä ja hölkkää. Eli just vaikka 10min hölkkää ja 10min juoksua. Aloitan aina kevyesti ja venyttelen.. Etenkin nilkat ja takareidet meinaa itsellä mennä herkästi, jos ei venyttele yhtään ja ns.kylmiltään juoksee.

24.7.2014
carata
carata

Jalka on nyt kunnossa: noin viikon verran oli arempi. Lupasin itselleni, että vedot ovat nyt ohi: jatkossa vain tasaista hölkkää.

24.7.2014
odottaja
odottaja

Katsos luin väärin. :D Olitkin jo juossut sen 5km, ennen kun juoksit vedon. Niin no siinä mielessä repäisit ehkä liian lujaa niin jalka revähti kun ei ole ehkä tottunut sellaiseen. Seuraavalla kerralla vähän rauhallisemmin aloitat sen vedon vetämisen, ettei heti rupea täysiä juoksemaan vaan sillälailla pikkuhiljaa vauhtia nopeuttaa. :)

15.7.2014
Lora91
Lora91
1 year, 9-month-old toddler

Kiitos tähänastisista vastauksista. Otan nyt tosiaan pari päivää rauhallisesti. Kävely ei onneksi satu, mutta esim. maahan ruohikolle istumaan meno ja portaiden alas kävely tuntuvat reidessä. Puolentoista viikon päästä pitäisi mennä 1/4-maratonille!

15.7.2014
odottaja
odottaja

eiköhän 5km lenkillä ole tarpeeksi lämmittelyä tullut :) mut ens kerralla älä heti revitä täysillä vasn lisää sitä vauhtia pikkuhiljaa kiihdyttäen siihen maksimiin ja sit lopetat tarpeeks ajoissa et pystyt hidastamaan samalla tavalla hitaasti porrastamalla eikä "suoraan seinään". :)

15.7.2014
Mummy83
Mummy83

venähdys vai revähdys? eka on vähän lievempi ja tuntuu arkuutena, paranee viikossa parissa. Kovaa rasitusta ei kannata harrastaa, kun venähtänyt lihas on alttiimpi revähdykselle, eli jos sattuu, niin ei kannata juosta.

Revähdyksessä tulee turvotusta ja mahd. mustelma, sillon kylmähoitoa ja parin päivän päästä venyttelyä ja liikuttelua, et verenkierto vilkastuu ja paranee nopeammin. Mut en lenkille lähtis, tiedä pystyykö edes jos on kovin kipeä.

Ylipäätään kipurajaa pitäisin mittarina, jos sattuu, niin ei kannata juosta. Kävelyä sit mielummin.

15.7.2014
Mummy83
Mummy83

Lepoa, venyttelyä ja kylmää reiteen. En suosittele hirveästi mitään kovaa kuntoilua ja ensi kerralla lämmittelet kunnolla, ennen kun aloittaa vetojen vetämisen. :)

15.7.2014
Lora91
Lora91
1 year, 9-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...