Hirsitalo

Kaikki vanhojen talovanhuksien omistajat. Onko kukaan remontoinut vanhaa hirsitaloa? Meillä olisi nyt kiikarissa 1930 luvulla tehty hirsitalo, jossa 6h, keittiö, aula, wc, kuisti. Saunarakennut ja talli, jossa ollut joskus eläimiä. Asuttavassa kunnossa oleva, mutta ei tätä päivää. Voisi sanoa huvikummuksi. Talo on öljylämmitteinen ja melko hyvin pidetty. Sijainniltaan on hyvä. Tuon kunnan keskustaan matkaa on 3km, siellä kaupat ja koulut. Ainut miinus jonka minä ole löytänyt on tiilikatto, joka on huonossa kunnossa, sekä hieman hoitamaton piha...Kokemuksia siis kaipailen. Paljonko rahaa tuo voisi syödä...

12.7.2014
carata
carata

Kiitos Teeko vinkeistä! Täytyy pitää mielessä, ensi viikolla päästään taloa tutkimaan lähemmin. Tiilikaton alla on myynti ilmoituksen mukaan pärekatto. Lisäksi kuistin katto oli huopaa. En tiedä, onko ne kovin huonoja. Huopakatto oli uusittu 2010. Remonttia talo vaatii, mutta mielummin ottaisin tämän talovanhuksen itselleni, kuin jonkun kamalan 70 luvun valesokkelille rakennetun talon joka alkaa olemaan nyt käyttöikänsä päässä. Näitä lahonneita valesokkeli taloja ollaan katsottu jo muutama liikaa, eli kunnon kivipohjalla oleva hirsitalo olisi ihana.

12.7.2014
carata
carata

carata! Mä oon rakentanut ja remontoinut ennen nimen omaan hirsitaloja pääasiassa! Se etu siinä on et runko on ikuinen jos se on kunnossa! Kun menee katsomaan ni jotenkin pitää päästä ryöminään e näkee alimman hirren. Jos se on kova ja kuiva ni talo on kyllä kunnossa! hinta-arviota korjauskustannuksiöle on vaikea sanoa. Mut jos se tiilikatto ei ole vuotanut (katsoo ylimmässä kerroksessa piipun sisääntuloaukon vielä kunnolla ettei näy jälkiä et vettä olis tullu) ni se on kattomateriaaleista pitkäikäisin. Siitä saa tehtyä kyllä minkälaisenn ikinä haluaa. Ja mikä sen hienompi pinta sisällä ku vanha hirsi ;) rakentaminen ei ole tähtitiedettä vaan puhdasta fysiikkaa ja logiikkaa, pikkutarkkaa hommaa. .. perustuksia kans kannattaa vähän kattella.. Jos on oikein kivet alla, niinku noissa vanhoissa yleensä on nii hyvä vaan! Ja vielä esim kallio maaperänä! Näin ennen tehtiin ja se on kyllä näkynyt että on tiedetty mitä tehdään!

12.7.2014
teeko
teeko

Vanhantalon korjaamis blogi oli kiva! Täytyy lukea enemmän illalla, kunhan lapset menee yöunille! :) Meille kävis kyllä, et sauna ja kylppäri ois piharakennuksessa ja sisällä vain vessa ja suihku. Ei olla ihan kamalan mukavuuden haluaisia, mutta toteutettais tossa unelmaamme niissä määrin, et ois oma vanha puutalo :) Ja tossa talossa ois vielä mahdollista pitää omia lampaita ja kanoja :)

12.7.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...