Synnytyksen käynnistäminen kotona

Tiedän, että vauva syntyy kun on sen aika, mutta kun ei ole muutakaan tekemistä niin haluisin kokeilla käynnistää synnytystä kotona. Tiedättekö mitään erikoisia öljyjä tai teetä, mistä sanotaan auttavan? Jotenkin olis kiva edes saada supistusta tulemaan, kun ei ole ollut. Tiedän ananaksesta, mulperi teestä, currysta, kurkumasta ja nännien ärsyttämisestä, mutta ei toimi mikään noista ainakaan. Mitä te teitte kun synnytys käynnistyi? Tai mitä olitte tehnyt edellisenä päivänä? :)

8.7.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Swarowski: Luulin, että linkilläsi halusit vielä korostaa sitä, että jotkut suosittelee sitä risiiniöljyä. Vastasin siis vielä uudelleen, jotta ihmiset tajuaisivat sen vaarallisuuden ja sen, ettei se välttämättä sovi kaikille, vaikka se olisikin auttanut sinun synnytyksen käynnistymiseen.
Omasta mielestäni vastasin ihan asiallisesti. En ollut hyökkäävä, vaikka kerroin oman mielipiteeni ja faktat, miksi sitä ei kannattaisi juoda.

15.7.2014
carata
carata

Swarowski: Tuossakin sanottiin, että ennen vanhaa on tehty noin ja siihen liittyy riski, että lapsi kakkaa veteen. Vauvan kakkaaminen veteen tekee vedestä vihreää ja saattaa aiheuttaa sen, että kätilö ja lääkäri päättää vauhdittaa synnytystä antamalla supistuksia voimistavaa lääkettä tai jos vesien menosta on kauan, he leikkaavat sektiolla. Vauvan kakkaaminen veteen on merkki usein vauvan ahdinkotilasta, eli silloin kaikki ei ole ollut kunnossa. Joidenkin tutkimusten mukaan vihreästä vedestä syntyneet voivat saada muita vastasyntyneitä herkemmin keuhkosairauksia, etenkin, jos lapsivettä päätyy keuhkoihin.

Itse en siis pitäisi tuota hyvin vanhaa tapaa tämän päivän juttuna. Toki jokainen tekee mitä haluaa, mutta järjellä jos ajattelee, niin en ottaisi sitä riskiä lapseni kanssa. Ennen oli ennen, nyt on nyt. Kuolleisuus on ollut silloin korkeampaa, kun ei ole tutkittu ja tiedetty.

14.7.2014
carata
carata

Ihanaa Swarowski onnea! :) ja mulle nyt iskikin semmonen mielialan muutos, et apua kaikki huoneen tavarat pitää siirtää ja kaikki hyllyt joka aamu hinkata puhtaaksi uudestaan. Löysin seinästä tarhan ja olen ihan stressaantunut nyt siitä. Ja enhän mä ole edes sairaalalaukkua pakannut. Apua.. Miten mä edes kuvittelin, että vauva vois vielä tulla :o

14.7.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Suoliston voi tyhjätä muullakin. Lisäksi vauvan pää työntää tieltään pois ylimääräisen, kunhan laskeutuu ja alkaa tulemaan pihalle, eli homma hoituu kyllä itsestäänkin.

12.7.2014
carata
carata

Risiiniöljyllä en ole kenenkään kuullut saaneen synnytystä käyntiin. Ja ihan näin nopealla googlailulla (risiiniöljy ja raskaus) löytyi mm.tälläinen: Risiiniöljyä EI missään nimessä kannata kokeilla, sillä synnytyksen käynnistäjäksi siitä ei ole. Enimmäkseen risiiniöljy aiheuttaa pahoinvointia, oksentelua, ripulia, kouristelua ja elimistön kuivumista, josta saattaa koitua haittaa syntymättömälle lapsellesi.
Tämä oli vau.fi sivuilta.

11.7.2014
carata
carata

Kiitos samoin Swarowski. :) Pitää kysyä lääkärillä ton öljyn turvallisuudesta. Jumppapalloa löytyy sellanen lasten koko, jos sitten se toimis. Ja en siivonnut vessan lattiaa, mutta hyllyjä kyllä lattialla istuskellen ja nyt vihdoin edes sain harjoitussuppareita :) Neuvolassa tänään alkoi hoitaja kysymättä neuvomaan miten saada supistuksia aikaiseks. Kuulosti kyllä hurjalta, neuvoi suunnilleen et pitäis maratonia varten alkaa treenaamaan. Mulla muuten oli sf mitta 37. Mitä teillä on ollut rv 38-40?

11.7.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

odota vaan. . Vauva tulee kun on valmis vaikka viikot jo riittäisi. . helpompi sun on nyt olla kuin sen jalan kanssa hoitaa pientä vauvaa. . Mä olin ihan tuskainen koko raskauden lopun. En nukkunut, olin todella kipeä kun oli selkäkin rikki yms. itku tuli oloon jo usein. . Mutta kyllä se pieni sieltä tuli. Ja sen jälkeen nukuttiin vielä vähemmän. En ees muista kuinka pitkään kun olin niin väsynyt etten paljoa enää tarkkaan muista muuta ku sen jatkuvan itkemisen, valvontamisen, mahakivut ja miehen sairastamisen..

11.7.2014
teeko
teeko

Eikös risiiniöljy voi olla vaarallista, sillä se voi saada myös vauvan kakkimaan lapsiveteen?! Itse en ainakaan lähtisi mitään litkuja juomaan..

11.7.2014
mamma411
mamma411

Vauva syntyy silloin kun on aika. Älä yritä vauhdittaa hommaa ennen kuin on la! Lasketun ajan jälkeen voit alkaa siivoamaan, saunomaan, shoppailemaan ja harrastamaan seksiä. Tulinen ruoka auttaa kans joillain. Mutta nyt järki käteen, vaikka vauva onkin saavuttanut täysiaikaisuuden, niin ei se tarkoita, että hän pärjäisi 100% varmuudella ilman tehohoitoa. Ei se 40 raskausviikkoa ole turhaa määritelty. Silloin vauva on valmis.

9.7.2014
carata
carata

Mulla on vauva kyllä jo ihan täysiaikainen. En oo jaksanut enään myöhemmän ultran jälkeen vaihtaa noita viikkoja täällä. Ja mä tosiaankin haluaisin, et vauva syntyis mahdollisimman pian. En ole nukkunut viikkoon enemmän kun 2h keralla.. Mielelläni tapaisin jo lapseni. Ja mitä lääkäri sanoi niin lapsi olisi oikein tervetullut mikä päivä vaan ja kyse ei ole vauvasta vaan omasta kehosta. Näin hän siis mulle sanoi. Ja olen niin toimeton koska ei vaan jaksa kun hemoglobiini 80 ja jalka murtunut, niin ei tällä yhdistelmällä oikein tee kivaa liikkua kun ei oo kipulääkettäkään. Siinä jos ois syytä tarpeeks miksi haluaisin vauvan jo syntyvän. :D Enkä usko, että se loppujen lopuks vaikuttaa milloin vauva syntyy. Huijaan vaan itteäni, etten olis niin kärttyinen. Nki mä taidan sitten viettää kaikki seuraavat päivät vessan lattialla. Ehkä se asento jotenkin auttaa, katotaan miten onnistuu.

9.7.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...