Pitää keventää mieltäni vähän

Yksinhuoltaja tulin tammikuussa 2014, ystävät asuvat 50km täältä ja eivät tuu usein käymään kun mull on lapset koko ajan (niiden isä ei oo mukana kuvassa, toivottavasti ei oo koskaan enää). Vanhempani kyllä yritä järjestä että pääsen silloin tällöin rentoutumaan ja tavata uusia ihmisiä mutta iltat ovat yksinäisiä kun silloin haluais olla joku jonka kans puhuisin. Kuten kirjoitin en halua että niiden isä on kuvissa, kesti melkein kolme vuotta ennen kuin mä viimeinkin näin hänet sellainen kun hän oli; juoppo, nazisti, väkivaltainen, harhaluulonen ja manipuloiva. Että en kyllä halua että hän opettaa lapsilleni mitään. Hänellä on vanhempi poika myös että olen jo nähnyt miten hän "hoitaa" lapset... antaa pois vastuu joku muulle (minulle, äitillensä, pikkuveljensä jne) että ei tarttis itse tehä mitään poikansa kanssa. Ja en halua että hän sen tee. Ja hän on minulle tunnustanut että on juonut alkoholia vaikka oli yksin se vanhin pojan kans ennen... että miten edes voisin luottaa häneen?? No se mene oikeuteen, koska mun exän mielestä "isä on se jolla on sama veri ja dna"... Mun mielestä se on se mies joka kiinostaa olla lapsien kans, auta niitä ja huolehtia niitä...

6.7.2014
Silvermarion
Silvermarion

Onnea päätöksestä! !

20.1.2015
teeko
teeko
2 years, 11-month-old toddler

Hieno juttu! :) Onnea oikeuden päätöksestä ja tsemppiä jatkoon!

19.1.2015
misukka
misukka

Sain yksinhuoltajuus oikeudessa nyt (heidän isä ei edes viittinyt vasta siihen että olin hankinnut yksinhuoltajuus). Että se oli iso askel eteenpäin. Nyt aion aloita psykologian käyminen ja toivon että ens viiko poikani saa henkilökohtainen avustaja tarhaan!

Kaikki alkaa olla oikein päin :)

18.1.2015
Silvermarion
Silvermarion

Sun kannattaa puhuaasiasta neuvolassa. Mä luulen, että voisitte saada vaikka lapsiperheiden kotipalvelusta apua. Ihan vaikka pari kertaa viikossakin. Sieltä voisi joku tulla olemaan tytön kanssa, jotta saisit keskittyä poikaan. Saitte kuitenkin varmaan jotain ohjeita tai pelejä ym leikkejä jolla harjoitella.
Siitä voisi olla edes pieni apua. Tai jos haluat hatjoitella pojan kanssa, kun tyttökin on paikalla, niin sitten voisit käyttää tuon kotipalvelun ajan vaikka itseesi. Lukea kirjaa, nukkua, käydä rauhassa suihkussa.

Kannattaa kuitenkin aloittaa sillä, että pyytää apua, jos tuntuu, ettei omat voimat ja aika riitä.

11.9.2014
carata
carata

On kyll selvä että hän on biologinen isä... teimme niinku se "tunnustus" silloin kun ne syntyi...

Poikani on 2v+4kuu ja tyttöni 10kuu. :)

Tänään sain myös nyt sairaalan lasten neurologiasta kirje missä lukee ihan mustavalkoista että pojalla on liian "hidas kehityksessä" että nyt pitää alkaa kunnolla treenata hänen kans KAIKKI!! :( Mutta miten mä sen ehdin YKSIN? En voi jättä tyttöni ilman huomio koko päivä ja olla vain poikani kans -vaikka niin melkein tarttis tehä.

Nyt mä oon enemmän kuin koskaan pettynyt häneen että ei voi huolehtia itsensä niin että voi huolehtia lapset...!

10.9.2014
Silvermarion
Silvermarion

Kuten Maaru kirjoitti, oikeuteen menevät (ja toisaalta myös syyttäjällä olevat) jutut voivat venyä.

En tiedä kauanko sinun juttusi on ollut odottamassa, mutta nopeasti mainitsemasi ajankohta tulee.

Voit avustajasi kanssa katsoa, onko tapauksessa seikkoja, joiden vuoksi asian käsittelyä tulisi nopeuttaa.

Onko tässä myös isyyden selvittämisestä ja tunnustamisesta kyse?

Minkä ikäisiä sun lapset on?

Voimia asian ja tilanteen käsittelyyn ja oikeudenkäyntiin.

26.8.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä sain hänet kiinni että sanoi että vasta 8.9 jälkeen hänellä olis aika kunnolla perehtyä siihen ja alkaa niinku toimia.

Että mä vaan odotan ja odotan se päivä, vaika se myös kauhistuttaa mua..!

Mä oon alkanut miettiä jos oikeesti on hyvä se että "vien isä pois heiltä", mutta kun mä en halua että ne oppi mitään häneltä! Mä en vaan voi luota siihen että hän edes yrittäis tehä niistä "kunnolliset ihmiset" vaan tietoisesti (tai ei) antais niille omat näkemynsä kaikkista... kun hän ei ymmärrä että lapsiin vaikuta kaikki mitä teet, sanot, laitat niitä kuunnelemaan jne. Ei hän ymmärryt kun yritin sanoa hänelle kun hänen vanhin poika tuli kylään että miks hän nyt ymmärs?

Ja tänään hänen äiti alkoi sanoa että heidän isä pitäis tavata niitä myös. Mä vastasin rehellisesti hänelle että niin kauan kun hänen poika elää noin en edes harkitse semmosta. Mä luulin että hän ymmärtäis kun hänellä on ollut kaks exmiehiä jotka ovat olleet samalaisia... mutta luulin kai väärin.

Että nyt alkaa olla ahdistus iltaisin taas kun en enää tiedä yhtään mitään... ja en tiedä kenen kans puhuisin koska haluan niinku oikeesti neuvoa nyt ja ei vaan semmosia että ei saa otta kantaa kyllä/ei...

25.8.2014
Silvermarion
Silvermarion

Moi taas. En oo jaksanut olla sisään katsomaan mitä vastauksia oli tullut.

Kiitos teille kaikille! Oli "encouraging" lukea teidän kommentit.

Heidän isä kyll vielä vaan juo joka päivä ja ei huolehdi edes itsensä enää... mutta jostain syystä mun asianaja ei oo tehnyt mitään vielä vaikka jo 3 kuukautta mennyt. Harkitsen vaihda asianaja mutta en tunne mitään asianaja Vaasassa joka olis "eristynyt" perheriitoihin...

Asun 10km vanhempiltani ja melkein naapuri siskoni kans että mulla on kyll paljon apua täällä :)

19.8.2014
Silvermarion
Silvermarion

Mikä teidät pitää nykysellä paikkakunnalla? Onko sulla työpaikka siellä tai jotaki sellasta? :) Jos ei mikään pidättele ni mie muuttaisin sinne missä tuttavat tai sukulaiset asuu...

Jos ei se lasten isä ole puoleen vuoteen tavannu lapsiaan, ni eiköhän siinä sit ole näyttöä jo riittävästi jos oikeuteen menee...

Tsemppiä! :)

10.7.2014
Sralla
Sralla

Hei olet vahva ja hyvä niin koska lapsesi tarvitsevat sinua, on hyvä taistella vastaan varsinkin kun lapsen/lasten etu on kyseessä.

Ei ole helppoa olla yksinhuoltaja ja tiedän itse miltä sen tuntuu olla lasten kanssa yksin, kuinka kaipaa sitä jotain iltaisin vierelleen ja turhaan, koska kukaan ei tule.

Itse uskoin aina parempaan ja niin kannattaa sinunkin uskoa, koska maailmassa tapahtuu muutoksia ajan kanssa vaikka työtä se vaatiikin. Itse olin samassa tilanteessa ja vietin 2-3.v täysin yksin lapsen kanssa kunnes opin rakastamaan itseäni, sitten olin valmis vasta tapailemaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin ja löysin lopullisen miehen rinnalleni.

Lapsen biologisella isällä ei väliä, koska eihän se biologia sitä merkitse että on isä, vaan ne teot, halu olla ja touhuta lapsen kanssa, jos mies oikeasti välittää, kohtelee lasta rakastaen ja haluaa huolehtia lapsesta kuin omastaan niin kyllä sellainen mies on enemmän lapselle isä kuin biologinen isä jota ei kiinnosta lapsi ja lapsen tarpeet.

Pidä itsestäsi huolta ja pidä omat arvosi, koska sinulla on järkipäässä ja tiedät mitä haluat itsellesi ja lapsillesi :)

10.7.2014
JMJP
JMJP
3 years, 8-month-old toddler

Itselläni sellainen tulanne,että odotan esikoista yksin,koska entinen mies ei halua ottaa vastuuta eikä halua kuulua lapsen tai mun elämään.

8.7.2014
tiada
tiada
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...