Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Raskaus-ajan ruokailu

Hei Kaikki kanssa ihmiset ! Sain muutama päivä takaperin mukavan yllätyksen saadessani tietää että odotan ensimmäistä lastani, kuulostaa vieläkin oudolta sanoa se ääneen! Jokatapauksessa ihan KAIKKI liittyen raskauteen on minulle uutta ja suoraan sanoen olen aivan hukassa. Olen lukenut artikkeleja vitamiinien tarpeesta ja ruoka-aineista jota raskaana oleville suositellaan. Haluaisin kuitenkin käytännön vinkkejä siitä mitä tulisi erityisesti ottaa huomioon ruokavalion kanssa ja toki myös kuinka pitää paino hallinnassa, kuinka paljon kalorimäärää tulee lisätä nyt kun syön kahden edestä ja nouseeko määrä raskauden aikana ? Kiitos kaikille avusta (:

6.7.2014
Healthymommy
Healthymommy

Onko Berocca hyväksi, huonoksi ?

7.7.2014
Healthymommy
Healthymommy

Mä oon syöny ihan normisti. Esikon kohalla päätin et tulkoon vaikka 30kg, ei haittaa. Tuli vain alle 12kg. Tokan kohalla vähän kattelin mitä söin enkä mättäny.. oisko 10kg tullu yhteensä.

Vitamiineja tai foolihappoba en ole syönyt. En vaan muista napsia vaikka ostaisinkin semmosia. Rautaa en ole suostunut wyömään vaikka hb ollut todella matala ja verenpaineetkin todella matalat. Väsytti ehkä joo mut esikon kohalla sain huilia ja tokan kohalla esikko oli tarhassa koko päiväsenä siihen asti et vauva syntyi.

Mulla on ollut niin järkyt ummetukset kummassakin niin en oo todellakaan laittanu pakkiani enemmän sekasin jonkun raudan takia. Hedelmillä ja ruokavaliollakin kun sen saa kuosiin. Hb on ollut 100 alimmillaan ja verenpaineet oli 95/60 mut ne on muutenkin alhaiset kun puolikuolleella :D

Se vielä et mulla ainakin on muutama kilo ylimäärästä ni kyllä se vauva saa sen tarvittavan minusta ni en oo syöny kahen eestä.

7.7.2014
mammae11
mammae11

Kahden edestä ei tosiaan kannata syödä. Kannattaa syödä pieniä annoksia ja usein. Ainakin se 5-6x päivässä. Kun on huono olo, kannattaa syödä sitä mikä vain maistuu ja mieli tekee. Jollei se nyt ole joku mieliteko mitä ei voi syödä! Mulla on ollut raskauksissa kanssa foolihappo ja monivitamiini. Monivitamiinia söin koko raskaus ajan ja imetysajastakin alun. Välttelin raakoja kaloja, raakoja lihoja, maksaa, alkoholia, yrttiteetä ym. Listan näistä kielletyistä saa neuvolasta!

6.7.2014
carata
carata

Syö yhden, liiku kahden edestä :)

6.7.2014
tiktik
tiktik

Alkuraskaudessa ei suositella rautatabletteja eli ei ensmäisen kolmanneksen aikana.. itse aloitin multivita raskaus&imetys -vitamiinin kerran päivässä sekä calsipos oisko ollut nimisen kalkkitabletin :) kerran päivässä myös koska syön ja juon maitotuotteita. Siihen päälle kerran päivässä otan maitohappobakteeri-tabletin koska olen kärsinyt ennen raskautta useista hiivatulehduksista ja se on vissiin ollut hyvä kun yhden hiivakuurin söin alkuviikoilla :) ruokavaliota en muuten oo muuttanut muutakun maksalaatikon ja maksamakkaran jättäny vähemmälle mutta ei niitäkään kokonaan tarvii poistaa. :) raaka kala kielletty ja sushi mutta mä sanon niille muutenkin yöks! Pästöröimattomat juustot ja maitotuotteet tiukka ei :D tässä tällee lyhyesti eli lisänny olen vitamiinit ja poistanut a-vitamiinia sisältävät tuotteet.. :) älä syö papaijaa siitä kuullu että käytetään afrikassa " aborttihedelmänä " en sit tiiä pitääkö paikkansa mutta mitäsitä turhaan syömään.. oho tulipa romaani :D
Diipadaapa rv 19+4 :)

6.7.2014
diipadaapa
diipadaapa
1 year, 6-month-old toddler

Tohon vois lisätä,että foolihappoa suositellaan etenkin alkuraskaudesta..

Jos vitamiinien saanti mietityttää,niin itse olen aina raskaus ja imetys ajan syönyt raskaus ja imetysajalle tarkoitettua monivitamiinia (oisko multitabs) ja saman valmistajan omega valmistetta (itse syön kalaa niin huonosti,etenkin kun useita kaloja ei raskaus aikana suositella)

Siinä monivitamiinissa on mukanan raudat ja kaikki mahdollinen.. En tiedä onko siitä ollut mitään hyötyä,mutta itse olen voinut raskaus ajan hyvin ja ihan terveen ja fiksun oloinen kaksivuotias tuossa pyörii :)

Toki tämän lisäksi olen syönyt terveellisesti ja monipuolisesti ja mahdollisimman säännöllisesti.. :)

6.7.2014
Vipe
Vipe
3 years, 8-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...