Kiusallinen vaiva

Eli huomasin kolme päivää sitten itselläni, että sisin häpyhuuli oli valkoistunut, Pyyhin tietysti paperilla, mutta ei lähtenyt. Kävin lääkärissä näyttämässä asiaa ja se totesi, että se voi olla hiiva ja kuivuus tai valkojäkälä. Oireet on ainoastaan, että joskus tulee runsasta valkovuotoa. Mitään muuta oiretta ei ole. Määräs mulle hiivalääkkeen ja kostutusvoidetta. Parin viikon päästä gyne. Häpyhuuli on nyt vähän normaalimpi, mutta mietin, että kuuluuko hiivaan ja kuivuuteen valkoisuutta? Vai voiko valkojäkälä olla oireeton? Kokemuksia?

6.7.2014
Chikara2
Chikara2

Katsoin nyt asiaa googlesta, ja valkojälälä kyllä harvemmin oli oireeton. Toisaalta hiivaankin usein liittyy mm.kutinaa. Mä kyllä pitäisin itse lipun korkealla ja toivoisin, että se olis vain se hiiva. Ja mahdollisesti se voikin olla sitä, koska eihän se hiiva kutia kuin vasta sitten, kun se on kunnolla käynnissä! Jos sen siis nyt hoitaisi, niin josko helpottais. Hygieniasta kannattaa näin kesällä kyllä pitää huolta, etenkin nyt kannattaa katsoa ettei paikat hikoa, koska ainahän sellainenkin lisää tulehdus riskiä. Enkä itse menis välttämättä tuon kanssa uimaan järveen... Toivotaan, että kyseessä olis tosiaan vaan tuo hiiva!

7.7.2014
carata
carata

Niimpä, onhan tuo häpyhuuli tosiaan jo parempi, mutta kyllä haluan tosiaan tietää, voiko hiiva ja kuivuus tollasta tehä. En oo ennen sellaista kuullut, eikä googlaamallakaan löytynyt asiaan helpotusta. Inhottaa vaan oottaa tuo kaks viikkoa, että onko mulla valkojäkälää vai ei. Haluaisin muuta ajateltavaa :)

7.7.2014
Chikara2
Chikara2

Mitä nyt oon ottanut selvää, niin valkojäkä olisi ikuinen sairaus, joka pahimmassa tapauksessa voisi johtaa syöpään. Se tässä huolettaaki, kun mun suvussa tuota syöpää on jo riittämiin. Se ei ole siis sukupuolitauti, vaan joku virustauti.

6.7.2014
Chikara2
Chikara2

Mulla on satunnaisesti ollut hormoonien takia kuivuutta ja pari kertaa ollut ihan hiivakin. Koskaan ei ole kyllä valkoiseksi mennyt paikat. Pikemminkin punoittanut, kun on kutittanut ja paikat on ollut herkkinä. Valkojäkälästä en osaa sanoa mitään, mutta eiköhän asian saa hoidettua, kun olet kuitenkin ilmeisesti suht ajoissa lääkäriin mennyt, etkä vain kotona jossitellut ja koittanut itse googlettaa ongelmaa. Tsemppiä!

6.7.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...