vauvan outo haavauma pepussa

mun 11kk ikäisellä tytöllä on kamala haava pepussa, siis sellainen avohaava. kehittynyt ihan parissa päivässä. ottavatko tällaisesta tk? se paheni ihan yhden illan aikana sellaiseksi että tuli verta ja levisi pari milliä ja syvenikin. Näyttää jo kuin juustohöylällä olisin vetässyt palan.. kohta on n 5mm halkasijalta mutta niin kirkkaanpunainen ja verta tihkuva. vauva ei kuitenkaan valita. tuo pieni ei ole allerginen ym ja aina on ollut vaippaihottumaa jonkin verran. koko elämän aikana ehkä 10 ihottumatonta päivää ja kaikkia eri vaippa merkkejä ollaan kokeiltu.. sibicortkuuri on aina auttanut mutta sitäkään ei voi kokoaikaa käyttää. tuo uusi mitosyl-rasva auttoi todella hyvin (elí suosittelen kaikille) mutta tuota haavaa se on melkeimpä vaan pahentanut. muuten ei olla edes enää oikein rasvoja tarvittu kun sillon tällön, ei enää ehdi mennä niin pahaksi yhdessä illassa että tarvii hirveän kuurin, eli ennen tuota mitosyliä on tuo 10 oireetonta pv ollut, nyt jo enenmmänkin. meillä siis herkkä vauva muttei ennen tällaista yhtä läikkää ole ollut. vaippa vaihdetaan normaalisti heti kun ehditään. mikä tuo haava oikein on kun noin avonainen ihmeellinen, tosi kamalan näköinen, voiko muka olla vaan normi ihottumaa kun muuaalla ei ole mitään?? ei näytä märkäruveltakaan eikä ole mitään rakkulaa, hisettä ympärillä ym.

3.7.2014
AMP91
AMP91

Mun entisellä hoitolapsella oli kuvaukseen sopivia haavoja ja just nimen omaan lähinnä peppu poskien alueella.. Se oli joku virus tai bakteeri juttu,en valitettavasti muista nimitystä sille,koska siitä on jo aikaa,mutta sillä oli siihen joku lääkerasva ja se piti aina vaipan vaihdon yhteydessä pestä ihan vedellä ja sitten kuivata,niin että pyyhe piti joka kuivaus kerran jälkeen vaihtaa uuteen,ettei leviä siitä ja muistaakseni omat kädet piti myös pestä vaipan vaihdon jälkeen uudestaan ettei tartu tai jotain.. Kyllä ne sitten ajallaan lähti,mutta kannattaa käydä näyttämässä että sulkee pois mahdollisuuden siihen ettei ole tosiaan mikään tarttuva/leviävä pöpö..

3.7.2014
Vipe
Vipe

Mä veisin lääkärin näytille. Vaihtaisin vaippaa usein. Antaisin ilmakylpyjä, jos vain mahdollista. En oikein keksi mistä sellainen voisi yhtäkkiä tulla. Yleensä tuollaiset voi olla jonkun ötökän puremia tai sitten esim.parketti uhottumaa. Eli jos lapsi on kaatunut niin, että luu ja lattia ovat toisensa kohdanneet, niin nahka siinä välissä voi olla mennyt rikki. Kävisin kuitenkin näyttämässä, jottei leviä tai tulehdu.

3.7.2014
carata
carata

siis persposkessa keskellä tosiaan

3.7.2014
AMP91
AMP91
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...