Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

miten näitä vauvoja hoidetaan :D

Paljon on mietteitä ja kysymyksiä... ihan kun ois eka lapsi kyseessä ku ei mikään meinaa onnistua :D Ekana noi maitotuotteet... millon niitä saa antaa? Tai kait se on tuo suositus alkaen 10kk, mut miten työ muut ootte tehny? Meillä on täällä 10kk neuvola poistettu kokonaan joten en voi sielläkään kysellä. Ja joo vauva on vasta kohta 9kk mut kyselen jo valmiiksi.. joskus saanut tipan maitoa mun lasista tai raejuuston palasen, yleensä sekin löytyy sit ruoan jälkeen lattialta. Luin netistä tietoa mut ne on niin semmosta ettei mitään sais antaa ku just sillon ja tällön. Tottakai tässäkin maalaisjärkeä saa käyttää ja on paras, mut mielenkiinnosta kyselen muiden toimintamalleja. Esikko tais olla tasan 10kk kun alko maitotuotteita saada omatekemän soseen joukossa yms. Ja mites sit se saunominen? Millos sinne sai mennä? Tai eihän siinäkään oo mitään tiettyä päivämäärää mut alimmalle lauteelle lämmittelee hetkeksi.. meiän sauna on kyllä tosi kylmä.

3.7.2014
mammae11
mammae11

Hemputin koneet ku ei toimi.


Piti vielä se laittaa et pää on siis kuuma ja varpaat kylmät meiän saunassa.

5.7.2014
mammae11
mammae11

Meillä on edelleen pojalla 2v10kk saunassa aina mukana pillimehu tai muu vastaava ja on kylvyssä alalauteella. Itekin otan aina juoman jos saunaan menen, kyllä siellä on niin kuuma.

Mut toi meiän sauna on todella kylmä. Ylälauteella pärjää ja varpaat on jäässä jos on alemmalla lauteella. Et tuskin siellä kukaan ainakaan lämpöhalvausta saa :D

5.7.2014
mammae11
mammae11

Pakko tosta saunasta vielä sanoa, et kyllähän vauvauinnin jälkeen lapsi käy vanhemman kanssa saunassa. Mutta vähän aikaa ja asteet on muistaakseni 40-50? Mut pikku hiljaa totuttaisin, etenkin jos perhe tykkää saunoa. Lisäks jo vauvana meillä ainakin tämän toisen kanssa kovilla pakkasilla kylvetettiin toisella lauteella. Sai siis olla tavallisessa kylvyssä lämpimässä ja samalla hengitteli vähän lämpimiä höyryjä. Ja vauvan voi sitterissä ottaa mukaan suihkuhuoneeseenkin, koska silloin saa just hyvin kosteutta ja se auttaa mm.tukkoisuuteen :)

4.7.2014
carata
carata

Lähti liian ajoissa. Mut tosiaan itse käytin maalaisjärkeä, eli vähän annoin ja sit katsottiin tuliko mitään. Eikä koskaan tullut. Saunassa meillä lapset on käynyt 4kk iästä alkaen pikku hiljaa. Aluks alalauteella hetki, myöhemmin vähän pidempään, sitten ylempänä jne. Kunhan muistaa antaa juotavaa saunan jälkeen, niin se on tärkeää. Meillä lapsilla on amme kylpyhuoneessa ja yksi saunassa. Pomppii sitten ammeiden välillä ja leikkii jommassa kummassa. Joskus tuo 2v haluaa ylälauteelle, mutta ei se siellä yleenaä kauaa viihdy.

3.7.2014
carata
carata

Meidän esikko sormiruokaili ja sai maitoa ensimmäisen kerran 8kk iässä munakkaan joukossa, joskus sai sitä myös makaronilaatikossa ja lasagnessa. Silloin ollut siis kuumennettua. Maustamatonta jogurttia, pelkkää maitoa, piimää ym sai 10kk iässä. Raejuustoa söi 8kk iässä munakkaassa.

3.7.2014
carata
carata

Mä oon kans antanu lipasta mun jäätelöä jos oon tosi kuumina päivinä syöny semmosta. Eikä tuo oo ollu moksiskaan, ei ees pierua ole päästäny sen jälkeen.

Esikolla ei oo allergioita ja maha sietää hyvin kaikkea ja kaikenlaista, vauvana tosin mun maito oli myrkkyä. Mut nyt tää kakkonen ei ollu moksis ees mun omasta maidosta eikä oo valvonu öitä tai itkeny 3h illassa mahaansa niinkun eka :)

Pikku hiljaa hyvä tulee, vai tuleeko ;D

Kiva kuulla sinustakin kallikali!

3.7.2014
mammae11
mammae11

Mää oon antanu meiän naperolle vähän raejuustoa sormiruokailtavaksi. Siis ihan muutamia palasia. Ja mun smoothietakin annoin maistaa pikkuisen. Tykkäsi niin paljon että tein sille kokonaan oman ja sen siis nanniin.  Eikö se joskus oo ollu 8kk se raja? Ihan ku oisin joskus kuullu.. No, tuskinpa tuommosista pikkumääristä mitään haittaa on:) 

Meilläkin pojulla on koko ajan suussa jotakin. En ymmärrä miten se aina löytää jostain roskia vaikka just oisin imuroinu :0 Ja esikko tosiaan lykkii sen suuhun aina palasia omasta leivästä yms.

Nii ja sauna, me käytiin pari viikkoa sitten eka kertaa ja ihan vähän aikaa pienissä löylyissä. Poju tykkäs :)

3.7.2014
Kallikali
Kallikali

meillä aloteltiin hapanmaidot n.10kk iässä ja maito n.11kk.. velliä sai jo ennen 4kk ja saunassaki tais käyä joskus 4kk ekan kerran.. hengissähän tuo on ja ihan jopa tervekki :D ja samapa se on omalla kohallaki että varmaan on saanu vaikka ja mitä kauhistuttavaa ja tässähän tätä ollaan..

3.7.2014
Tatja84
Tatja84

Joo, ittekin saan välillä juosta esikon perässä että ei jätä pieniä tavaroitaan vauvan lähelle. Kuulema tuttavani nauro että se sai juosta myös esikon perässä mutta heillä on reilu 2 vuotta ikä eroo. Kuulema tämä esikko laitttanut vaippaansa milloin mitäkin ja ne tippu sitten lattialle..:D Että kyllähän varmaan. Itte en muista ainakaan että mun vanhemmat olisi sanonu et mulla oisi ollu mitään ylimäärästä muutakun omat sormet. kun minä eikä minun lapsenikaan ole sitä oppinut tosin ei kyllä miehenikään että onko toi periytyvää. muutapa en tuohon en osaa vielä sanoa.

3.7.2014
nki91
nki91

joo en mäkään tuosta saunomisesta niin välitä mut talvisin kylpyhuone on niiiin kylmä et pakko lämmittää sauna ja olla sen puolella aina välillä :D

ehkä sitä osaa hoitaa tota vauvaa :) välillä vaan tulee ajateltua et saiko näin tehä vai ei :D

ja jos nyt anna sille tilkan mun jugurttia ni kuka mut listii ekana :D:D:D ;)

 

tai ihan mikä vaan meinaa välillä mietityttää..

 

onko muilla löytynyt lapsen suusta ties mitä ja ties millon? meillä esikko jättää tavaroita ja leluja ja karkkeja ja vaikka mitä ja vaikka mihinvaikka oon sanonu ettei saa.. silti on joka välissä työntämässä vauvan suuhun ja vaikka mitä. synnärillä jo yritti antaa karkkia vauvalle, eikä ollu mitekään pieni karkki :D tarkkana saa olla, vaikka onhan tuo jo iso eikä tukehu ja kuole jos karkin saa :)

3.7.2014
mammae11
mammae11

Hei, kyllä saunassa saa käydä ennemmingin kun 6kk mutta se on esim jos vaikka käyty uimassa.. ja mä käytittiin ekaa tosiaan siit 6kk aina välillä saunassa että tottu.

sitten alettiin noin vuoden ikäsenä ontaan oikeaa maitoa vähäsen.. joskus 6 kk asti annettunoita pilttirahkoja/jugurtteja.. että kyllä nitä löytyy. kun onhan ne taittu ennen pestäkin saunassa vai mitenhän.. pikkuselle enole vielä paljon antanut soseita vähön olen välillä antanut etta tottuu makuun.. :)

3.7.2014
nki91
nki91

meillon molemmat saanu hapanmaitotuotteet 10kk alkaen ja maidot 1v alkaen, vähitellen määrää lisäämällä, molemmat olleet tosi herkkämahasia vauvasta asti.. joskus 8kk ikäsenä isovanhemmat antanu kermaa tai jäätelöö ni huusivat mahaansa yötä päivää ja tytölle tuli kauhia vaippaihottuma kun teki polttavan kakan ni ei ruettu antamaan yhtään suosituksia aikasemmin ja sillonkin varoen..

saunassa ei tyttö oo käyny koskaan ku meillei oo saunaa tässä kodissa.. vanhassa kodissa poika kävi joskus ehkä vaille vuoden ikäsenä ekan kerran alalauteella mutta hää pelkäs sitä huonetta ku sinne oli musta lasiovi ja sihinä kuulu (isä sauno monasti samaan aikaan ku me oltii suihkussa) ni montaa kertaa suostunu sinne tulemaan vaikka kuin yritti maanitella.. 
mulle tuo nyt oli yks hailee saunoko lapsi vai ei, en minäkään oo koskaan ollu kaksinen saunoja mutta isälle se tuntu olevan joku elämäntehtävä.. päällä sen saunan oli kyllä oltava, ei muuten tarennu mennä suihkuun ollenkaan..

3.7.2014
ninnup
ninnup

Joo eikö ne hapanmaitotuotteet ollu 10kk ikäsestä, eli sitä viiliä, maustamatonta jugurttia ja semmosta. Ja 1 vuotiaasta etiäppäin sitä normimaitoa jne. 

Minä oon aatellu, että puoli vuotiaasta etiäppäin saunaan - näin me tehtiin myös esikoisen kanssa. Ensin alimmilla lauteilla  ja vähän ja niin edelleen, maalaisjärkeä käyttäen. ;-) Meijän muija on kohta 8kk ja on käyny kerran saunassa, eikä ainakaan sillon vielä ihastunu asiaan. Löylyn suhhaukset tuntu pelottavan. Joten katotaan tässä joskus uuestaan. :-)

3.7.2014
pelargoni1
pelargoni1

Minä olen keskimmäisen kanssa mennyt neuvolan ohjeiden mukaan. Maustamattomat hapanmaitotuotteet 10 kuukauden iässä.

Saunaan 1-vuotiaana.

Samoin ohjein aion mennä tämän nuorimman kanssa.

3.7.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Itse olen kuulemma alkanut heti äidin oman maidon loputtua siinä jossain puolen vuoden iässä saamaan ihan "oikeaa" maitoa,eikä ole allergioita tai muutenkaan mitään munuais vaivoja.. Itse aloin pojalle antamaan juuri näitä hapanmaito tuotteita hiljalleen siinä 9-10kk iässä ja niistä kun ei vatsan väänteitä tullut,niin siitä 10kk eteenpäin sekoitin äidinmaidon korvikkeen joukkoonkin aina tilkan "oikeaa" maitoa,sillei että aluksi oli ihan vähän ja siitä hiljalleen kasvatin,kunnes oli puolet ja puolet,jonka jälkeen jätin sen korvikkeen siitä kokonaan pois ja poika oli silloin ehkä sen 11kk ja aluksi tein tätä sekoitus maitoa aamusta ja aamupäivästä ja iltavellin tein korvikkeeseen täysin ettei yöksi tule vatsan väänteitä..

Saunomisesta sen verran mitä itse asiaa tutkin silloin,niin vanha suositus on puolvuotiasta saisi ala lauteilla saavissa pitää,mutta uusimpien kirjasten tiedoissa oli "pahimmillaan" että vuoden vanha saisi olla saavissa saunan lattiatasolla ja tuolloin ei saisi heittää yhtään löylyä.. Me aloitettiin silloin puolivuotiaana,koska olihan pojan joulusaunaan päästävä.. aluksi poika istui saavissa alhaalla ilman löylyjä,sitten pienten löylyjen kera ja siitä pikku hiljaa kivuttiin ylemmäksi ja sillei että oli osan aikaa ylempänä ja siirtyi sitten alas.. En muista tarkkaa etenemis vauhtia,mutta kyllä jo viimeistään vuoden vanhana poika istui ylälauteilla ja osasi ilmaista kun haluaa pois.. Eikä oikeastaan enää edes saaviin halunnut sen jälkeen kun ylälauteelle pääsi ja nyt kaksivuotiaana heittää kyllä äidin alas lauteilta ;P

Eli kyllä tuon ikäisen voi jo saavissa ala tai keskilauteelle viedä,kun hiljalleen totuttaa,niin että seuraa lapsen ilmeitä ja eleitä,meillä ainakin pojasta ennen kuin oppi itse ilmaisemaan että pois,huomasi,että koska riittää.. Meillä on edelleen vettä hiekkaämpärissä ja pienessä kastelukannussa mukana joilla poika läträä saunassa ja samalla voi viilentää hartioita ja päätä.. Meillä on myös saunapipo käytössä,ettei käy niin kipakasti päähän löylyt ja sitten kun päätäkin kastelee,niin pysyy kauemmin märkänä ja viileämpänä kun pipo kastuu..

3.7.2014
Vipe
Vipe

Itse olen antanut maitotuotteita jo alle vuoden ikäisenä jo kaikille 5:lle(iät on 23,20,18,12 ja 10) lapselle pikkuhiljaa.Eipä oo allergioita kellään.Ja hedelmäsoseetki olen alottanu todella aikasin kun maitoruokinta ei ole kellään riittänyt täyttämään masua.Saunassa jokainen on alotellut ihan jo 1kk iässä,mutta vain alapenkillä(tosin on riippunut onko sähkösauna vai puusauna)vähän aikaa ja viileää vettä vieressä,jolla vilvottaa.Nyt kun on iltatähti tulossa ni taidan olla hänenki kohdalla samoilla linjoilla :)

3.7.2014
mariia72
mariia72

Mun mielestä kun nuo on ohjeita niin ne huomioon ottaen maalaisjärjellä ku menee niin hyvä tulee. .

3.7.2014
teeko
teeko
2-year-old toddler

Meillä oli suositukset niin et 10kk hapanmaitotuotteet (esim piimä, jogurtti ja raejuusto) ja maitotuotteita vasts vuoden iässä, ne kun niitä munuaisia rasittaa.. saunominen oli niin et alle vuoden ikäinen ei pysty säätelee kropan lämpöä et ei lauteille. Meillä oli saunan lattialla amme jossa pää märkänä oli (ja pitkälti on kyllä edelleen mutta omasta tahdostaan)

3.7.2014
teeko
teeko
2-year-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...