Apua selkäkipuun

Raskausviikkoja nyt 24+1 ja aika karseat selkäkivut on päivittäin... Aina olen ollut hoikka ja nyt kun on tuo maha kasvanut, niin jo näin varhaisessa vaiheessa siis melkoiset kivut, ettei tiedä mitenpäin olisi. Onko kellään kokemusta tukivöistä, miten auttavat? Kokemuksia, mikä malli/merkki olisi hyvä.

28.6.2014
RJP76
RJP76

Joo yritän että sais sovittaa mut luulen että XS olis mullekin sopiva. Normaali vaatekoko XS tai S. Mä joudun istuun töissä lähes koko päivän ja työasento ei vättämättä ole kovin ergonominen... Satulatuolista jouduin luopumaan kun siinä tuli jotenkin väärä asento tän mahan kans. Jännähomma että kivut alkaa aina vasta töissä, niin tuosta työasennosta ne on varmaan paljon kiinni.

30.6.2014
RJP76
RJP76

Anitan babybeltissä kannattaa valita oikea koko. Jos mahdollista, sovita liikkeessä. Mäkin normaalivaatteissa käytän yleensä S-M kokoa, mutta vyö mulla on XS. Myyjän mielestä S oli aivan liian iso, eikä olis tukenut kunnolla. Suurin osa tosin paitojen kokoon lienee mulla rinnat, kun ne ei meinaa mahtua...Josko ne taas kutistuis, kun lopettaa imetyksen....

29.6.2014
carata
carata

Mä olin tyttöä odottaessa töissä vielä synnyttäneiden vuodeosastolla ja siinä vastasyntyneiden teholla. Päivät meni siis asioita hoitaessa ja juostessa. Jos ehti istumaan, niin silloin tuli kirjattua koneelle ym. Eli joko istui, seisoi tai käveli. Selkä oli päivän jälkeen kamala, mutta tukivyö auttoi kyllä kummasti. Tuki niin hyvin selkää. Omiin asentoihin kiinnittäisin myös huomiota ja siihen, että seisoo suorassa. Myös hyvät kengät auttaa ja itseassa kannattais olla muutamatkin kengät, joita vaihdella. Mullakin töissä on muutamat eri, jottein jalka ole aika samassa asennossa.

29.6.2014
carata
carata

Sitä Anitan babybeltiä olen juuri miettinyt... Töissä nuo kivut lähinnä vaivaavat, istuminen ja paikallaan seisominen ei tee hyvää. Liikkuminen helpottaa.

29.6.2014
RJP76
RJP76

Mulla todettiin jo rv9 iskias että jippii. Ja omistan myös skolioosin eli selkäranka on hieman kiero alaselästä.. fysioterapeutti kirjotti lähetteen tyksin apuvälinelainaamoon ja sieltä sain tukivyön siihen asti että vauva syntyy. Teen seisomatyötä 8h päivässä välillä jopa 6pvä viikossa ja tuo vyö ja tukisukat on kyllä helpottaneet! Suosittelen puhumaan neuvolassa selkäkivuista :) tsemppiä odotukseen kaikille!
diipadaapa rv 18+4

29.6.2014
diipadaapa
diipadaapa
3 years, 5-month-old toddler

Mulla oli tukivyö ja sitä kyllä suosittelen. Mulla oli Anitan babybelt :)

28.6.2014
carata
carata

Mulla kans tosi aikases vaihees jo kauheet selkäsäryt ja liitoskivut, neuvolas suositteli tukivyötä, sanoi et ei ainakaa parane ku raskaus etenee. Onneks en ostanu, lainasin sellasen apuvälinelainaamost ja ei oo ollu siit mulle hyötyy, mut varmast joillekki on. :)

28.6.2014
Veneli
Veneli

Mä oon aina ollu kova urheileen, mut en oo tottunu kantaan tällasta mahaa... :) meinasin jo kokeilla treenivyötä, mut en tiedä mahtuuks se enää mun ympäri... se olis ainaki levee selän puolelta. Se ei vaan sovi vaatteitten alle, niin töissä ei viiti pitää...

28.6.2014
RJP76
RJP76

Voit testata tavallisella pitkällä vyöllä olisko tukivyöstä apua. Kävin just fyssarilla joka neuvoi kokeilemaan esim miehen leveää vyötä tms aluksi koska turha ostaa jos se ei sitten autakaan. Solki vaan sivulle ja vyö tiiviisti vatsan alle ja lantiolle. Se ikäänkuin kursii lantiopaketin kasaan ja sitten siellä ei löystyneet alaselän/lantion paikat pääse liikkumaan. Kannattaa ainakin kokeilla.

28.6.2014
Jopster
Jopster
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...