Mikä on synnytystapa arviointi?

Sain ensviikolle ajan. Mitä tuolla tehdään? Millaisia kokemuksia teillä on ollut?

20.6.2014
Chinchilila
Chinchilila

Mulle on nyt kans tehty. Iän takia sanoivat, että tehtiin. Eipä siinä mitään uutta sormella kokeili ja sattu ihan kauheesti, että en tiedä miten te ootte kestäneet jos nyrkillä kokeillaan :o Painoarvio 2600g ja viikot siis 35+4. Ja sokereita kyselivät kun on tää raskausdiabetes, mutta eihän ne arvot onneksi nouse vaikka söisin hilloa :)

27.6.2014
Chinchilila
Chinchilila

Mulla kolme raskautta takana. Ensimmäinen ei edennyt sinne asti, että olis tehty synnytystapa arviota. 

Toisessa tehtiin useampi synnytystapa-arvio. Ensin tekivät lääkärineuvolassa. Kokeili vatsaa päältä päin ja sitten sisältä. Nyrkillä kokeili mahtuuko. Sanoi vain, että siro vauva tulossa, joten PITÄISI mahtua! o_o Vauva liikkui loppuraskaudessa kuitenkin huonosti, joten kävin äitiyspoliklinikalla useampaan otteeseen ja he tekivätkin siellä sitten muutamat paino arviot ultralla. Painoarvioksi sain 3000g. Tyttö syntyi 40+4 ja painoi 3020g. 

Kolmannessa tehtiin myös useampi arvio. Lääkärineuvolassa sanoivat, että tulee isompi, kuin aiemmin. Eivät osanneet sanoa, kuin 3-4kg. Kokeilivat päältäpäin ja veikkasivat tässäkin, että EHKÄ mahtuu. Paikat kuitenkin pehmenivät ennen aikojaan, vauva liikkui huonosti ja mulla oli vointi kamala, joten kävin äitiyspolilla loppu raskaudessa tämänkin kanssa melko useasti. Jollain kerralla lääkäri teki painoarvion ja se oli 3550g. Poika syntyi 39+4 ja painoi 3480g.

Mies lääkäri joka paikkoja tutki tytön odotusaikana, ei mielestäni ollut muutenkaan kovin vakuuttava lääkäri, joten en tiedä olisiko tuolle nyrkillä kokeilulle pitänyt nauraa vai itkeä. Mutta ainakin omalla kohdalla tuo kokeilu tuntui, ei varsinaisesti sattunut.

25.6.2014
carata
carata

Mulla kokeiltiin myös esikoisen aikaan synnytystapa-arviossa nyrkillä, että mahtuuko tulemaan. tosin ei sitä nyrkkiä tuonne sisuksiin asti tungettu, vaan tuosta "päältä" kokeili nyrkillä, että onko luiden välissä tarpeeksi tilaa.. totesi että hyvin mahtuu ja hyvinhän tuolta on jo kaksi pihalle puskettu. Elokuussa toivottavasti kolmas yhtä helposti. :)

24.6.2014
Santtuvaan
Santtuvaan

siis mitä ihmettä?! oikeastiko teille on tehty synnytystapa-arvio nyrkillä? miten se ees mahtuu sinne...

mulle tehtiin ensimmäisestä arvio ja ei sekään ehkä miellyttävintä, mutta että nyrkki värkissä... pepun kautta kokeili sormella lantioluiden välin, että mahtuuko vauva.

23.6.2014
äipsyli
äipsyli

Mullekaan ei pojasta tehty mitään arvioita.. Ainoa painoarvio mikä saatiin oli rakenne ultrassa, mutta siitä nyt ei varmaan hyötyä ollut synnytyksen lähestyessä ;P Neuvolassa aina vaan täti mahan läpi tunnusteli että on pää alaspäin ja totesi aina "siro vauva" ja lääkärinkään tarkastuksia ei ollut mitää ylimääräisiä..

Tästä nyt ei vielä tiedäkkään että tuleeko synnytystapa arviointia vai meneekö niinkuin esikoinen..

23.6.2014
Vipe
Vipe

täällä sanottiin neuvolassa että yhtään ylimäärästä sisätutkimusta ei tehdä nykyohjeen mukaan koska se saattaa käynnistää synntyksen.. eikä kyllä sit tehtykkää..

22.6.2014
Tatja84
Tatja84

Näpyttelen tarkemmin, kunhan pääsen koneelle, mutta valitettavasti täälläkin kokeiltiin tyttöä odottaessa nyrkillä!! Oli mieslääkäri, eikä mikään kiva juttu.

22.6.2014
carata
carata

no onpa ollu ninnupilla aika erikoinen tyyli :o mää olisin varmaan revenny tuossa tilanteessa :D piti vielä ukolta tarkastaa ku en ite muista mutta ei multa mittailtu eikä kokeiltu mahtumista.. arvioitaan vaan ipanan koko joka piti ihan täsmälleen paikkaansa ja katottiin että kaikki hyvin :) ja käyrällä taisin käydä kun oli niin kipeenä paikat..

22.6.2014
Tatja84
Tatja84

Oho :o ilmeisesti se painoarvio on sitte aika epäluotettava..

20.6.2014
Chinchilila
Chinchilila

Arvioivat et sillä hetkellä oli 3, 3kg ja se oli 2-3vkoa ennen synnytystä ja tyttö oli syntyessään 2, 7kg.

20.6.2014
Mummy83
Mummy83

Kiitos molemmille vastauksista. Mulla on just kättärillä tehty sisätutkimus, painoarvio, vauvan asento yms. niin tuntuu jotenki hassulta mennä heti uudestaan. Mummy oliko se painoarvio sitten vähemmän vai enemmän kuin oikea paino oli?

20.6.2014
Chinchilila
Chinchilila

Mulla oli ekasta vaan sellainen et lääkäri tunnusteli et miten päin vauva on ja mahtuuko alateitse. Ilmeisesti niin leveät lanteet ettei ollut epäilystäkään ;)

Tästä toisesta ultrattiin kokoarvio kun oli raskausdiabetes mut ei pitäny se koko arviokaan paikkaansa.

Yhdellä tutulla on oikein mitattu lantio kun oli siinä ja siinä mahtuuko ja olikin sit sentistä kiinni että ei mahdu ni sai sit suunnitellun sektion.

Et tapoja on erilaisia ja varmaan vaikuttaa et millaiset lanteet itsellä on, mitenpäin vauva on ja tila vatsassa liikkua jne.

20.6.2014
Mummy83
Mummy83

multa ultrattiin ja tarkistettiin että mitenpäin vekara mahassa on. Ja olisko painoarviota vauvasta tehty. Eli katottiin mikä on paras tapa saattaa lapsi maalimaan.

20.6.2014
Tatja84
Tatja84
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...