Potalle oppiminen

Meillä opittiin tekemään pissa potalle 3 päivää sitten :) Ja tänään teki ekan kakan. Kotona ollessa viipottaa mennä pylly paljaana ja aina sanoo, kun alkaa pissattaa et "oho, pissa tulee" :D Jos jonnekin lähdetään niin silloin vaippa laitetaan. Miten muilla on onnistunut juuri se et, kun lähdette jossain käymään ja ilman vaippaa?? Tyttö on siis 2 vee ja 8kk

18.6.2014
äiskä1985
äiskä1985

Kesä on kyllä hyvää aikaa opetella kuivaksi tai ainakin vähän totuttaa lasta ajatukseen että aina ei voikkaan päästää pissaa housuun,kun ei kaikki housut ime sitä itseensä.. Kesällä on niin helppo käyttää puskassa ja jos sattuu vahinko,niin ei mene isoa vaatekertaa pesuun :)

Onnea yritykseen ja muista ettei vielä ole kiire ja meillä kävi tosiaan niin ettei toivoakaan että oppisi kuivaksi ja sitten vaan yhdessä päivässä jokin napsahti ja lapsi alkoi kuin itsestään kuivaksi ;D Ja meillä siis yöllä vielä vaippa,kun välillä on märkä ja välillä kuiva ja odotan että syksyllä ehkä vauvan myötä taantuu.. Ainakin nyt jo tuntuu että jos äiti ja isi on kiireisiä,niin ei edes yritä ehtiä vessaan,vaan sattuu vahinko ;) Vaikka muuten tykkää käydä itse sillei että menee vessaan ja jos menen perässä,niin sanoo: "pois äiti" ja oven jos jätän auki,niin kuuluu perään "kiinni" ja sitten hoitaa siellä asiansa ja tulee ulos ja sanoo "tuli pissa" ja sitten juoksee matkoihinsa ja saan tyhjentää potan.. Vielä esim. Viikko sitten sain aina mennä mukaan auttaan,mutta nyt sitä ollaan niin isoa poikaa,että äidiltä kyllä itku meinaa päästä ja täytyy vain lohduttautua sillä että onneksi saa "uuden vauvan" kun ton pojan vauvahetket senkuin vähenee :) katsotaan että onko sitten kaksi vauvaa vai pysyykö poika isona poikana ;)

11.7.2014
Vipe
Vipe

Täytyy kokeilla nyt kun on nätit ilmat ja tytöllä on muutenkin ollut vain vaipat ja mekko. Pikkuhousuja ollaan ostettu jo valmiiksi ja tyttö sai valita my little ponyt ja jotain muitakin. Ne eivät vain ole päässeet käyttöön, kun alku kesä oli niin pirun kylmä. Josko siis vaikka huomenna! :)

11.7.2014
carata
carata

carata,jos miettii silloin kun äiti oli sitä mieltä että koitetaan olla ilman vaippaa,niin vahinko oli ennemmin sääntö kuin poikkeus,mutta sitten kun poika päätti itse että ei vaippaa tarvi (oli varmaan aika hyvin tuon 1v 11kk,koska oli alta kahden) niin vahingot harvenivat ja ovat olleet tosi vähäisiä.. Aluksi niitä ei käynyt yhtään,koska tein niin että mikäli oli esim. 2h kulunut eikä muka ollut vielä pissa hätä,niin käytiin varmuudeksi.. Nyt muutaman päivän sisään on alkanut käymään vähän useammin,koska olen lopettanut pissahätä kyselyt ja potalle viemisen (siis kotioloissa ainoastaan ja ennen johonkin lähtöä toki käydään) hienosti poika itse juoksee potalle,niin että saattaa tulla housuihin tippa tai sitten ehtii kunnolla.. Välillä myöhästyy,jos tulee pissa hätä ja päättää esim. Vielä yhden lego palikan laittaa paikalleen tai esim. Tänään pääsi pissa sohvalle päiväunien jälkeen kun poika oli vielä puoliunessa ja minä tyhmä en käyttänyt potalla,siinä se tuijotti tyhjäkatse silmissä,ja vähän havahtui ja sanoi väsyneenä "issa" ja läikkähän siinä sohvalla jo oli..

Elikkäs jos lapsi itse on valmis kuivaksi ja vanhempi vielä lisäksi silloin tällöin muistuttaa pissahädästä niin vahinkoja ei juurikaan satu,ei välttämättä edes kerran viikossa.. Jos taas lapsi on itse valmis kuivaksi ja vanhempi luottaa yhtään muistuttelematta,niin vahinkoja voi sattua parikin päivässä tai joinain päivinä ei yhtään.. Näin meillä.. Lapsethan on yksilöitä,mutta helpointa on sitten kun lapsi reagoi siihen että nyt ois jotain tulossa :)

11.7.2014
Vipe
Vipe

Meillä tyttö 1v 11kk tekee melkein kaiken vaippaan. En ole vielä uskaltunut sitä laittaa pelkille pikkuhousuille, kun tekee välillä pissoja kyykyssä kylppärissäkin suihkun yhteydessä. Eikä oikein ilmaise kakan tai pissan tulosta. Oikeastaan kakasta raportoi vasta sitten, kun vahinko on jo sattunut.

Kuinka paljon teillä lapsille on sit käynyt niin, että pissa on vain tullut? Onko mennyt matolle tai sohvalle?

11.7.2014
carata
carata

meillä tyttö otti itse aikanaan vaipan pois 2v1kk ja sen jälkeen ei vaippaa käyttäny. ei ole automatkoilla vahinkoa tullut. poika 2v1kk myös halusi olla ilman vaippaa ja automatkat sujunu vahingoitta. leikin lomassa välillä voi vielä pojalla vahinko sattua,mutta harvemmin(nyt 2v8kk)

11.7.2014
elviira3
elviira3

Meillä nyt 2,5v on taantunut tuossa asiassa paljon pikkuveljen myötä.
Teki 6kk ekan kakan pottaan ja sen jälkeen aina jotenkin on ilmoittanut isommasta hädästä, eikä niitä vahinkoja ole tullut kuin muutama tosta iästä tähän päivään. Pissallakin kävi jonkin aikaa itekseen pöntöllä supistajan kanssa 1,5 vuotiaana kun pikkuveli syntyi, mutta kohta huomasi että saa ite hoitoa enemmän kun ei olisi "niin iso" että huolehtii itse vessa asioista.
Ikävä kyllä, kuivaksi oppimisen jälkeen olemme taas vaippalinjalla. Vastustaa pissalla käymistä, ei malttaisi millään kesken leikkien. Tai kun käydään niin ei malta keskittyä ja sitten heti tulee vahinko kun päästään vessasta pois.
Turhauttavaa ja hieman raivostuttavaakin kun on 1v myös hoidettavana.
Onneksi pienempikin oppi 8kk ilmoittamaan kakkahädästä niin että yleensä ehditään potalle.
Jos jollain ideaa 2,5v takaisin kuivaksi oppimiseen niin mielellään vastaanotan.
Tiedä onko tuossa myös uhmaa mukana kun on aika moinen uhmaikä meneillään. Lätäkkö on myös varmasti jos on hakenut iPadin ilman lupaa ja kattelee ohjelmia ja kun löydän hänet, on pissa jo tullut. Tämä on ihan sääntö.

19.6.2014
Minnie
Minnie

Meillä mentiin silleen et kunnon pottailutreeni alko 1,5v eli istutettiin potalla, mut vaippa oli silti käytössä. Sit ku se alko luonnistuun ja tyttö jo ilmaisi hätää, ni otettiin vaippa pois sisällä ollessa, mut ulos aina päälle. ja sit 2v otettiin myös ulkonaolon ajaksi vaippa pois. Ja kun sen kerran otti pois, niin en enää laittanu takaisin. Eli pitkällä kaavalla, mut ei tullut yhtään vahinkoa kaupunki/ulkonaoloreissuilla eikä pahemmin edes sisälläkään alussa, kun oli rauhallinen tahti :)

Ja siitähän siinä on kyse että vanhempi kyselee ja varuiksi istuttaa pottaan aina kun semmoinen on lähettyvillä :) ennen ku lähdetään ulos ja aina kun kaupungissa kulki lastenhuoneen ohi ni käytiin kokeilemassa ja sitä useammin mitä enemmän joi, kesäaikaa kun oli. Samoin autoreissut, en laittanu vaippaa niillekkään, ku käytiin ennen lähtöä ja pysähdyttiin sopivin väliajoin kokeilemaan tuleeko vaiko eikö.

19.6.2014
Mummy83
Mummy83

Meillä poika 2 vuotias ja vähän ennen kuin täytti niin oppi kuivaksi (öisin välillä on märkä ja välillä kuiva) meillä oli aluksi kun johkin lähdettiin niin vaippa,mutta se pysyi kuivana ja ilmaisi silti hätänsä,joten vaihdettiin aluksi niin että kun lähdettiin esim. Kauppaan,niin laitettiin sellaiset harjoitus pöksyt,jotka pitää vähän pissaa sisällään,mutta jättää lapselle märän tunteen.. No nekin pysyi kuivana joten sitten aloin luottaan pelkkiin pikkareihin.. Kotona en juuri muistuttele ja kysele,mutta sitten jos jossain ollaan niin aika ajoin kysyn olisiko pissa hätä ja jos on aikaa edellisestä kulunut kauan,niin käytän varmuudeksi vessassa.. Siis esim. Jos ollaan 2 tuntia tai yli käyty,eikä ole hätä,niin käydään silti varmuudeksi vessassa ja välillä tulee isopissa ja välillä ei..

Ja sitten aina myös silloin käytän,jos vessa on juuri kohdillaan ja ei ole varmuutta koska seuraavan kerran pääsee,niin viemme vessaan vaikkei hätä olisikaan,ellei nyt ihan just ole edellisen kerran käynyt..

Vielä ei olla pitkiä reissuja tehty sillein että autossa istuttais monta tuntia,joten siitä ei vielä kokemusta ja varmaan kesälomareissulle autoon vielä varmuudeksi sen vaipan laitan,jos ei autossa istuessa ilmoitakaan hätäänsä tai ollaan jossain sillein ettei heti voi pysähtyä..

Meillä on poika,niin se on helppo etenkin näin kesällä pissattaa melkein mihkä tahansa puskaan tai yleisessä vessastakin jos puuttuu potta ja pönttö on likaisen näköinen (itse inhoan yleisiä vessoja) niin poika voi helposti pissatan sylistä "seisten" pönttöön.. Lattialla seisten kun on vielä liian lyhyt..

Mutta siis lyhyesti,kysy ja muistuta aina välillä ja käytä aika ajoin vessassa vaikkei hätä olisikaan.. Ja pissa hätää kannattaa kysyä sillein että vessaan ei ole pitkä matka,jos lapsi onkin vaan unohtanut että on hätä,niin se voi olla että sitten kun kysytään,niin tuleekin mahdottoman kova hätä ja on heti päästävä.. :D

Näin meillä on toiminut eikä toistaiseksi ole vahinkoja tullut,mutta se vaatii vaan luottamusta ja että itse jaksaa kysellä ja käyttää vessassa..

Niin ja siis vaihtovaatteet meillä on varmuudeksi aina mukana,ehkä jos ne jättäisi kotiin,niin varmasti tulisi vahinko ;) Ja kesällä on tosiaan helppo,kun ei tarvi kantaa hirveää vaatekertaa toppahaalareineen varalta mukana,niin nyt se riski kannattaa ottaa ja kokeilla :)

19.6.2014
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...