Jatkuva nälkä, neuvoja?

En usko olevani ainut nälkäinen imettäjä. Millä saisin sen pysymään poissa? Olen koittanut juoda ja syödä terveellisesti ja säännöllisesti jne mutta jatkuva nälkä ja etenkin makean nälkä kalvaa.. Viimeksi kun imetin lihoin monta kiloa. Sitä en nyt haluaisi kohdalleni. Tyttö syntyi 6.6 ja kotiin sain tytön hakea 12. pvä ja siitä lähtien on ollut täys imetyksellä. Enkä jaksaisi koko aika käydä kamppailua itteni kanssa. "Voi kun mun tekis mieli" "En kyllä ota" "Jos ottaisin ihan vähän vaan" "Nonni taas hävisin kamppailun ja mussutan jotain vaikka justiin syötiin ruoka" Joten kohtalotoverit poppaskonstit julkisiksi!!=)

18.6.2014
myrmeli
myrmeli

Ite söin sekä raskausaikana että imetysaikana pahimpina "nälkäkausina" kolme lämmintä ruokaa päivässä. Siis teki ihan mielikin ennemmin ruokaa kuin makeaa, mutta oli kyllä makeanhimon vaiheitakin. Jano oli hirvittävä!
Itellä tosin lähtöpaino oli hyvin alhainen joten toivoin että joku raskauskilo jäisikin, mutta ei. Imetys ja väsymyksestä johtuva ajoittainen ruokahaluttomuus varmaan veivät kaiken 2-3kk vaikka raskauksien aikana kiloja on tullut 15-18kg!
Onhan se ollut kropalle aika vaihtelua kun heittelee kolmen vuoden aikana 50-68kg välillä kahteen kertaan edes takas.

Aloittajalle ehdottaisin että söisi kunnon ruokaa kolme ateriaa ja jälkiruoiksi jotain pientä makeaa. Ja juomista unohtamatta!

19.6.2014
Minnie
Minnie

Minulla oli aina kauhee jano kun imetin vauva aikoina! Yölläkin piti saada vettä imetyksen aikana :) Sitten mulla oli se makean himo! Minä söin karkkia varmaan joka päivä ja saattoi kyllä mennä viikonloppuisin roskaruuatkin. Mutta mulla ei ollut ongelmaa painon nousun kanssa vaan se laski tosi nopeaa. Poika kyllä olikin ja on vieläkin sellanen tissi mokkeri että vei minusta kaiken rasvan pois! Mä vaan imetin, imetin ja päälle vielä imetin :D Raskaus kiloja tuli jotain 18kg, ne olen saanut pois ja sen jälkeen lähti vielä 14kg (oisko reilu puolessa vuodessa kaikki nuo).

Mitä jos vaikka söisit jotain makeita hedelmiä? viipaloi niitä valmiiksi rasioihin niin on aina helposti saatavilla. Minä söin niitä paussi suklaa patukoita, mutta nyt en muista onko ne sen terveellisempiä. Ainakin niissä on kauraa.. :) Niin ja koita olla ajattelematta asiaa, ettei vaan se ahdista sinua! Ja jos ajattelee että en saa syödä niin varmasti haluttaa :) Muista myös vaunulenkit!

19.6.2014
m__86
m__86

Juo reilusti ja syö aina yhtäaikaa lasten kanssa. Samaa olen nyt raskaana ollessa raskausdiabeteksen kanssa tehnyt. Syö aina myös vihanneksia ja ainakin pieni pala leipää. Syö tuhti iltapala ja jos nouset yöllä sängystä niin hörppää vettä. Mulla oli kans esikoisen syntymän jälkeen niin valtava nälkä ekan kuukauden etten ole ikinä vastaavaa kokenut. Kyllä se kroppa tietää mitä tarvitsee ja herkkujakin voi syödä kun ei syö niitä nälkäänsä vaan jälkiruoaksi. Kroppaa voi huijata syömällä jälkkäriksi hedelmää, siinä on kumminkin sokeria.

19.6.2014
Jopster
Jopster

Mua ahdistaa ehkä eniten tuo jojoilu painon kanssa. Oon suunnilleen 10 kg saanu painoa raskauksien aikana (lähtöpaino ollu norm.ja ylipainon rajalla) ja kaikki on jääny joka kerta laitokselle ja nyt tästä viimeisestä niin 7,5 kg tuli raskauden aikana ja paino on nyt 2kg miinuksella (puolitoista viikkoa synnytyksestä). Toki olin ylipainon puolella tässä kun raskaus alkoi. Niin jos nyt lähtee taas paino nousuun ja vuoden imetän ja sitten taas laihdutan niin onhan se melkoista vuoristorataa kropalle...

Joo ehkäpä tuos olis järkeä että söis lasten kans joka kerta. Tai ainakin suunnilleen, näillä kaikilla vaan on nälkä yhtäaikaa. =)

18.6.2014
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...