lapsen nukahtaminen uudelleen kesken unien.

Sanokaappas te muut että miten mun kannattais toimia lapsen unien kanssa. Elikkä poika heräilee kovinkin usein ja nukahtaa uudelleen vasta kun on ottanut syliin. Tarjoan pojalle vettä yleensä kun herää ja sitä hän ottaakin nokkamotista. Mutta kannatteeko minun ottaa hänet syliin kun herää? Olen yrittänyt joskus että hieroisin selkää, mutta alkaa kova huuto! Niin ja kuinka herkästi menette lapsen tykö kun se herää? Pitäiskö mun oottaa kauemmin, kun menen yleensä kun alkaa kuulua se huuto... Poika herättyään menee istualleen ja ähisee siinä vähän aikaa, kunnes nousee seisoon pinnoja vasten ja sit alkaa huutaan. Näin meillä on päiväunien kanssa ja yöunien kanssa! Päiväunilla nukkuu ensin jotain puol tuntia ja herää tolleen. Käyn ottaa syliin ja lasken takaisin kun on rauhoittunut  syliin. Yleensä nukahtaa heti siihen syliin kun otan...

18.6.2014
m__86
m__86

Mä olen ottanut vain imetystä varten syliin, eli muuten vaihtanut asentoja ja silittänyt. Tyttöä olen joskus vanhempana pitänyt nyt sylissä, mutta silloinkin itkenyt hampaitaan ja ollaan otettu lääkettä. Mut en pyri siihen, että ottaisin syliin tai viereen, koska äkkiä siitä tulee tapa. Ja tarkennukseksi siis, meillä kyllä vauva aikana nukuttu vierekkäin osittain imetysaikana. Eli osa yöunista omassa sängyssä, osa vieressä.

19.6.2014
carata
carata

Eikä!! Taas tää lähettämisen sijaan teki jonkun errorin ja poisti koko viestin!

No lyhyesti sitten.. Meillä poika ei tottunut herään veden takia,mutta toki jotkut voi tottua..

Ja syliin ottaminenhan on periaatteessa "haitallista" mutta omista kokemuksista ymmärrän kuinka sydäntä raastavaa se pienen itku on etenkin yöllä ja jos on helppo keino millä nukahtaa,niin sitä sortuu käyttämään,vaikka kuinka tietäis miten oikea iloisesti kuuluisi toimia.. Meillä sinänsä eri tilanne että poika tosiaan huusi kovia kipuja,nii eipä siinä äitinä välittänyt että tottuuko poika yöllä hellimiseen vai ei,vaan sitä antoi lapselle mitä tämä halusi.. Ja meillä tämä ei sinänsä vaikuttanut,poika alkoi silti nukkua kokonaisia öitä,niin että aluksi osittain ja ehkä noin 1v 9kk tai 10kk niin että heräämisiä käy todella harvoin..

Eli ehkä antaisin "epävirallisen" ja "väärän" neuvon että odottakaa vielä rauhassa ja jos tilanne ei lähemmäksi kahta ikävuotta muutu,niin alkakaa sitten vierottaan sylistä.. Poika on kuitenkin jo sen verran vanha että on tavan oppinut (ellei ole tuore tapa) ja kuitenkin aika pieni.. Voi olla että kun puolivuottakin tai reilu menee,niin lapsi ehkä paremmin ymmärtää kun aikuinen selittää:"nyt on yö ja nukutaan,äiti ei ota syliin,mutta on tässä vieressä"

Meillä ainakin poika ei ole nukahtanut iltaisin ilman aikuisen läsnä oloa ja nyt viikko sitten selitin hänelle tilanteen ja kerroin missä äiti on ja mitä tekee ja että tulen katsomaan sitten kun poika on nukahtanut,niin kas kummaa kerrasta oppi ja nyt voimme vain pusujen annon jälkeä lähteä huoneesta ja poika jää yksin nukkumaan.. Ennen ei mitkään keinot ole auttanut,kun ei ole jaksanut huudattaa ja pitkään taistella..

19.6.2014
Vipe
Vipe

Poika on nyt 1v3kk. Mietinkin että voiko se lapsi tottua heräämään sen veden takia, niinkuin rinnan takia... Tosi harvoin poika nukahtaa itekseen sen kääntyisen jälkeen vaan nousee pystyyn. Ainakun menen pojan luo niin hän on pystyssä kädet ojossa. Minäkään en oikein sitä huudattamista halua. Mutta tietenkin aina on jotkut huudot ollu kun nukkumis tavat on muuttuneet, mutta sillon otan syliin rauhottumaan. Jotku sanoi että se syliin ottaminen on palkitsemista siitä huudosta..?

19.6.2014
m__86
m__86

Mä otan syliin siinä vaiheessa kun se huuto alkaa. Sitä ennen tarjoan et saa pitää kädestä kiinni jos huomaan ettei nukahda itse takas. Meillä isin käsi yleensä rauhoittaa paremmin. Meillä poika 1v8kk ja nyt vasta on helpottanut nuo yöt. Mä yrittäisin pikku hiljaa jättää sen veden pois koska se myös "opettaa heräämään"

19.6.2014
teeko
teeko

Heippa! Et kertonut minkä ikäinen poika on,se ehkä vähän helpottaisi asiaa :D Ei ilmeisesti ihan vauva,kun juo nokkamukista.. Hirveästi en osaa neuvoa,kun meidän pojalle on riittänyt että antaa käden ja yhdessä vaiheessa otettiin syliin rauhoittuun,mutta se oli sitä aikaa kun hänellä oli vielä toteamattoman reuman takia kipuja,niin huuto oli tosi kovaa,eikä loppunut sylissäkään kuin ajan kanssa ja ei silti syliin nukahtanut..

kannattaisi ehkä kokeilla ettei ota syliin,ettei opi siihen,vaan yrittäisi löytää "oikean kohdan" mihin käden laskeminen rauhoittaisi.. Jotkut tykkää että silitetään päästä,toiset että taputetaan/hytkytetään vähän pyllystä jne. Vähän aikaa voi mennä ennenkuin poika oppii,mutta kun oppii,niin sitten voi hiljalleen opettaa irti siitä kädestäkin hellentämällä otetta hiljalleen ja lopulta päästämällä irti..

Ja mitä tulee lapsen luokse menemiseen,jotkut antavat öisinkin huutaa itsensä uudestaan uneen ja on kuulemma toimiva,mutta itse olen sitä mieltä,että jos pieni lapsi herää yöllä yksin itkemään,niin pitäisi sille käydä edes näyttäytymässä ja sanomassa esim. "hys hys,ei hätää nuku vaan vielä" koska eihän sitä tiedä mihin hirveään painajaiseen lapsi on heränny ja voi olla tosi pelokas ja luulla jääneensä yksi.. Toki jos lapsi kitisee kylkeä kääntäessään,niin ei kannata syöksyä paikalle,mutta jos on selkeästi hereillä ja itku jatkuu,niin itse kyllä aina käydään rauhoittamassa ja antamassa vettä..

Meillä poika jo kaksi vuotta eikä enää useinkaan heräile öisin,mutta jos herää,niin hänen luokseen mennään,rauhoitetaan vedellä tai pienellä silityksellä ja sitten istutaan vieressä kunnes alkaa uudestaan nukkua tai ainakin rauhoittuu ja sulkee silmänsä..

Nämä meidän tavat ei välttämättä oikeita ole ollut,mutta on toiminut meillä sillei ettei poika ainakaan vaan siksi herää että saisi jonkun viereensä,vaan nukkuu yönsä pääsääntöisesti hyvin..

19.6.2014
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...