Tutin käyttö

Auttakaa! Neiti kohta puolivuotias. Imetän vielä ja kiinteitä maistelee. Tuttia ei ole tähän mennessä huolinut, kokeiltiin vaikka minkälaisia. Tuloksena oli yökkäilyä tai jopa oksennus. Sittemmin ei ole tuttia tarjottukaan, kun ei ole tarvinnut. Nyt viimepäivistä lähtien on ilmennyt voimakasta imemisen tarvetta, joka ei liity nälkään. Omia peukkuja, varpaita ja leluja alkanut imeä. Kokeilin tuttia ja kelpas nyt. Pohdin, kannattaako aloittaa puolivuotiaana tutin käyttö??

16.6.2014
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Kiitos vinkeistä. Samoilla linjoilla itsekin oon, että ehdottomasti mieluummin tutti kuin peukku. Nyt tuota imemisen tarvetta ei ole taas ollut, joten tuttia en ole pariin päivään tarjonnut. Ehkä kuitenkin on hampaita neidille tulossa, kun kovasti purulelujaan narskuttaa :)

18.6.2014
AlmaMatilda
AlmaMatilda

juu meilläki huoli vasta just joskus 5-6kk tutin ja annoin kyllä ettei ime sormia pilalle.. mut oon pitäny sen vaan niin että tutti on unihommiin koska meillä neiti imi sormia aina ku alko unta kehräämään..

16.6.2014
Tatja84
Tatja84

Meillä oli sama juttu keskimmäisen kanssa. Me tai siis minä päädyin tutin antamiseen. Lisäksi kun imetin 13kk ikään saakka oli tutti helppo kaveri tissittelyn lopetusvaiheessa. Musta tutit on helpompi hävittää kuin peukalo. Mullakin yhden kaverin lapsi on syönyt peukaloaan koko ikänsä, nyt kolme v ja peukkuun on jäänyt jäljet imemisestä samoin hampaat työntyvät eteenpäin. Kaveri kokeillut kaikki "kynsimyrkky-lakat" ja mikään ei estä.

16.6.2014
myrmeli
myrmeli

En osaa vastata että kannattaako aloitta,mutta toisaalta jos alkaa peukkua hirveästi syömään,niin on tutti siinä mielessä parempi ettei mene peukku "pilalle" ja tutista on helpompi vieroittaa kuin peukusta.. Eräällä kaverilla kävi ainakin niin että eka kun söi kauan tuttia niin päättivät toisen lapsen kohdalla etteivät anna tuttia ollenkaan ja toinen lapsi on nyt päälle vuoden ja imee peukkua jatkuvasti ja peukku on aina ihan rikki ja nyt seuraavalle taas päättivät antaa tutin,koska kokivat että se oli kuitenkin parempi.. Vuoden ikäisenä on hyvä alkaa vierotttaa tutista jos päätätte sen antaa,koska silloin imemisen tarve vähenee ja ei "osaa" vielä pitkään kaivata tutin perään.. Toki lapset on yksilöllisiä,meillä poika luopui tutista oma aloitteisesti alle vuoden vanhana..

voittehan kokeilla myös riittääkö esim. Erilaiset purulelut tyydyttämään imemisen tarpeen,koska sehän voi myös olla sitä että ikenet kutiaa ja syö siksi kaikkea..

16.6.2014
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...