missä vaiheessa tulis ottaa yhteyttä neuvolaan koskien harjotussuppareita?

harjotussuppareita on mulla ollut  rv22-23 asti. nyt siis rv33 ja suppareita ollut nyt reilu viikon verran monta päivässä, mutta illasta aamuun sitten oikein urakalla valvottamassa. nyt kuluneet pari vuorokautta on mennyt siten että supistuksia on mahtunut vuorokauteen kaiken kaikkiaan ehkä viitisenkymmentä ja todella haittaa jo  nukkumista ja päivällä puuhastelua. ne ei  vielä ole varsinaisesti kipeitä, mutta ulottuu jo jomotuksena selkäpuolelle ja välillä kohdunsuuhunkin. vauva tuntuu laskeutuneen jo  melko alas ja kävely alkaa olla vaikiaa. edellisessä raskaudessa ne ottivat mut käyriin vuorokaudeksi kun olin kerran supistellut kuusi tuntia putkeen, mutta supistusten ollessa vasta harjotussuppareita silti. ehdottivat silloin  jo leikkaamistakin. mutta mitenkä on, onko muut mitä mieltä, koska on aika soitella neuvolaan tai lääkärille?

13.6.2014
Blanco
Blanco

Nyt aamusta saakka ollu outo olo. Selittämätön ryyty. Ja viimeset 5 tuntia aaltoillu menkkakipujomotus selässä aina pakaroihin. Kiva.

16.6.2014
Blanco
Blanco

Ounou....Ei kyllä hyvältä kuulosta. Toivotaan, että vauva ei ois vielä tulossa, vaan kivut ois vain paikkoja avaavia. Mulla oli kans noita menkkakipuja ja etenkin selkä oli kipeä. Kannattaa kokeilla lämmintä kauratyynyä/geelityynyä, se ainakin itsellä auttoi.

15.6.2014
carata
carata

Nyt aamusta saakka ollu outo olo. Selittämätön ryyty. Ja viimeset 5 tuntia aaltoillu menkkakipujomotus selässä aina pakaroihin. Kiva.

15.6.2014
Blanco
Blanco

Mullahan siis normisti kuunneltiin vauvan sydänäänet, mutta viimeisessä neuvolalääkärissä ei lääkäri tehnyt sisätutkimusta, ettei ärsytä istukkaa. Kaikki muut jutut tehtiin, mutta sisätutkimusta ei muilla kerroilla.

15.6.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

huokaus.

on tää kyllä. tavallaan toivon että tää syntyis jo piakkoin, mutta sit kuitenni hirvittää. tai ennenkaikkea se,  että kun tietäis että voiko lähtö tulla sit kuitenni  lähiaikoina. ettei vaan käy kuten viimeksi.

aikaistivat sektio-aikaakin viime kertasen vuoksi, mutta silti se on  kovin myöhään. rv 39 vasta:O ja vielä pitäs tosissaan se 3,5vkoa ootella ennenkö kattovat paikat että oisko syytä aikaistaa vieläkin enempi.  pelkään että tällä menolla  ehin jakaantua jo ennen sitä:D

oon jo vitsaillu että muutan kohta telttojen kera synnärin nurmikolle öitäni nukkumaan jotta apu on lähellä jos  lähtö tulee ennen sovittua aikaa;)

14.6.2014
Blanco
Blanco

Mäkään en suosituskäyntien mukaan menisi, vaan vaatisin kyllä, että tutkisivat melko tiheään. Jos mitään ei tapahtuisi, ottaisin tietty sitten pitempää aikaa. Eli ei välttämättä viikon välein ronkkimista, kun se paikkojen kaivaminenkin voi edesauttaa supisteluja. Mutta kävisin kyllä tarkistuttamassa piakkoin aukiolon. Ihan vain sen takia, että vauva ei tosiaan päätä syntyä vaikka kauppaan :o

14.6.2014
carata
carata

Mä menisin tarkastukseen nyt jo viikonlopun aikana.

Ja tiheä (kerran viikossa) neuvolaseuranta päälle, viis suosituskäynneistä.

14.6.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

no voi  paska. mulla nää on tuntunut myös selkäpuolella,  että ennenkaikkea alamahassa:/ monesti myös kohdunsuulla.

voi saakeli.

 

entäs sitten ne hetket jolloin koko lantioseutu  reisineen myöten tuntuu kramppaavan väsyneiltä? saattaa ihan yks kaks vaikka kaupan kassajonossa tai muroja lautaselle laskiessa tuntua kuin koko alakroppa olisi rankan treenin jäljiltä totaalisen väsynyt. näihin tuntemuksiin ei taas liity mitään supisteluja tahi muuta. eikäkyllä edes liikuntamuotoakaan mistä oisivat oikiasti väsähtäneet:D

14.6.2014
Blanco
Blanco

Hyvä sääntö nuissa on et harkkarit tuntuu ylhäällä / koko mahaa kovettavina ja oikeammat, jotka tekeekin jotain tuntuu tuolla alhaalla (selkä/alamaha/jalkoväli/reidet) eikä välttämättä ole heti kipeitä.

14.6.2014
aadasisko
aadasisko

aadasisko, harkkareita nämä on. vaikka pahaa välillä tekeekin. oikeista suppareista mullla on lähteä taju  samointein:/ maanantaina mulla on neuvola-aika, joten otan siellä puheeksi. ehkä pääsen lääkärille ennemmin kuin ensikuussa. toivottavasti.

jotenkin on niin hämmentynyt olo kun viimeksikin sanottiin että kaikki supistukset on tervetulleita, sit kuitenkin päädyttiin ekasta oikeasta lanssilla sairaalaan eikä meinannut aika kellossa riittää. nyt pelkään että pehmenen huomaamattani käsiin ja jos oikea supistus yhtäkkiä tuleekin, niin synnytän johonkin vessaan:/

14.6.2014
Blanco
Blanco

Soita ja käy tarkastuksessa.

Itse tyttöä odottaessani sain kortisonia vauvan keuhkoja kypsyttämään, kun oli mahdollista että olisi syntynyt keisarinleikkauksella rv 35+0.

Mulla istukan reuna oli hyvin lähellä kohdunsuuta, ja istukka tiputteli verta kuukautta ennen kuin tyttö syntyi. Sen takia olin sairaalahoidossa.

Tyttö syntyi alateitse rv 38+2.

14.6.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tekevistä suppareista mä soittasin nuilla viikoilla heti. Kuvittelin sun puhuvan harkkareista. Itellä menee kans niin et heti ekat oikeat supparit tekee nopeeta jälkeä, mut vasta niihin reagoin.

14.6.2014
aadasisko
aadasisko

Kyllä mä sinun tapauksessasi ottaisin yhteyttä neuvolaan ja kysyisin, että mitä mieltä siellä ollaan. Parempi niin, kuin koittaa kotona olla jalat ristissä ja toivoa, ettei supistukset tee mitään. Kokemuksesta voin sanoa, että paikat pehmenee yllättävän nopeasti, kun se vauva päättää tulla maailmaan.

13.6.2014
carata
carata

viimeksi aukiolo katottiin joku 3vkoa sitten, ja silloin kaikki oli ok. seuraava neuvolalääkäri ois vasta 3,5vkon kuluttua, mutten taida sinne saakka kyllä uskaltautua ootella. viimeksi kun kävi niin että  vaikka aina olin kokenut vain harjotussuppareita ja kaiken piti olla ok, niin synnytys käynnistyi  kuitenkin sit ekasta oikeasta supistuksesta ja kiire sairaalaan tuli kerrasta ettei eteiseen ois pukellettu.

13.6.2014
Blanco
Blanco

Mä olin yhteydessä niissä määrin, et pidin kirjaa ja soittelin kun alkoi olemaan kipeitä tai olo muuten heikkeni tai niitä tuli koko ajan. Mulla supisteli ennen 30 viikkoa ja paikat olikin pitkään auki ja pehmeinä. Synnyttämään mennessä ei ollut kanavaa, vauvan pää tuntui ja olin auki 4cm. Eli kannattaa olla yhteydessä, jotta he voivat miettiä kannattaako esim.aukioloa katsoa ja miettiä vaikka sairaslomaa tai lepoa osastolla. Vauva on tärkein. Kannattaa jättää nostelut vähälle ja koittaa levätä mahdollisimman paljon. Jos siis supistukset on yhtäänkään kivuliaita. Onko aukioloa katsottu? Kannattaa katsoa onko supparit tehneet mitään... Ihan vain, ettei vauva synny sit kiireellä paikkaan X.

13.6.2014
carata
carata

Jaa-a.. Harkathan ei mitään tee, ne on sitten kunnon supistuksia joilla tapahtuu. En oo ikinä harkoista yhteyttä ottanut mihkää.

13.6.2014
aadasisko
aadasisko

up

13.6.2014
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...