Eräpäivät

Miten noudatatte ruokien erä päiviä ja parasta ennen päiviä? Meillä maito tuotteita käytetään joskus pitkään päiväyksen mentyä, mutta lihojen kanssa ollaan tarkkoja. Rahkat, kermat ja smetanat ym on ikuisia meidän taloudessa, etenkin jos ne saa kuuman käsittelyn vaikka piirakassa.

11.6.2014
carata
carata

koiran ruuat ja namit jos joskus ylittyy päiväys niin ne kyllä myös lentää roskiin.

12.6.2014
Paula265
Paula265

Jos jugurtit tms on avaamattomassa purkissa niin syön kyllä vaikka päiväys ois menny pari päivää sitten, leivän päälle laitettava juusto menee niin kauan kunnes alkaa haisemaan. Lihatuotteet tai kala lentää kyllä päiväyksen ylittäneenä roskiin, koska ne on kuitenkin pakattu jo vähintään muutama päivä aiemmin ennenku kauppaa kerenny tulee ja liha-alalla kun on työskennellyt niin ei kiitos:D  ja kala menee melkee pilalle jo ku kaupasta kannat sen kotiin. Pakastimeen jos on tullu laitettua jotain niin pyrin ensinnäki pienentämään sen esim lihan sopiviin paloihin tai pihveiksi tms ettei tarvitse sitten joskus kun valmistaa niin sitä seuraavana päivänä syödä. Kanamunien päivämäärään en kiinnitä huomiota, niitä syön niin kauan ku kaikki on syöty:D mutta harvemmin nykyään täällä kerkee mikään pilaantumaan :)

12.6.2014
Paula265
Paula265

heh, piglet :) Tai sit syö vaan niitä yarjolla olevia mitkä on mennyt uunin kautta et pahimmat bakteerit on kuollut ;)

mut jos miettii asiaa liiketoiminnan kannalta ni nuo parasta ennen ja viimeinen käyttöpäivä on ehkä enemmän ohjeistavia kaupalle, et ne osaa ottaa pois myynnistä ennenkuin on näkyviä haittoja tuotteissa. kuten riu sano niin ne kellonlyömällä vanhene, mut joku ohjeistus niissä on oltava.

12.6.2014
Mummy83
Mummy83

kananmunia mäkin käytän päiväystä katsomatta, kerran on tullut huono vastaan ja haisi kyllä niin et meinas oksennus tulla. Mut sit miehen sisko opetti että testaa vedellä, jos se kelluu kulhossa niin on huono muna, ei tarvii rikkoa ja haistella.

Viimeisen käyttöpäivän tuotteita en käytä enää seuraavana päivänä, kun olen ajatellut sen niin että sillon ne alkaa jo huonontua vaikka ei aistillisia juttuja havaitsiskaan. Parasta ennen menee aistien varassa.

12.6.2014
Mummy83
Mummy83

ja se vanha kananmuna vaahtoutuu paremmin jos leipoa tykkää. Niin ku kaikki varmaan tietääkii, mutta sanon silti :D

12.6.2014
riu
riu

Ja kuten riulla, mäkin tykkään enemmän vähän kovasta ruisleivästä, kuin sellaisesta pehmeästä.

12.6.2014
carata
carata

Ainiin, kananmunia syödään kans vanhoina, jos on jäänyt käyttämättä. Kunhan rikkoo yksitellen ja haistaa, niin pilaantuneen kyllä tunnistaa. Mut meillä ei niitä ole kahden vuoden aikana ollut kertaakaan vaikka on ollut melkein kuukaudenkin vanha.

12.6.2014
carata
carata

Meillä mies ei syö mitään vanhaa, kun taas mä syön jogurtteja ja rahkoja vanhoinakin. Tietenkin varovaisesti maistellen. Mut oikein säilytettyinä niille ei tunnu käyvän kuinkaan. Pakastimeen me laitetaan joskus noita mitä ei ehditäkkääm syömään, usein ne on kaupasta ostettuja -30% saaneita lihoja. Lapsille me annetaan harvoin noita vanhoja, mutta jos laitan esim.kastikkeeseen vähän vanhaa kermaa, niin sitä syö kyllä kaikki. Leipä on meillä aina tuoretta ja kun maku muuttuu, niin heitetään roskiin. Mut usein pyritään ostamaan joko tummaa tai vaaleaa ja sitten ostamaan taas tuoretta kun vanha on syöty. Isoista paahtoleipä paketeista laitan usein puolet pakkaseen, kun muuten meinaa ehtiä aina homeeseen. Maito meilläkin menee usein ennen eräpäivää, mutta joskus kulutus yliarvioidaan tai mies ostaa tietämättä et mä olen ostanut. Silloin tehdään sit pannaria tai puuroa. Kunhan kypsentää, niin maito on oikein hyvää. Ja etenkin jos ei ole klimppejä. Mut vanha maito ottaa usein pahvin makua purkista. Se on ainut miinus.

12.6.2014
carata
carata

No se parasta ennen on vaan viitteellinen ja viimeinen käyttöpäivä vähän tarkempi :) Eli meillä on hyvin samalla tavalla kuin caratalla. Ja siis kamoon, kun klo lyö kaksitoista niin meneekö se tuote silloin pilalle kun vuorokausi vaihtuu? :D Itseasiassa ruisleipä on jopa parempaa vanhana. Samaten jotkut juustot paranee vanhetessaan. Raa'at lihat ja erityisesti broisku on semmosia että oon tarkempi :)

12.6.2014
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...