Miten aloittaa pottailu?

Aiheesta varmaan löytyy jos jonkunlaista keskustelua jo, muttaku en mie jaksa kaivella niin kaukaa! Elikkä siis.. POju on nyt 1v2kk vanha ja vähän tuota pottailua ollaan kokeiltu sillon tällön istua siinä.. No joskus hän viihtyy siinä pidemmänkin ajan mut yleensä nousee kahessa sekunnissa ylös ja ei oikeen malta takasinkaan jos koitan laittaa, en sitten väkisin tietenkään ole siinä istuttanut.. Miten te olette alottaneet pottareenit? Ja missä iässä? Tuo ei oikein jaksa keskittyä mihinkään pitkää aikaa, kirjat lentää seinille samantein että niitten avulla ei ainakaan onnistu istuttamaan pidempään potalla..:) Onko siis järkevää edes yrittää harjotella vielä, kun ei tuo keskittymiskyky nyt ole parhaasta päästä vielä? :D Niin ja ootteko te alottanut reenit ihan kerta rykäsyllä että esim. aina unia ennen / unien jälkeen, joka ruuan jälkeen jne... Vai esim. kerran päivässä alkuun..?

5.6.2014
Tii03
Tii03

Kiitos vastauksista! :) Kokeilun arvoisia ideoita!

Tänään tuossa lounaan jälkeen käytiin potalla, vaippa oli ihan kuiva, joten oletin että kyllä sieltä jotain vois tullakkin.. Kokeilin nyt tätä että itse istuin pöntöllä ja poika potalla vieressä.. mutta eipä tuota kiinnostanut siinä istua.. meni siihen kyllä itse kun pyysin näyttämään äitille miten hienosti osaa siinä istua, mutta nousi saman tien pois kun kehuin :D Aavistuksen pidempään jaksoi siinä nököttää kun annoin vessapaperirullan käteen ihmeteltäväksi..

No tällä kertaa emme pottaan mitään saaneet :D mutta ehkä yritetään nyt joka päivä ennen päiväunia istua siinä hetki :) Itsekin ehkä jaksan paremmin pottareenit jos ei aloteta ihan liian äkkiä vaan just että kerran päivässä :)

6.6.2014
Tii03
Tii03

Mä laittaisin ruoan jälkeen aina käymään vaan potalla. Sit Voithan sä ottaa sen vaikka olkkariin jos teidän pieni tyssäis vaikka telkulle pääasia et käy siinä edes piipahtamassa

6.6.2014
teeko
teeko

Mä oon niin laiska äiti, etten oo jaksanu mitään tarrahommeleita, enkä mitään kirjanlukuja ym suorittaa vessa asioiden kanssa, vaan kokeilin silloin tällöin laittaa potalle, joskus tuli ja joskus ei, sit en muistanu itekään koko pottaa ja oottelin lähinnä et ite ilmottaa et haluis vaipoista eroon ja sen poika tekikin vähän vajaa 3 veenä ja yövaippojen kohal sama, et ei tullu mieleenikään alkaa herätteleen ja oisko ollu 3v7kk kun jäi yövaipat pois.

5.6.2014
Lintu4
Lintu4

Meillä poika alkoi istua potalla 6kk iästä,kun ei vielä karkuunkaan päässyt (ei siis silti huutanut ja halunnu pois vaan nätisti istui) ja sitten kävi sellainen vahinko että heti ekalla istumalla se kakka sinne saatiin joten ymmärsi idean.. Sitten käytiinkin aina syönnin jälkeen,eikä kakka vaippoja sen koommin juuri tullu ja aika pienenä oppi kakkaa jopa pidättämään eli ei kakannu vaippaan vaan odotti että pääsee potalle ja pystyi esim. Reissun päällä odottaa pitkiäkin aikoja.. Tuli meille vaihe ettei aina halunnut istua ja edelleen välillä kieltäytyy,mutta ei olla pakotettu vaan luotettu että sitten ei ole hätä.. Nyt ollaan viikko oltu päiväkuivana,niin että vain muutamia vahinkoja on sattunut ja poika on kohta kaksi..

Meillä oli aluksi leluja joita sai vain potalla ollessa,nykyään ei aina edes halua mitään,vaan tekee asiansa ja lähtee..

Jos lapsi selvästi pelkää pottaa eikä siksi istu,niin väkisin ei kannata yrittää,jos kyse on vain malttamattomuudesta niin kannattaa yrittää houkutella jollain,koska pottailun idea saattaa aueta sitten kun sinne vahingossa jotain tulee ja lapsi saa siitä kehut.. Meillä on toiminut kaiken laiset "harakka huttua keittää" leikit yms. Ja ihan oma keksimät,esim. Hiiri kun kävelee jalkoja ja käsiä pitkin,niin poika tykkää istua ja välillä kaivellaan varpaan välejä ja milloin mitäkin..

Kiire ei silti ole,meillä vaikka poika on kakan oppinut pottaan tekee jo aikasin,niin kuivaksi alkoi vasta kun oli valmis.. Olen aika ajoin koittanut pitää ilman vaippaa,mutta pissaamis väli on ollut niin tiuha ettei siitä ole mitään tullu,eikä leikin lomassa poika itse ole hätää tunnistanut.. Sitten viime viikolla hän tuli itse sanomaan että pissa tulee (vaikka oli vaippa) ja halusi tehdä sen pottaan eikä vaippaan ja siitä se sitten lähti.. Nyt jos vaippa tarvii laittaa varmuudeksi niin se ahdistaa häntä ja pikkarit pitäisi vaan saada ja vaippa on pysynyt kuivana.. :)

5.6.2014
Vipe
Vipe

Niin ja sitten kun pottaan on saatu saalista niin voi sitä riemunmäärää mitä meillä on ollu!!!! Ja siitä ollaan kerrottu sitten koko suvulle kuinka meidän **** on ollu isotyttö/poika ja tehny pissat pottaan jne

5.6.2014
myrmeli
myrmeli

Mä oon ottanu potalle siksi aikaa kun itse olen asiani tehny... Ja aika systemaattisesti olen potalla istuttanu. Ja meillä on ollu tuo lukeminen se meidän valttikortti. Molemmat lapsista on tykänneet kirjoista ja ollaan ostettu varsinainen potta lukeminen, eli kirja jota on saanu lukea vain siinä potalla istuen=)

Sekin on ollu aika hyvä keino kun itse on ollu pissalla ja jos toisella on ollu kiirusta nousta potalta pois niin oon vaan hyssytelly että oleppas hiljaa ja kuuntele=) Joo tiedän tää kuulostaa varmasti tosi...liian yksityis kohtaiselta mutta mun mielestä lapsi oppii parhaiten mallista!=) Tai sitten oon käyttäny isosiskoa apua eli itte lukenu kirjaa pojan kanssa ja tyttö istunu pytyllä... Molemmat on oppinu melko nopeasti homman idean!

SEmppiä pottailuun!

5.6.2014
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...