Vauva huono nukkumaan

Onko muiden vauvat olleet huonoja nukkumaan? Meillä poika 7 viikkoa nukkuu joinakin päivinä huonosti. Yöllä nukutaan aluksi 3-4 tuntia omassa sängyssä ja sen jälkeen oikeastaan vain sylissä tissi suussa. Joinakin päivinä ottaa 3 tunnin päikkärit iltapäivällä, mutta ei aina. Voiko tuon ikäinen pärjätä alle 10 tunnin unilla vuorokaudessa?

4.6.2014
Napero89
Napero89

Meillä meni tuon ikäisenä klo10-12 päikkäreille  ja seuraavat klo14-16, tuolloin riitti että laittoi ulkovaatteet päälle ja vaunuihin ulos. Eli ulkoilua vois kokeilla mikäli ei ole jo kokeiltu :) Iltaisin oli sama ettei meinannut nukahtaa kunnes laskin 1+1, miks laps nukahtaa aina ulkovaatteisiin puettaessa ja vaunuihin lykätessä, ni mikäli oli hirveen rauhaton ni kapaloon. Lisäks meillä on ollut tutti käytössä, ei oitas varmaan pärjätty ilman sitä kun neiti haluaisi et huulien välissä on jotain mut en ite jaksanut tuttina toimia. Tuon ikäsenä (6-8vko) opin oikeastaan vasta tunnistamaan että syökö vai torkkuuko tissillä.

4.6.2014
suvi_85
suvi_85

Valo ja lämpö vaikuttaa myös tähän aikaan vuodesta kaikkien lasten uneen huonontavasti.

4.6.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja jos annat jo D vitamiinia, niin anna se aamulla, ettei se piristä pientä illalla ja yöllä.

4.6.2014
carata
carata

Mutta tosiaan, sanoisin, että tuon ikäisen pitäisi nukkua enemmän. Kasvun ja kehityksenkin kannalta. Onko vauva kiukkuinen tai tosi itkuinen missään vaiheessa päivää? Ajatellen onko yli väsynyt?

4.6.2014
carata
carata

Meillä lapset on aina olleet vauvoista asti tosi pirteitä ja ovat päivisin katselleet sitteristä/leikkimatolta käsin maailmaa. En ole laskenut kokonais määrää, että kuinka paljon nukkuivat vuorokaudessa, mutta päivisin unet ovat molemmilla olleet 45 minuutin unia. Niitä nukkuivat aina X määrän, riippuen oltiinko vaunuilla tai kaupassa ym. Pikku hiljaa unet piteni ja määrät väheni. Öisin mä olen opettanut siihen, että silloin ei seurustella. Eikä silloin ole valoja. Eli meillä esim. 4kk ikäinen poika menee nukkumaan klo 21 illalla ja herää ensimmäisen kerran tissille klo 00-02. Sitten tulee viereen ja nukkuu siinä aamu 07-09 syöden 1-3 kertaa. Ilman valoja mennään, ei jutella juuri mitään, eikä vaihdeta vaippaa. Imetän niin, että lapsi on vieressä, mutta ei sylissä. Näin saan itsekin nukuttua samalla. Moni voi olla kauhuissaan, mutta uninen lapsi on usein hidas syömäri, lisäksi mulla on yksi toinenkin alle 2v, niin on pakko että jaksaa.

4.6.2014
carata
carata

No siis oon muutaman päivän ajan laittanu ylös, mihin aikaan hän nukkuu. Enkä saa niistä kuin 11 tuntii 24 h sisällä. Toki jonkin verran on enemmän, ku vaikee sanoo, mikä lasketaan nukkumiseks, jos on tissillä. Mut en usko, et montaa tuntii toi 11 heittää.

4.6.2014
Napero89
Napero89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...