Turvaistuin viidakko

Kokeneemmat vanhemmat hoi! Mitä istuinta suosittelette sirpakalle tytölle (66cm/n.8kg: kuinka tarkkaa painorajoitusta tulee noudattaa)? Meillä on pieni auto, isofixit löytyy (vyö/isofix: kumpi parempi?)  Haluaisin päästä jo kaukalosta kohta eroon mutta lastenliikkeissä myyjät suosittelevat erilaisia istuimia joista menee pää ihan pyörälle... On palkkia ja on halpaa ja on kallista...  Sorry sekava teksti mutta pitäis ehkä jo mennä sänkyyn :D Kiitos ja kumarrus!

4.6.2014
suvi_85
suvi_85

Mahtuu kaukaloon vielä oikein hyvin, käytiin ihan liikkeessä tänään testailemassa ja se kyllä myyjä neuvoi että turvakaukaloa niin kauan ku siihen vaan mahtuu että on turvallisin. Ei haittaa vaikka oiskin vähän polvet koukussa. Isofixi näytti kätevältä. Hyvä pointti että mikäli tulee vielä jossain vaiheessa perheenlisäystä että mitä vois ottaa huomioon, thänks!

Taidetaan siis odottaa ens syksyyn ku alkaa taas haalarirumba ni sit ei taida enää tuohon kaukaloon mahtua... Kiitos hei vastauksista, mikäli tulee lisää ajatuksia niin olisi mukava kuulla!

4.6.2014
suvi_85
suvi_85

Maxi-cosit on ihan parhaita! Useampi samaa merkkiä mahtuu kapeahkoonkin autoon tosi mukavasti. Ja on hyvät suojaukset. Palkkia en suosittele ikinä.

4.6.2014
aadasisko
aadasisko

Meillä poika siirtyi "isojen" istuimeen kun oli noin 7-8kk ja oli silloin 68cm ja 8,5 kiloa.. Pelkäsin että kaukalo kohta jää pieneksi ja olihan sitä jo vähän raskaampi kanniskella ja lapsi ehkä alkoi jo kaivatakin istumista.. Meillä tosiaan poika edelleen mahtuisi kaukaloon,siis ainakiin tilavempiin malleihin,ei ehkä enää ihan kaikkiin.. Ja siis meillä alkoi kaukalosta toppavaatteiden kanssa vyöt oleen liian lyhyet,siis tosi vähän jäi enää säätövaraa,joten siksikin vaihdettiin,vaikka pituudessa oli vielä paljon varaa..

meillä cracon cosmo combi tai joku vastaava En nyt tarkkaan muista,mutta oli ainakin silloin cracolta ainoa jonka saa sekä selkä,että kasvot menosuuntaan.. Ja se menee käytännössä siihen asti kun lapsi siirtyy pelkälle korokkeelle,mutta niinkuin myyjäkin sano,että on sen verta ahtaampi malli,että ei siinä kyllä lapsen ole hyvä istua.. Sitä saa jonkin verran kallistettua,ei paljon,mutta jos asettaa istuimen sillei toisella tavalla "roikkumaan" penkiltä,niin sitten saa enempi makuu asentoa,mutta meidän autossa ei mahdu sillei.. Toi roikkuminen ehkä kuulostaa pahalta ja se on siis ihan sallittu asennus tapa ja ohjekirjassakin vaihtoehtona.. Päätuki siitä on tosi hyvä,sellainen muhkea ja säädettävä eli sen jo sai pienellä juuri oikealle kohdalle ja koska istuin on muutenkin "ahdas" niin pienen saa siihen tukevan oloisesti.. Ja muutenkin pysyy hyvin paikallaan,en sitten kolari tilanteessa tiedä,kun onneksi ei ole tarvinut testata.. Hinta luokaltaan oli aika edullinen,en nyt hintaa muista,kun saan tosta meidän liikkeestä aina niin hyvät alennukset,etten ole varmaan mistään normihintaa maksanut.. Olikos muuta,on siinä varmasti myös huonoja puolia,mutta hinta laatu suhde tosi hyvä.. Niin ja sekin on sellainen korkea istuin,että lapsi näkee.. Miinuksena just se ettei lapsi todellisuudessa siihen ehkä mahdu enää silloin 25 kiloisena vai mihin lie asti raja olikaan,mutta meille oli tärkeämpää se että on silloin pienenä hyvä ja tukeva,kun meillä seuraava tulossa ja kun se kaukalosta pois siirtyy,niin ostetaan sitten pojalle pelkästään kasvot menosuuntaan oleva isommille tarkoitettu istuin,niin ei ton tarvi loppuun asti mennäkään.. Tietysti jos suunnitelmissa on että lapsi jää ainoaksi,niin kannattaa ehkä miettiä sitäkin että löytyisikö sellainen vaihtoehto mikä menee sinne koroke ikään asti,niin sittenhän sillä hinnallakaan ei niin väliä,kun ei tarvi koko ajan ostaa uusia..

Meillä ei sinänsä hintaa katsota kun on auton istuimista kyse,koska turvallisuus on tärkein,meidän kriteeri oli se että täytyy saada kumminkin päin asennettua ja silloin ei ollut kuin britax ja craco ja Klippan,mutta viimeisin oli pelkällä isofixillä ja meillä oli silloin auto,jossa ei niitä ollut ja noista kahdesta craco oli kaukalon ja rattaiden suhteen tuttu ja sen sai enempi makuu asentoon ja oli tosiaan kiva,kun oli korkea että lapsi näkee ulos ja oli enempi sellainen pienelle sopiva..

Tästä on reilu vuosi,kohta puoltoista aikaa,joten nyky tilanteesta en tiedä,mutta suosittelen vaikka tekemään listan,että mitkä on teille tärkeät ominaisuudet ja kertoa ne sitten myyjälle,niin se antaa vaihtoehtoja niiden mukaan.. Itse uusimmen turvakaukalon nyt seuraavalle,koska ostimme uudet rattaat,joihin vanha kaukalo ei sovi,niin myyjältä pyysin että voiko hän ottaa esiin kaukalot,jotka sopii uusiin rattaisiin ja on sekä isofix,että vyö kiinnitteisiä,niin valikoima suppeni huomattavasti ja sitten niitä sai rauhassa vertailla ja valita mieluisen..

Toivotttavasti teidän liikkeessä yhtä mukava myyjä kuin meillä.. Ei yritä aina myydä sitä kalleinta,vaan sanoo suoraa esim. "itse en ostais tota,koska siinä vaan merkki tuo hintaa,että tää ajaa saman asian ja on ehkä jopa parempi"

4.6.2014
Vipe
Vipe

Meillä on joku Britaxin istuin.. vaihdettiin siihen jo kun poika oli 8kk kun ei mahtunut enää kaukaloon:P En ostais tuota enää jos voisin valita.. On niin vaikea kiinnittää autoon! Siis pysyy kyllä todella tukevassti paikallaan kun sen siihen kerran laittaa, mutta on kyllä niin ihme viritykset että ei tee mieli sitä ikinä irrottaa siitä :D Se on siis vöillä kun koko penkistä ei löytynytkään isofixiä vaikka mielestämme siinä semmonen piti olla....

Meillä oli kriteereinä lähinnä hinta, sen piti olla tarpeeksi leveä meijän rotevalle pojalle:D ja semmonen et saa sekä selkä ja kasvot menosuuntaan.. No kaupassa oli tasan 2 semmosta istuinta ja otettiin sit se leveempi...

Mukavasti poika muuten siinä istuu ja on kaikinpuolin toimiva eikä ollut pahan hintainen ja saa säädettyä sitten niitä tukia kun kasvaa, mut ärsyttää just tuo kiinnitysmekanismi...

4.6.2014
Tii03
Tii03

Meillä sirolla tytöllä (nyt 1v 9kk ja 10kg) on ollut Be Safe Izi Combi. Ollut hyvä ja toimiva. Maksoi paljon muihin nähden, mutta mä en ainakaan autonistuimesta tingi. Lapsi näkee tosta pihalle, kun on sen verran korkea, eli on mieluisa lapsellekkin. Saa selkä ja kasvot menosuuntaan. Kallistuu hyvin, on helpot viisi piste vyöt jne...

4.6.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...