Raparperipiirakan ohje?!?

Semmonen mikä olis hyvää ja tietysti plussaa siitä jos olis helppo ja nopee ja kaikkia perusaineksia sisältävä ettei tarvisi kauppaan lähteä...=) Netistä selailin mutta haluaisin tehdä sellasen takuuu varman ja onnistuvan, noista netistä löytyvistä kun ei aina voi tietää... Kaapissa on hyvin vanhaa maitorahkaa ja kermaviiliäkin luulisin sieltä löytyvän mutta noi päiväys asiat on vähän rempallaan...=) uups..

3.6.2014
myrmeli
myrmeli

Joo just niin yksinkertasta se on :)

Ja oikeesti suosittelen lämpimästi kokeilemaan raparperihyvettä! Siis pilkkoo raparperia ja ripsottelee päälle vähän perunajauhoo ja sokeria, sitten sulattaa voita ja laittaa sekaan puurohiutaleita ja sokeria, ja lappaa lusikalla päälle. Uunissa sitten parisataa astetta ja sen aikaa että raparperi pehmiää ja se päällynen ottaa kivan värin ja on rapsakka. Ihan älyttömän hyvää!

3.6.2014
riu
riu

Aiiiivan jauhot unohtu :D 6 dl tulee jauhoja. Tosi kiva ohje kun on helppo puolittaa ja tullee piirakkavuoka :)

3.6.2014
riu
riu

Riu, minkä verran sun ohjeeseen tulee jauhoja?

3.6.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mie teen semmosen perus helpon pohjan, jossa laitetaan vaan aineet kippoon ja sekoitetaan. Eli:

4 munaa

3 dl sokeria

2 dl nestettä (maitoo, vettä, appelsiinimehua..)

2 dl öljyy tai sulatettuu voita tms.

2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta

 

Ite oon tyrkänny päälle vielä kerroksen jossa on kaks purkkii kermaviiliä ja kolme munaa, siihen sitten päälle raparperit paloina ja avot. Uunissa joku 200 astetta vajaa puoli tuntia.

 

Jos on paljon raparperia niin teepäs joku kerta raparperihyvettä! Voi vitsi että se on hyvvää vaniljakastikkeen kanssa... :P

3.6.2014
riu
riu

Mun lemppari on Dansukkerin (?) sivulta löytyvä raparperikakun ohje! Se on niin helppo ja yksinkertanen eikä tarvii kummia aineita :) Miepäs pengon...http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/raparperikakku.aspx  --Tuosta!

En oo mittää sokeria siihe pinnnalle ennää laittanut ja oon käyttänyt itse seassa mansikkaa tai muita marjoja tuomaan vähän mehevyyttä mutta siis tuolla ite teen aina ja ON hyvää! :)

3.6.2014
Tii03
Tii03

ja esille hop!

3.6.2014
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...