se ois maanantai taas..

Huomenta kaikille! Täällä aurinko paistaa ja suhteellisen lämmintä on luvattu,mutta ei meinaa päivä käynnistyä,silmä on painua väkisin kiinni! Pitäis osata mennä ajoissa sunnuntaina nukkumaan.. :)

2.6.2014
Vipe
Vipe

Pojat söi tossa äsken ja aikasemmin ku laitoin kirpparivaatteita myyntiin fb-kirppikselle ni osa on niistä jo menny. No kyllä mulla riittää noita eli tän illan homma on kuvata ja kirjottaa hinnat uusista vaatteista ja laittaa nettiin :D Kohta pojat alkaa kattoo pikku kakkosta ja meen keittää itelleni makaronia ku pojat söi ruoan loppuun :D Loppuilta ollaankin vaan.

2.6.2014
Keisarinna
Keisarinna
36 weeks pregnant

Piglet: kiitos tiedosta.. Se oiskin parempi noin,koska meillä ainakin poika menee ihan lukkoon jos siltä tullaan kyseleen ja kohdistetaan kaikki huomio siihen,mutta leikin lomassa ei niin "häiriinny" vieraista.. Vaikka me kun viikottain käydään pistoksella neuvolassa,niin on täti tullu sen verran tutuksi..

No meillä ei varmaan ole syytä huoleen,kun poika ymmärtää hyvin monimutkaisetkin käskyt ja sanoo monia sanoja selkeästi ja sitten on niitä vähemmän selkeitä ja omia sanoja.. Ja lisäksi ehkä se antaa vähän anteeksi, että pojalla oli tulehdukset pahimmillaan juuri silloin kun olis sanoja "pitänyt" alkaa harjoitella,niin kaikki voima meni kipuihin ja niiden hoitoon.. Vaikka en tiiä mitä jännitettävää on jos saisi lähetteen,hyvähän se vaan on että ajoissa puututaan ja tutkitaan.. Ehkä se jännitys vaan piilee siinä että pohtii sitä myös niin että jos pidetäänkin normaalina ja ei olekaan ja avun saanti myöhäistyy siksi.. Ja kyllähän sitä esikoisen kohdalla vaan malttamattomana odottaa että sen kanssa voi käydä hauskoja keskusteluja arvailematta että mitä nyt haluaa :)

Ja sitten on se,että itse huomaan äitiyden myötä tulleeni herkemmäksi arvostelulle,siis etenkin lapsen arvostelulle ja jos joku tuolla puistossa suureen ääneen ihmettelee ettei meidän poika vielä osaa puhua,niin tulee sellainen olo että se on nyt pahasti jäljessä ja unohtaa kaiken tiedon mitä koulussa on saanut ja maalaisjärjen myös ja murehtii ettei lapsi puhu.. Ja siis olen saanut jo vuosi sitten kuulla ihmettelyä siitä ettei sano sanoja,mikä näin jälkikäteen ihmetyttää ja naurattaa,että joku tulee alle vuoden vanhaa arvosteleen puhumattomuudesta.. :D

Ninnup: Toivotaan tosiaan että oli ruoka saanut vatsan sekaisin ja ei nyt tulisi huono olo takaisin eikä tarttuisi muihin!

2.6.2014
Vipe
Vipe

Ai niin ja satumammalle malttia loppu odotukseen! Ja tuvitus tarvinnee kanssa malttia ja jaksamista,niinkuin kaikki uhmaavien lasten vanhemmat! Tommoiset pienet uhmailijat on siitäkin niin mukavia,että niiden kanssa ei ihan hirveästi pysty keskustelemalla käymään tunteita läpi,kun eivät osaa sanoiksi pukea eikä ehkä kertoa että mikä kiukuttaa,paidan väri vai säätila :)

Kyllä se siitä ajallaan,viimeistään hetki ennen seuraavaa uhmaa ;)

2.6.2014
Vipe
Vipe

Onnea kaikille synttäri sankareille,sekä niille jotka on jo kerenneet viettämään,että niille joilla se on vielä tässä edessä päin.. Paljon tuntuu kesäkuun lapsia olevan,täällä poika täyttää kans ens viikolla kaksi ja ylihuomenna ois 2v. Neuvola.. Itseäkin jännittää mitä tohon puheeseen sanotaan,kun jotkut sanoo että se puhuu tarpeeksi hyvin,kun on edes yritystä ja jotkut taas sanoo että on jäljessä.. ja jos muihin samanikäisiin jos vertaa,niin ne on niin eritasosia ettei voi sanoa,kun jotkut ei sano vielä yhtään sanoja ja jotkut höpöttää selkeästi ummet ja lammet.. Kyllä meilläkin poika kovasti selitti päivänsä koho kohtaa eli kun ei ollut puistossa vaippaa ja oli käynyt pissalla puun juurella ja pissannu sitten siihen puuhun.. Sanat tuli yksittäin eikä siitä varmasti olisi ymmärtänyt jos ei olisi itse ollut paikalla.. Kahden sanan lauseitakin välillä tulee,mutta siihen selvästi pinnistelee enempi.. "lisää vettä" on yksi minkä osaa,mutta sanoo mieluiten erikseen ja siis sekin on "ässää äettä" että en tiiä ymmärtääkö sitä kukaan muu kuin minä..

Piglet: mitä kaikkea kaks vuotis neuvolassa tehdään ja millä tasolla teillä on lapsen puheen kehitys kun lähetteen saitte..? Kun tosiaan jotkut saa vaikka osais sanoja jo sanoa ja jotkut ei vaikka ei sano yhtäkään sanaa vielä..

Toki muutkin 2 vuotis neuvolassa käyneet voivat vastata,kiinnostaa vaan tietää ja erilaisiahan käytäntöjä on..

Meillä 1,5 vuotis neuvolassa ei tehty juuri mitään,kun taas kaverin pojalta kysyttiin kirjasta kuvia yms. Meillä oli vaan lääkärin tarkastus ja lääkäri ei edes vaatinut pojalta mitään,ilmeisesti reuman takia.. Siis kun se että poika käveli sai lääkärin kirjoittaan neuvola korttiin "liikkuu hyvin" onhan se hyvä että huomioi toisen tilan,mutta jotenkin ärsytti se ettei ollut kinnostunut osaako poika jotain muutakin kuin kävellä ja kun siis kuitenkin vuoden vanhana oppi käveleen.. Ai niin ja jäi mulla vähän muutenkin huono maku siitä lääkäristä (oli onneks sijainen eikä se "oikea" lääkäri) kun esim. Mitat kun laittoi koneelle,niin mutisi "pituus on vähän alakanttiin,mut on se tossa omilla käyrillä ja paino on vähän tipahtanut,mutta menettelee sekin,pään ympärys kyllä on... Jaa se onkin aina ollut tollanen!" En siinä kohtaa tajunnut avata suuta,mutta jäi häiritteen että mitä toikin nyt sitten tarkoitti.. Meillä siis pojan pää mennyt syntymästä asti ihan siinä alakäyrän alapuolella,vaikkakin tasaiseti omalla käyrällä,mutta ei kukaan siitä mitään ole sanonu ja lääkäri toteaa sitten enempää selittämättä että pojan pää on "tollanen"

Joo mutta siis haluan vähän tietää mitä odottaa, 2v neuvola ei ainakaan ilmeisesti ole lääkäri neuvola?

2.6.2014
Vipe
Vipe

on se ihanaa piglet et teilläkin jaksetaan puuttua ja tsempata! Kun välillä saa lukea et neuvolat ei välitä ja on hyysteerisiä ja syyttelee.... Me saatiin ruoka Syötyä ja lähdetään kotiin

2.6.2014
teeko
teeko

Juu mä puhelimet heittää välillä hienoja sanoja väliin; ) meillä ei muuta ku käydään tallilla juu ilma on ihana ja olo ihan ok jo. Ihme tauti kun Pakkala pojallakaan ei kuumetta oo näkynyt ja molemmat oltu ihan pirteitä . Joten ei jaksa enää kotona vaan lorvia

2.6.2014
teeko
teeko

Huomenta!

Täällä herättiin jo seiskan jälkeen ja on ehditty jo syödä aamupalat ja nyt pojat leikkii. Ite oon ehtiny jo käydä koiran kanssa ulkona lenkillä kauniissa auringonpaisteessa. Loppuviikosta onki sit synttäreiden järjestämistä ja muuta aktiviteettia. :) suunnitelmia ei vielä tässä vaiheessa aamua ole, jossain vaiheessa kyllä tarkotus mennä ulos mutta muuten ei mitään ihmeellistä varmaan. :) 

Mukavaa päivää kaikille! :)

2.6.2014
Keisarinna
Keisarinna
36 weeks pregnant

Huomenta vaan :)

Mie viskasin pojat hoitoon ja nyt alotin tekemään koulujuttuja, mutta on tuo innostus hiukan tiukassa nyt X) Pitkään en kerkee tekemään kun pittää hakkee keskimmäinen pois päivähoidosta ja käyttää se kouluterkkarilla. Aivan, ensi syksyn koululaiset käy kesällä terkkarilla... Ihan uusi käytäntö X) Iltapäivä on omistettu armottomalle siivoomiselle, tää sotku saa luvan riittää nyt! Ja siinä se loppupäivä varmaan menneekii aika sujuvasti X)

Satumamma eihän sillä vauvalla vielä mikään kiire oo, tässä kerkee hyvin kasvaa ja kehittyä siellä masussakin :) Tietty kiusata ei saa äitiä, että se on selvä :D

Nea ihanat juhlat oli varmasti, lapsille on niin tärkeitä tuommoset päivät :) ´

Emäntä meillekkii saa tulla tekemään terassia ihan millon vaan :D

Tuvitus saa pitää tuhmaikäisen lapsen ihan vaan omina kippeinään, mie en sitä ainakaan huoli :D No jos se teilläkii eno auttas tuohon mielialaan... Se on välillä niin rankkaa tuo lapsena oleminen :D

2.6.2014
riu
riu

Tänään ei mitään erikoista tiedossa,ulkoilua ja illasta kauppaan :) Siinä se päivä menee omalla painollaan ja ihan hyvä,kun loppu viikoksi onkin joka päivälle jotain ;)

2.6.2014
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...