Oon ihan väsyny imetykseen :(

Meillä on tytöllä ollut sammasta 2vko ikäsestä asti ja nyt tosiaan sen 3kk.. On ollu vichyt, puolukat, sitruunaa, mycostatinia ja nyt daktariinia. Mullekkin määrättiin fluconazolia. Sitkeessä on! Imetykset on ollu aika tuskaa kun suu on kipeä niin hirveellä huudolla ja kiukulla aina syödään, eikä tee mieli julkisesti imettää ja se rajottaa paljon menemistä. Itelläkin aina hetken aikaa rinnat hyvät, mutta kun hiiva pääsee yltymään tytöllä nii on se taas itsellä ja kivuliasta on. En haluais millään lääkitä vauvaa turhaan ja nyt kuitenkin jo 4:s kuuri menossa :( Nyt tyttö ollut tosi kiukkunen tän uuden kuurin myötä, että aiheuttaisko tuo lääke vielä jotain sivuoireita. Harmittaa toisen puolesta kun ei pysty auttaa ja ainoo mistä sais lohtuu (rinnalla olo) niin tekee kipeetä. Tekis mieli lopettaa imetys kokonaan, mutta poden siitä jo etukäteen huonoa omaatuntoa vaikken edes ole päätöstä tehny. Mieskin tiuskas mulle tänään, että olis paras kaikille jos lopettaisin imetyksen (suutuspäissään tosin, et en tiedä miten tosissaan oli). Yh, pakko johonkin purkaa kun on pahamieli :'(

29.5.2014
Hennu86
Hennu86

Hienoa, että asiaan löytyi kuitenkin ratkaisu ja teillä arki taas rullaa :) Vaikka imetyksen jouduit lopettamaan, niin näin oli varmasti parempi kaikille!

Ihanaa kesää teille :)

11.7.2014
carata
carata

Huomasin, että tänne oli tullut vielä vastaus niin kertoilen tässä vähän kuulumisia :)

Aloin lopettelemaan imetystä kun tyttö täytti 4kk. Imetin vielä viikon verran öisin kun laiskotti nousta lämmittämään maitoa.
Tyttö nukkuu nykyään koko yön ♡
Alkoi nukkumaan oikeastaan samantien kun meni kokonaan pullolle :) Ilmeisesti mun maito ei riittäny.
Alkuun oli huono omatunto ja toisinaan ajattelen miten paljon helpompaa olis reissuissa kun imettäis vielä. Kuitenkin olen onnellinen tästä päätöksestä sillä itsekkin jaksaa paljon paremmin kun ei tarvitse taistella jokaisella syömiskerralla :)

Hyvää kesää kaikille!

11.7.2014
Hennu86
Hennu86

Mä en tuosta sammaksesta osaa sanoa, kun sitä ei ole itsellä ollut, mutta sen tiedän, miltä tuntuu lopettaa imetys aiemmin kuin itse haluaisi. Haaveeni oli imettää ainakin vuoden ikään ja vähintään 4 kk täysimetystä, mut toisin kävi. Maitoa ei vaan millään keinoilla tullu tarpeeksi missään vaiheessa ja lopulta vauvan ollessa 2 kk rinta alkoi kipeytyä tosi paljon imetyksen jälkeen. Terveydenhoitaja eikä lääkärikään osannu auttaa (tarkisteltiin imuotetta yms, mut se ei auttanu). Olin tosi väsyny kaikkeen yritykseen lisätä maitoa ja kipu oli lopulta ihan sietämätöntä (sattui enemmän kuin supistukset), niin oli pakko luovuttaa. Itsetunnolle kova kolaus. Mutta vähitellen siitä selviää. Eilen taisi olla viimeiset ilta-imetyksen ellen sitten tänään vielä...tekis mieli kyllä :) Jälkikäteen ajatellen näin on parempi, kun ei oo kipua ja en oo niin väsyny koko ajan (poikakin nukkuu yöt paremmin, ku saa yöllä syötyä nopeammin).

Voimia sulle, teetpä sitten minkä päätöksen tahansa!

3.7.2014
Napero89
Napero89

Ai sen takia teillä on tämä sammas! :( Harmi. Mulla ottivat kokeet ennen kumpienkin syntymää ja hyvä niin, kun mulla se molempien kanssa oli! ..Mut kannattaa kyllä olla kiitollinen, ettei tämän pahemmin käynyt. Jos sä hoitaisit sen itseltäsi pois ja antaisit pumpun laulaa ja syöttäisit pullosta lasta, samalla kun sitä tietty lapselta koitettais hoitaa pois? Niin auttaisko se? Kun ae olis molemmilta hoidettu pois, voisi sitten aloittaa imetyksen uudelleen?

30.5.2014
carata
carata

Tytöllä on streptokokki b:n aiheuttama tulehdus mikä ei lähde vedellä tai mullakaan huuhtelemalla vaan se pitää hoitaa pois :( imetän tai en..
Enkä jaksa uskoa, että rintakumien käyttö auttaisi kun tuttienkin kanssa pitää olla uusimassa ja keittämässä jatkuvasti. Mulla siis monta tuttiakin käytössä samaan aikaan, jollon ne vaihtuu, peseytyy, steriloituu usein. Rintakumille opettelu tässä vaiheessa olis ehkä jo turhaa..?

Kiitos kuitenkin vinkeistä :)

Täytyy kyllä olla kiitollinen, että aiheutti "vain" tän sammaksen eikä muuta! Hitto ku eivät ottaneet multa testejä ennen synnytystä vaikka oisin halunnu kun mullakin oli just ennen la:ta samoja oireita :( oisivat laskeneet antibiootit synnytyksessä..

30.5.2014
Hennu86
Hennu86

Mä ehkä lopettaisin, koska ei noi jatkuvat lääkityksetkåän hyvää tee. Annatko lapselle vettä imetyksen jälkeen? Jos sitö antaisi vähän, voisi maito huuhtoutua, eikä jäisi suuhun muhimaan. Lisäks kokeilisin rintakumilla antaa maitoa, jolloin lapsi ei ole rinnassa kii ja näin ollen ei välttämättä tuo sammas lähtis leviämään. Rintakumeissakin on tietty oma hommansa, keittää ja putsata jne, mutta... Ehkä mielummin se kuin lopetus?

29.5.2014
carata
carata

Kiitos myötätunnosta :)
Vaihdan suojat melkein joka kerta imetyksen jälkeen ja pessy rintsikat 60°C
Oon heittäny jo kaikki kestosuojatkin kokonaan mäkeen.
Hoitanu oon omat rinnat aina hoitojen yhteydessä ja kivut on lakannu, nännit hyvät, mut sit taas tarttuu kun tytöllä lähtee leviämään.
Tytölle on aina kuurien loputtua jääny suuhun vähän peitteitä, mitkä lähtee heti leviämään.
Ja kuurit on aina käytetty niin loppuun kun mahdollista sit vähän taukoa (jollon käyttäny puolukat sun muut kikkakolmoset) ja sit taas koko homma alusta :/
Nyt mulla on ihan suun kautta otettava hiiva lääke käytössä samaan aikaan.
Tutteja mulla on 3/pvä ja keitän ne aina illalla ja vaihdan kuurin puolessa välissä uusiin.

Pelkään imetyksen lopettamista jos ei kaupan korvikkeet sovikkaan tytölle ja joutuis menee apteekin kaliille korvikkeelle :(

Vajosin hieman epätoivon puolelle kun alko taas uudet lääkkeet ja loppua ei näy. Keräilen taas tässä itseäni ja varmaan helpottaa taas kun muutama päivä menee lääkitessä.. mut jos tää kuuri ei nyt auta niin sitten on pakko tehdä jotain päätöksiä imetyksen suhteen.

Nii ja mieskin pyys anteeks sanomisiaan ♡

29.5.2014
Hennu86
Hennu86
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...