G: Vaihtuneet vauvat

luitteko uutisen siitä, kun Etelä-Afrikassa oli vauvat vaihtuneet sairaalassa ja huomattu asia 4 v myöhemmin? Nyt toinen äiti haluaa biologisen lapsensa takaisin, toinen haluaa pitää lapset niinkuin ne on sairaalasta annettu, koska se lapsi on 4 v ollut hänen.  Kumminpäin te haluaisitte tuossa tilanteessa? Painaako biologisuus enemmän vai se, että olet 4v ajan luonut sidettä lapseen? Toisaalta 4v on vielä lyhyt aika, kun ajattelee että kyse on kuitenkin loppuelämän ratkaisusta.

29.5.2014
Mummy83
Mummy83

Vaikea homma.. Sopisin jostain "yhteishuoltajuudesta" niin että kumpikin perhe saa olla sekä biologisen lapsen että kasvattamansa lapsen kanssa, mikäli toinen osapuoli suostuu.. Molemmat ottaisin myös itse, mutta eihän toisilta voi lasta viedä vain sillä syyllä että haluavat mieluummin biologisen lapsen jos pakko on valita.. Kauheaa olisi meinaan jos minulta vietäisiin lapsi jota olen neljä vuotta kasvattanut ja rakastanut ja samalla evättäisiin oikeus tutustua ja alkaa rakastaa biologista lastani..

30.5.2014
Vipe
Vipe

Etelä-afrikassa ei ihmisillä taida olla sotujakaan? Korjatkaa jos olen väärässä, mutta mun mielikuva tuosta maasta ei ole kovin lämmin. Ainakaan siis naisten, synnytysten, vauvojen ja sairaalojen osalta... Kuvitelmat voi olla täysin väärät, mutta mä en ainakaan ihmettelis, että tuolla noita vaihtoja tapahtuis.

29.5.2014
carata
carata

jenkku, voihan se olla et jos lapsi on viety suoraan synnytyksestä tehohoitoon, niin voi noin käydäkki.. meillä esikon kanssa kävi niin, syntyi 18.10 ja nähtiin hänet ekaa kertaa vasta lähempänä puoltayötä. En tiedä olisinko osannut epäillä onko oma vai ei (no meillä tummaihonen että sikäli helppo tunnistaa valkoihoisten joukosta, mut jos sitä ei oteta huomioon) ennenku vasta kotona kun synnytyksen jälkeinen turvotus laski ja alkoi näyttää enemmän "itseltään". Et sikäli tuon uskon, mutta aika erikoista ettei neljässä vuodessa ihmettele miksei tämä lapsi näytä multa tai mieheltä ollenkaan. Tosin tuleeko mieleen edes epäillä tuollaista.. 

Ja jännä oletus että se biologinen lapsi olis automaattisesti huonossa kodissa, jos vanhemmat on valmiit vaihtamaan. Mitä jos tämä äiti vain ajattelee pidemmällä tähtäimellä, että se "oma" lapsi pääsee takaisin biologisten vanhempiensa luo ja saa oman biologisen lapsensa takaisin. Kun kyse on tosiaan loppuelämän päätöksestä vs neljä vuotta. Kipeää se varmasti tekee, mutta toisaalta tuon ikäinen ehtii vielä hyvin muodostaa siteen vanhempien kanssa, esimerkkinä adoptiolapset.

Etenkin jos lähtökohdat elämälle on erilaiset, oletetaan että toinen olisi hyvätuloinen ja toinen vaikka slummiperheessä asuva, mutta hyvät vanhemmat silti molemmat. Pystyykö hyvätuloinen jättämään oman biologisen lapsensa slummiin? Ja hänen tulevaisuutensa rajatummaksi, kuin mitä itse pystyisin hänelle tarjoamaan? Ja toisaalta pystyykö lähettämään "oman" lapsensa, joka kasvanut paremmassa ympäristössä, slummiasukiksi? Mutta toisaalta jos kyse hyvistä ihmisistä, niin on heilläkin oikeus lapseen vaikka köyhiä ovatkin, ei se olisi syy rikkaammalle pitää molempia.

29.5.2014
Mummy83
Mummy83

Mä ottaisin molemmat, ainakin siinä tapauksessa, jos sillä minun omalla olisi huonot oltavat kotona. Tai just et sitä kohdeltais jatkossa erilailla, kun ei olekkaan oma. En kuitenkaan voisi luopua tuosta, jota olisin neljä vuotta kasvattanut. Ei sitä vain voisi. Neljä vuotta on pitkä aika..,

29.5.2014
carata
carata

Jos ne toiset on myös valmiita neljän vuoden jälkee luopumaa kasvattamastaan lapsesta nii mikään ei myöhemmin estäis niitä luopumaa siitä omasta myös. - ottaisin kyllä kummatki, en pystys elää sen asian kanssa et jos ne ei huolehtiskaa hyvin muksusta :)

29.5.2014
Paula265
Paula265

mä tekisin samoin ku jenkku92. Tai maksaisin hiljaseks ne toiset vanhemmat ja pitäisin kummatki muksut :D Mut onkohan niillä toisen lapsen vanhemmilla jotain ongelmia sen muksun kanssa jos ne ei kerta haluu pitää sitä?

29.5.2014
Paula265
Paula265

en mie varmaan enää pystyisi vaihtamaan:/ äitipuolena olen huomannut ettei se rakkaus vaadi biologisuutta pätkänkään vertaa. toisaalta, en tiedä millaisen tunneryöpyn voi aiheuttaa se, että tietää omaavan biologisen lapsen jossain, eikä ole sitä päässyt näkemään.. huoh. toisaalta, en mie kyllä siltikään osais varmaan enää vaihtaa.

29.5.2014
Blanco
Blanco

No ehkä niinä hetkinä kun uhma on oikein pahana voisin vaihtaa... :D No ei vaiskaan, en mie noista vois luopua! Mie voisin ottaa sen biologisenkii lapsen tähän, mutta en mie noita vois antaa pois, on ne niin rakkaita hermoille kävijöitä ettei tosikaan ♥ Että kenties halluisin pittää asiat niin ku ne on...

29.5.2014
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...