musta ien lapsella?

Onko kenenkään muun lapsella ollut hampaitten tulo vaiheessa mustana ien? Meidän pojalla on ylhäällä takana ihan mustana ien ja turvoksissa. Epäilen että se johtuis hampaan tulosta, mutta en ole varma. Olen yrittänyt soittaa suuhygienistille mikä hoitaa lasten hampaita, mutta ei saa kiinni sitä...

28.5.2014
m__86
m__86

Meillä tuli just takahampaiden puhjetessa pari kertaa vähän. Säikähdin kamalasti, kunnes tajusin, että ehkä vähän verta voi tulla, kun iso hammas tunkee läpi muutenkin verevästä ikenestä. Mutta seuraile tilannetta!

17.6.2014
Sannukki
Sannukki

Onko normaalia kun lapselle tulee hampaita, (nyt on kyseessä takahampaat) niin vuotaa verta ikenistä..? poika söi näkkäriä niin se oli veressä ja sitten hammas pesulla hammasharja oli veressä kun poika pureskeli sitä harjaa...

17.6.2014
m__86
m__86

Meillä tuli kolmen viikon sisällä 8 hammasta. Poika 1v 1kk ja hampaita ollut jo tovin 16kpl!

3.6.2014
Sannukki
Sannukki

Näyttäis nyt siltä että se tumma kohta olis jo hiukan vaaleampi, mutta hoksin nyt että toisella puolen on samanlainen musta ien! Ah, kaikki hampaat tulee yhtä aikaa!

2.6.2014
m__86
m__86

Oisko siitä nyt viikon verran aikaa kun hoksasin sen! Pojalla on jo 8 etuhammasta ja taakse on tulossa. Alhaalla toisella puolen on jo melkein läpi poskihammas. En usko että se musta kohta on kipeä kun kumminkin syö normaalisti. Tietysti on ollut kiukkua nyt varsinkin yöllä, mutta ne johtuu varmaankin niistä tulevista hampaista...

30.5.2014
m__86
m__86

Huiskutin, jos kyseessä on verenpurkauma, niin se voi nostaa pitkään olleena kuumeen. Tai peintä lämpöä viitaten tulehdukseen. Jos tuo musta ien ei ole kuitenkaan kipeä, niin harvoin sille mitään tehdään. Jos taas on kipeä, niin saatetaan puhkoa.

29.5.2014
carata
carata

Hei
Meillä oli kuopuksella tuollainen ja se puhkaistiin neulalla hammaslääkärissä,oli hyvin kivulias ja hammas ei vaan tullut itsekseen läpi..oli juurikin iso takahammas minkä päällä se oli,joten yhteyttä vaan sinne hammashoitolaan:)kun oli puhkaistu se ns.veri/nestepatti niin hammas tuli vähän ajan kuluttua sitten läpi.Eikä ollut mitään tulehdukseen viittaavaa,joskus vauvoilla voi ikenet vaan mustua noin ja jos ei itsekseen tule läpi niin puhkaistaan..uusi juttu oli mullekkin tuo silloin:)

29.5.2014
huiskutin
huiskutin

Meidän 6kk -hammashoitajakäynnillä hoitaja sanoi, että välillä hampaan tulo aiheuttaa mustelmaa joka katoaa muutamassa päivässä, kun hammas puhkeaa ja sanoi myös, että siitä ei pidä "hätääntyä!! Yritä antaa kylmää ja tarvittaessa särkylääkettä. Meillä oli yhden poskihampaan tullessa ikenessä pieni mutta tumma mustelma noin viikkoa ennen puhkeamista!

Mutta niin kuin carata sanoi, jos ei mene ohi, tai kuume nousee, soittele neuvolaan/hammashoitolaan!

29.5.2014
Sannukki
Sannukki

Puhelimen kakka sovelluksella koitan vastata.. Eli, minkä ikäinen lapsi kyseessä? Onko jo olemassa olevia hampaita? Onko siis hampaide tulo yhtään todennäköistä? Onko lapsi kivulias? Valittaako suuta? Tai pitääkö suussa koko ajan jotain? Musta ien voi johtua lapsella joko iskusta ikeneen tai juurikin hampaan tulosta. Musta alue on usein ikenen alla oleva verenvuoto. Eli ikenen alle kertyy pieneen pussiin verta ja se jää sinne, koska ei pääse tietenkään vuotamaan pois. Usein nämä katoaa ajan kanssa, ilman mitään toimenpiteitä, MUTTA jos se vain on siellä, lapsi on kivulias, nousee kuumetta, voi silloin kyseessä olla tulehdus. Laittaisin itse paperille merkille kohdan jossa musta ien on, sekä päivämäärän, koska se on ilmestynyt. Katsoisin päivän tai pari ja seurailisin lapsen vointia. Jos se on siellä vielä pe, soittaisin neuvolaan tai hammaslääkärille/hoitajalle. Jos ei niiltä saisi aikaa, kokeilisin yksityistä.

29.5.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...