miten lopetan imetyksen?

Miten kannattais lopettaa imetys? Onko se kerrasta poikki vai vähitellen? Poikahan on jo 1v2kk vanha ja on monta kertaa rinnalla, vaikka yritän antaa nokkamukista maitoa tai hörpittää. Poika saattaa ottaa vähän maitoa jonka jälkeen alkaa vaatiin tissiä. Hän osaa itse sitä pyytää ja jos en anna niin kauhee itku raivarit! Ja sellasta en voi tehdä että poika menisi yökylään "vierotukseen"... Itseäni toi imetys ei haitaa, mutta kun ulkopuolisilta saa jo aikalailla kommentteja tosta imetyksestä. Eli jotain että "etkai sinä enää imetä" "lopeta jo se imetys" plaa plaa... Mutta olen jo jonkin aikaa harkinnut tota lopetusta ihan sen takia jos pojalla loppuisi yöheräilyt (5-10krt yössä) Se olisi ainut syy tohon lopetukseen! Poika aloittaa hoidon syksyllä että olis varmaan hyvä siihen mennessä lopettaa imetys...

26.5.2014
m__86
m__86

Muuramella olis sellanen sänky mihin saa pehmusteet niihin laitoihin, MUTTA meille vähän liian arvokas sänky :) Olisihan se ihana... Olen aatellut ostaa unipuun jatkettavan sängyn kunhan sitä aletaan valmistamaan uudestaan.

17.6.2014
m__86
m__86

Meillä oli alkuun siinä sängyn vieressä pehmusteena lapsen sängyn päiväpeitto ja tyynyt. Tuli kolmesti alas ja se riitti. Meillä ainakin tiputus on varmaan sen 40-50cm. Kovin korkeita noi ei oo.

17.6.2014
carata
carata

Meillä on nyt ollut reilun viikon verran omassa huoneessa (muistaakseni) :) No nyt saattaa nukkua kolmekin tuntia putkeen, mutta se kauhee heräily alkaa yleensä siinä kolmen maissa yöllä... Poika alkaa vaatimaan rintaa sillon, mutta sinnitellään sinne 5.00-6.00 asti. Olen miettinyt sitä isojen sänkyä, mutta pelottaa se että jos poika tippuu yöllä siitä. Kun poika yöllä herää niin se saattaa istumasta vaan kaatuu takas makuulleen. Jos vieressä nukkuu niin mun pää saattaa olla siinä alla ja mulla käy kipeetä! :D

16.6.2014
m__86
m__86

Meilläkin mies on keikkatöissä ja yleensä on paikkakunnalla X (vaihtelee) koko viikon ja tulee viikonlopuksi kotiin. JOS on lähempänä, niin sitten tulee yöksi kotiin. Mutta tiedän kans mitä on herätä lapsen kanssa monta kertaa yössä ja sitten olla hieman sekaisin, kun lapsi ei herääkkään. Ei siihen äkkiä totu.

Meillä tytön yöuniin auttoi tuo imetyksen lopettaminen 1v ikäisenä, sekä omaan huoneeseen siirtyminen. Mä en niinkään pidä yöllä mitään ääntä, mutta mies kuorsaa ja tuhisee, sekä kääntelee kylkeä. Tyttö heräili aina siis niihin ja näin ollen yöunet parani huomattavasti, kun nukkui omassa huoneessa. Samaan syssyyn vaihdettiin sänky kylläkin isojen tyttöjen sänkyyn, koska osa syy kans huonoihin uniin oli varmaan se, kun tyttö pyöri unissa vähän ja aina oli heti pinnasängyn pinnat vastassa. 

Liputan myös pimennysverholle. Ihan ykkösjuttu, ainakin näin kesällä. Ennen sen ostoa tyttö heräs melkein aina 5-7 välillä. Nyt nukkuu 7-10.

15.6.2014
carata
carata

Aattelin että jos lopettais imetyksen niin alkais poika nukkuun yöt kunnolla. Tai aattelin että tuo vähentäminen olisi jo vaikuttanut yöuniin! Mutta ei ainakaan vielä ole... Alkaa oleen jo aika väsynyt nuihin heräilyihin ja töihin paluu lähestyy. Olen ainut joka hoitaa pojan yölliset heräilyt! Isäntä on viikot töissä muualla ja eipä hän ole kertaakaan kotona ollessa nuita yöheräilyjä hoitanut... On tässä jo keho alkanut 1v3kk aikana tottua näihin heräilyihin. Jos yhtäkkiä poika nukkuis edes yhdellä heräämisellä yön, niin en osais nukkua ite...

15.6.2014
m__86
m__86

Kyllä mä uskon, että se pikku hiljaa unohtuu. Jos ei, niin sitten lopettaisin kokonaan koko imetyksen ja kestäisin ne hetkelliset huudot. 

Vaikkakaan, JOS imetys ei sinua häiritse, niin miksi et imettäisi?

14.6.2014
carata
carata

Joo no me ollaan nyt reilun viikon verran menty sillain että päivällä ei tissitellä. On vaan vaatinut hirveästi aktiviteettia että ei hoksi imemisen tarvetta... Heti kun tullaan ulkoa sisälle niin alkaa vaatiin tissiä! Heti pitää huijata mielenkiinto muualle... Jotenkin tuntuu että toi vähentäminen ei onnistu, siis että poika unohtais sen päivä imemisen pois...

14.6.2014
m__86
m__86

Jenkku antoikin tuossa just hyvän vinkin miten sinne suuhun voi katsoa. Mutta jos siihen on tullut valkoinen päälle, niin varmaan on puhkeamassa. Mulla on meinaan poskessa ollut samanlainen mustelma, johon ajan kanssa tuli toi valkoinen. Olin ilmeisesti puraisaut siihen.

1.6.2014
carata
carata

Joo on vielä mustana. Oisko tästä nyt viikko jo kun huomasin sen. Mutta nyt siihen oli vissiinki tullu sellanen valkonen niin kuin rakko. En ole varma kun poika antaa niin vähän aikaa kattoa sinne suuhun...

31.5.2014
m__86
m__86

Ien on kuitenkin edelleenkin mustana?

31.5.2014
carata
carata

Joo en saanut kiinni ketään siellä hammaslääkärissä! Neljälle eri ihmiselle yritin soittaa, mutta ei vastattu. Olikohan välipäivän pitäneet lomaa. Pitää maanantaina yrittää taas uudestaan tai sit alkaa soitteleen yksityiselle..

31.5.2014
m__86
m__86

Saittekos tänään aikaa lääkäriin?

30.5.2014
carata
carata

carata: poika kyllä illalla vaatimalla vaatii rintaa ja sit aamuyöstä oikein urakalla, mutta voihan se olla sitä lohtua hakemassa sillä... pitää saada se hammaslääkäri kiinni tänään!

30.5.2014
m__86
m__86

Nostelen tätä. Ajatuksena tosiaan, et jos se ien oiskin kipeä ja vaatis puhkaisua...

29.5.2014
carata
carata

Voisiko se musta ien ollakin kipeä?! Ajatellen, jos lapsi ei päivällä ole halunnut syödä tissiäkään?

29.5.2014
carata
carata

Olipas kummallista tänään kun poika ei päivällä kertaakaan pyytänyt tissiä :) Me oltiikin melkein koko päivä ulkona kun oli hyvä ilma. Eikä saunassakaan ruvennut kinuamaan mitä yleensä tekee aina! Mutta sitten illalla tuli yhtäkkiä tarve tissille kun alkoi jo niin väsyttään! :) En taaskaan kerennyt sänkyyn viedä kun nukahti rinnalle... Jospa se ois huominen samanlainen päivä ja isäntä tuleekin kotiin jo, jos vähän helpottais...

28.5.2014
m__86
m__86

Ja siis, etikka tississä varmaan auttais asiaa, mutta luulen sen lopettavan imetyksen heti kerrasta, mikä ei välttämättä olisi se paras ratkaisu.

28.5.2014
carata
carata

Älä laita etikkaa, en usko sen auttavan asiaa. Viikonloppuna kannattaa aloittaa, jolloin pääsette hyvän alkuun ja sun on helppo jatkaa siitä sit viikolla. Keksikää lapselle tekemistä päivisin, jotta ei kiinnittyisi huomio vain tisseihin ja maitoon. Käykää vaikka kaupoilla ja lukekaa kirjoja, kylpekää päivällä, käykää puistossa keinumassa jne.

28.5.2014
carata
carata

Meillä on kokoajan vesipullo esillä parikin kappaletta :) Poika kyllä tykkää juoda vettä, varsinkin kun on ite oppinut juomaan nokkapullosta. Olenkin nyt opettanut pojan nukahtamaan ilman tissiä ja siinä onkin ollut työtä! :) Paitsi nyt on viikon verran nukahtanut tissille kun ollut liian väsynyt illalla, silloin huomaa että herää heti puolen tunnin päästä itkemään... Nyt jos päivällä yrittäis vähentää imetystä, helpottais jos olis mies kotona viikolla auttamassa asian kanssa! Riittäiskö viikonlopun aikana lapsi tottua tohon vähentämiseen? Joku sanoi että laita etikkaa tissille, mutta en taida sellasiin lähteä :)

28.5.2014
m__86
m__86

Ja jos imetys ei haittaa, niin älä ihmeessä imetä muiden kommenttien takia!? Imetys suojaa sairauksilta, eikä siitä ainakaan haittaa voi olla! Kyllä se lapsi itse lopettaa, kun on siihen valmis.

26.5.2014
carata
carata

Eli vähitellen. Kannattaa myös päättää mitä tekee, lipsua ei kannata. Määrätietoista toimintaa, niin lapsikin tietää sinun olevan tosissasi! Jos isä on mukana nukutushommissa, niin hänelle myös selväksi, että mitä tehdään ja miten toimitaan.

26.5.2014
carata
carata

Kuten Jenkkukin sanoi, kyseessä on tapa. Tuon ikäinen lapsi ei tarvitse enää maitoa. Mä tekisin niin, että lopettaisin aina jonkun ja sitten toisen. Nokkamukissa/mukissa/pillimukissa pitäisin vettä koko päivän ajan saatavilla, jotta lapsi saisi juoda sitä. Mä lopetin meidän tytön kanssa imetyksen, kun tytölle tuli ikää 1v. Suurin syy oli yöheräilyt ja pikkuveli, joka päätti tulla maailmaan ja oli vielä masussa. Mulla kroppa rasittui liikaa ja oli pakko lopettaa imetys. 8,5kk iässä tyttö lopetti itse päivisin syönnit ja söi vain kun meni nukkumaan päiväunille ja yöunille, sekä öisin muutaman kerran. Mietin, mikä niistä on lapselle tärkein. Ajattelin niiden olevan noi unimaidot, joten kylmästi lopetin maidon antamisen yöllä. Pari viikkoa meni ja tyttö nukkui kokonaisia öitä. Vaati kylläkin sen, että mies meni tytön luo lohduttamaan yöllä, enkä minä ja maidot. Sen jälkeen lopetin unimaidot. Nukutin vieressä, silittelin, olin läsnä, mutten liian lähellä. Yöimetykset lopetettiin samalla kertaa kun tyttö sai isojen tyttöjen sängyn ja pinnasänky jäi veljelle. Samalla tyttö siirtyi omaan huoneeseen nukkumaan.

26.5.2014
carata
carata

Kyllä poika juo mukista/lasista sillonkun kiinnostaa, yleensä se menee värkkäämiseksi. Mietinkin sitä että olis kiva jos saisin sen imettämisen aamuihin ja iltoihin. Mutta vaatii kyllä todella kärsivällisyyttä sen kanssa!

Mitä luulette vaikuttaisko se imetyksen lopettaminen parempiin yöuniin? Kun toisaalta jos sillä ei ole mitään merkitystä yöuniin niin en välttämättä jaksa alkaa tai halua lopettaa imetystä. Meinaan vaan että alkaa oleen väsynyt jo nuihin herätyksiin yöllä. Viimeistään 4-5 aikaan aamuyöstä poika alkaa vaatiin tissiä aika urakalla, mutta sinnittelen puol kuuteen tai kuuteen ennenkuin annan... Niin ja tuota ennen on herätty varmaan sen neljä kertaa.

26.5.2014
m__86
m__86
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...