6kk ei suostu päiväunille kuin sylissä. APUJA!?!

Meillä siis hiukan alle 6kk neiti joka iltaisin nukahtaa pääosin ihan kiltisti tissuttelun jälkeen omaan pinnasänkyyn tutti suussa. Joskus pitää pari kertaa käydä laittamassa tutti takas suuhun mutta muuten ei juurikaan huutele. Herää syömään pari kertaa yössä. Yöunilla viihtyy yleensä n klo 20-08. Päiväunet onkin sitten ihan eri asia. Neiti ei suostu nukahtamaan mitenkään muuten kuin sylissä suht voimakkaaseen heilutteluun tai joskus vaunuissa vauhdikkaaseen kyytiin. Kun alkaa olla väsyneen oloinen ja haukottelee/hieroo silmiään niin koitan viedä unille. Yleensä alkaa kitisemään leikkiessään että tiedän koska on aika unille. Tarkka rytmi meillä jo oli mutta nyt neiti on sotkenut sen täysin. Sylissä tutti suussa keinuttelen ja hyssyttelen huutoa ja kitinää kunnes aivan uninen sitten lasken joko omaan sänkyyn tai vanhempien sänkyyn. Jos hetkeäkään liian aikaisin lasken niin alkaa hillitön huuto uudelleen eikä siihen auta mikään muu kuin suht raju heiluttelu sylissä tutti suussa ja rätti kasvoilla. Nyt alkaa vaikuttaa myös pahasti siltä että vain tissi suussa suostuu päiväunille. Yritän välttää tissin antamista nukuttaessa että ei oppisi siihen. Mutta tunnin taistelun jälkeen joskus luovutan.   Onko vinkkejä miten saan neidin nukahtamaan päiväunille ilman että hän suuttuu ja hermostuu ensin? Miksi nukkumaan meno päivällä on niin ikävää eikä sitä haluta tehdä kun iltaisin unille mennään suhteellisen helposti ja nätisti? Päivisin oma hermo kiristyy kun näkee että toinen on todella väsynyt mutta ei vaan "osaa" nukahtaa.

26.5.2014
SonjaT87
SonjaT87

Jos meillä laittaa yksin sänkyyn päivällä niin siitä ei seuraa uni eikä hetkeen huutokaan. Laitoja pitkin kiipeillään vaan seisomaan ja ihmetellään maailmaa. Vaikka huone on hämärä eikä siellä ole ketään tai mitään ihmeellistä.

Nyt ei enää tule ihan kamalaa huutoa mutta edelleen pitää sylissä liina kasvoilla heilutella uneen. Huomattavasti on kuitenkin jo tilanne helpottanut.

2.7.2014
SonjaT87
SonjaT87

2-3vuoteen asti pitäisi nukkua ainakin yhdet päiväunet. Se on tärkeää ihan jo kasvun kannalta. Meillä lapsi on nukkunut aina 9-12h yöunia ja silti nukkuu päivällä 0,5-3h päiväunet riippuen siitä, että miten yöllä on nukkunut. Jos hänet laittaa sänkyyn päivällä, niin alkaako huutamaan hysteerisesti, vai rauhoittuisiko itse? Nukahtaako tissille, olisiko mahdollista olla vieressä sängyllä ja sitten lapsen nukahdettua siirtää lapsi omaan sänkyyn?

26.5.2014
carata
carata

Kiitos vastauksista.
Aluksi tuo ratti silmillä auttoikin asiaa ja siten muutamassa minuutissa syliin nukahti ja sai siirrettyä omaan petiin ihan kivasti. Eli kun ei ollut mitä ihmetellä niin nukahti. Nyt ei enää se rätti silmilläkään auta, eikä tunnu auttavan sekään että makkarissa on hämärää. Kovasti mönkii sylissä ja huutaa. Tutti ei myöskään meinaa kelvata.
Neuvola oli ihan neuvoton kun kysyin vinkkiä. Sanoi että nukuta sitten sylissä. Siitä onkin sit kiva koittaa vierottaa kun alkaa pian olla aika painava.

Aloin itse pohtia että voisiko olla että kun nukkuu jo tuon lähes 12h yöllä niin ei päivällä enää tarvitse kuin yhdet unet??

26.5.2014
SonjaT87
SonjaT87

Sanoisin, että lapsen halu aktiiviseen toimintaan vaikuttaa tässä, ja virikkeellinen ympäristö, vaikka se vanhemman näkökulmasta on virikkeetön ympäristö.

Lapsi kyllä katselee ympärilleen, ja keskittyy siihen, eikä keskity nukahtamiseen. Kotona sylissäkin.

26.5.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Sanoisin syyksi niinkin yksin kertaisen asian, kuin valo! Meillä molempien lapsien unia on auttanut mahdottoman paljon pimennysverho! Sitä ilman unista ei tule mitään. Meillä siis päiväuni aikaan molemmat makkarit pimeinä. Lisäks ilmalämpöpumppu pitää viileänä, eli ei ole mikään överi kuuma. Eihän sellaisessa nukahda itsekkään. Eli näin meillä.

26.5.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...