G: kevään lahjoista

luin päivä pari sitten et yllättävän iso osa ihmisistä piti 50e liian pieneksi summaksi vastavalmistuneelle. Mitä te antaisitte, jos antaisitte rahana? toinen oli opettajien kommentointi lahjoista, onko teillä tapana lahjoa opettajia ja koetteko sen vaikuttavan opettajan ja lapsen suhteeseen jos ei lahjo? tämän pongasin yhdestä keskustelusta ja täytyy sanoa et IKINÄ ei ole tullut mieleen et opettajas kohtelis paremmin/huonommin sen mukaan kuka lahjoo ja kuka ei.

25.5.2014
Mummy83
Mummy83

joo ei ne lahjat numeroihin vaikuta, koska siinä vaiheessa kun lahjoja jaetaan on numerotkii jo annettu :D

29.5.2014
riu
riu

Ja opettajia ei mielestäni voi lahjoa?! Tietenkin hänkin varmaan tykkää jostain oppilaasta enemmän kuin toisista, mutta silti. Ei niiden lahjojen pitäisi numeroihin vaikuttaa? Eihän?

28.5.2014
carata
carata

Ei mekään aina lahjaa ostettu opettajalle. Eikä niitä koskaan ostettu jouluna, vaan aina keväällä. Lähinnä jos luokka tai koulu vaihtu. Lahjakortit eivät olleet isoja, mutta jos ajattelee, että jokaisen budjetti on 10€. Niin 25 oppilaan luokallakin se 10€x25 tekee 250€. Eli on kannattavampaa ostaa vaikka 100€ lahjakortti spahan, kuin jokaisen jotain 10€. Koska esim nyt tuo 100€ lahjakortti jaettuna 25 oppilaalle tekisi sen 4€ per oppilas. Enemmän arvostaisin itse vaikka tollaista lahjakorttia, kuin 25 tuikkukippoa tai servettipakettia. Naisopettajalle vois siis melkein aina ostaa lahjakortin spahan jossa vois käydä kasvohoidossa tai vaikka jalkahoidossa. se ei ole paha lahja, eikä viesti, että oletpa ruma, käy kasvohoidossa. Mut esim.korttiin voisi kirjoittaa, että koska olet jaksanut meitä, niin haluamme, että jaksat vielä ensi vuonnakin tms.

28.5.2014
carata
carata

mulla ei ole ollut tapana jouluisin antaa mitään lahjaa päiväkodin tädeille eikä keväisinkään, paitsi sillon kun on vaihtanut ryhmää, esim viime vuonna kun jätti päiväkotiryhmän ja siirtys eskariin niin annoin tädeille leffaliput, kun kyse oli kuitenkin tädeistä, jotka oli ollut tytön opettajia kolme vuotta. Eli ennemmin käyttää kerralla pikkuisen enempi rahaa isompaan lahjaan itse kuin että joka joulu ja kevät antaisi jotain pientä.

Nyt eskariopettajille askarreltiin origami-kirjanmerkit ja leivotaan kakku, jonka saavat syödä kahvitauolla kaikki päiväkodin hoitajat.

Mun mielestä noi yhteiset keräykset on periaatteessa kiva juttu, niin kauan ku summa pysyy kohtuullisena esim 5e. Jos täytyy laittaa 20-30e niin kiva summa siitä kertyy joo ja etenkin niihin perheisiin, missä on useampi lapsi päiväkoti/kouluiässä. Mieti jos on kolme lasta, ni pitäis melkein satanen laittaa joulut keväät lahjoihin? Ja kun kuitenkin olisi kiva että kaikki halukkaat vanhemmat voisi osallistua eikä osallistuminen jäisi sen takia että osalle se 20-30e on osa viikkobudjettia, niin jää osallistumatta sen takia ettei pysty, ei siksi ettei haluaisi.

28.5.2014
Mummy83
Mummy83

Joo, olet Vipe ihan oikeassa siitä, et lahjassa ajatus on tärkein, vaikka se olisi turha tai et sillä mitään tekisi, mutta mun mielestä pitää ajatella lahjan saajaa. Turha se on toisen kaappejakaan täyttää jollain. Mun mielestä on ok kysyä, et mille olis tarvetta tai sitten vain antaa rahana jos ei tiedä mitä ostaa. Rahasta ei välttämättä jaa muistoa, MUTTA kun mä valmistuin, niin ostettiin iso kunnollinen sohva. Tiedän tarkkaan, että kenen antamat rahat siihen meni. Sohva on käytössä päivittäin, kun taas joku maljakko ei ole. Opettajallekkin voi ostaa jonkun persoonaan sopivan jutun, kuin 20-30kpl jokaiselta jotain pientä. Eli jos ostaisikin ison lahjan, voisi jokainen oppilas tehdä opettajalle muistoksi kortin.

28.5.2014
carata
carata

Itse olen oppinut arvostamaan sitä mitä saan,minusta lahjasta ei kuulu napista.. Ymmärrän että aina se lahja ei välttämättä ole mieluinen mutta ajatusyan se on tärkein.. Meillä miehen vanhemmat on ostanut pojalle sen elinaikana pari lahjaa,jotka on ollut aika tyttömäisiä,mutta ei me siitä olla valitettu,ne on sitten vaan jäänyt vähemmälle käytölle.. Kun siis poika sai college asun jossa hupparin reunassa on sellainen mekkoreunus,sellainen hörhelö ja housuissakin oli sellainen hopeinen sydänkuvio taskun kohdalla ja lisäksi siihen sai pinkki harmaat sydän sukkahousut.. No sukkiksia ollaan käytetty talvella aluhousuina ja college puvusta yläosa laitettiin oottaan jos joskus tulee tyttö ja housuja käytettiin jonkin verran mm. Varahousuina,mutta mieleenkään ei tullut sanoa tästä lahjasta mitään,ei antajalle,enkä paljon muillekaan.. Lisäksi ollaan samalta taholta saatu pojalle vaaleanpunainen astiasto (kulho ja muki) ja käytössä ovat nekin,ei vielä tosin pojalla,koska ovat posliinia ja muki on sellainen iso kahvi/teekuppi,niin ne äkkiä särähtäis pojalla rikki..

Että itse en kyllä opettajanakaan napisisi lahjoista vaan olisin tyytyväinen etten ole niin kamala opettaja ettei kukaan halua muistaa mitenkään.. Ajatushan on se tärkein ja voihan niitä tosiaan antaa eteenpäin jos saa sata samanlaista,kun eipä ne oppilaat tule sinne kotiin tarkastaan että kaikki on käytössä..

Nykyään tuntuu,ettei koskaan ole hyvin,lahjojen pitää olla hienoja ja kalliita ja enää ketään ei ilahduta ne lasten itse väsäämät kortit ja lahjat! Minua liikuttaa pelkästään katsoa kun lapsi tekee korttia ja miettii saajaa ja laittaa tarrat ja piirrustukset saajan mieltymysten mukaan ja sitten saaja hädin tuskin vilkaisee sitä ja heittää nurkkaan ja odottaa että entäs se lahja?

28.5.2014
Vipe
Vipe

Mä kyllä tavallaan ymmärrän opettajia. Sitä, että saat 30kpl vaikka just jotain tuikkukippoja joka vuosi. Mun mielestä kannattavaa on laittaa rahat yhteen ja ostaa jotain isompaa. Mä olen itse ollut mukana hieronta/kauneishoitola lahjakortissa, sekä pentikin lahjassa, joka oli hieman isompi. Kuitenkin nämä molemmat tuli maksamaan mulle 5-10€ kun homma jaettiin osiin. Nämä tosin siis ammattikoulussa.

28.5.2014
carata
carata

Eksy taas tää juttu vissiin aiheesta vähä ;D no joo meil on tänä keväänä mun veljen tytön lakkiaiset ja kyl se 50 egee on maksimi mitä voin antaa.. toki jos miljonääri oisin niin lahjosin enempiki mutta ku en oo.. ja rahana siks et saa sit opiskelija-elämää rahottaa.

27.5.2014
Tatja84
Tatja84

Ai niin ja pakko nyt sanoa tosta halventamisesta,niin vaikka tänkin varmasti väärin käsitätte,mutta nykyään ammattikoulu on arvostetumpi kuin lukio.. Amitsuun vaaditaan monille aloille parempi keskiarvo kuin moniin lukioihin,eli nykyään ammattikoulu ei ole tyhmien paikka,niin kuin ennen on yleistetty että köyhät tyhmät työläisten lapset menee amitsuun ja rikkaat hyvin kasvatetut ja fiksut lapset menee lukioon.. Nykyään tämä kahtia jako on onneksi lieventynyt ja perhetaustan mukaan ei voi ennustaa että kuka mihinkäkin menee,vaan kyllä se on kiinnostuksen kohteista kiinni..

Niin ja noi alatkin koko ajan vähenee,joihin lukioo tarvii,yksi kaverini kävi tosi kuumana kun meni lukioon koska alalle jolle halusi tarvittiin lukio pohja ja hänen lukio aikana se sitten muuttui niin ettei tarvinutkaan enää.. Toki niitäkin aloja vielä on..

Yhtä en ymmärrä,miksi vappuna täytyy kaivaa keltainen ylioppilas lakki päähän ja näytellä sitä torilla.. Jos ei saa säilytettyä sitä valkoisena,niin onko sitä pakko pitää.. Minusta ne on ihan kamalan näköisiä sellaiset kellastuneet likaiset lakit.. Toki sama koskee amitsun lakkeja,mutta taitavat olla niin uusi juttu että niitä ei vielä keltaisina katukuvassa näy :D

27.5.2014
Vipe
Vipe

Vaikka se vähän ohi aiheesta onkin niin mun on pakko kyllä puoltaa Jenkkua..

Siis ei niiltä osin,miten täällä väärin ymmärrettiin, vaan lähinnä miten itse asiat ajattelen ja ymmärsin..

Elikkäs en halvenna valkolakkia ja lakinhan siis saa myös ammattikoulusta,jos vain se lakin päähän vetäminen saa hyvälle mielelle ;D

Ja töitä voi varmasti saada ilman minkäänlaista jatko koulutusta,jos itse on aktiivinen,reipas ja osaava,työttömiä on varmasti myös ammattikoululaisissa ja työllistyneitä lukiolaisissa, mutta jos hakijoita on kaksi ja toisella on hyvät paperit juuri siihen ammattiin ja toisella 13 ällää lukiosta,niin ottaisin kyllä sen joka hakee oman alansa töitä,joihin on tiennyt haluavansa jo aikasemmin (ellei tosiaan paperit ole tosi heikot ja ensivaikutelma huono) mutta työn antajissakin on eroja,kuka mitäkin arvostaa.. ammattikoulusta on myös helpompi jatkaa työ elämään myös siksi että kun on työharjoittelut ja ne kun hoitaa hyvin,saattaa ne poikia kesätöitä ja valmistuessa töitä ja joillakin aloilla keikka työtä jo kouluaikoina.. Itse pääsin valitsemaan työpaikan,kun paikka jossa olin harjoittelussa sittemmin keikka töissä olisi halunnut minut vakituiseksi,mutta kieltäydyin ja jatkoin keikkaa kunnes sain työn jonka halusin,joka olikin pian valmistumisen jälkeen.. Itse en osaa kehua itseäni,joten en varmaan ikinä saisi töitä sillei että olisin hakemus muiden joukossa,mutta kun pääsen näyttämään osaamiseni niin ei ole ongelmaa etteikö minua otettaisi :P

Ja itse myös miettisin mieluummin väärällä alalla kuin lukiossa,koska lukupäätä ei ole,mutta jos tykkää koulusta ja päätä lukemiseen riittää niin jokaisen oma valintahan se on missä sen kolme vuotta miettii..

Itselläni on kokemus,kun kaverit meni lukioon että he alensivat minua,kun olin vain amis,nyt molemmat tuskailee edelleen opintojen ja rahahuolien kera,kun itselläni on työ ja perhe.. Huvittavinta on että toinen heistä tuskaili lukion läpi joutumalla ottamaan lisävuoden ja huonoilla papereilla valmistui ja nyt lopulta opiskelee samaa alaa kuin minä..

Eli huonolla luku päällä hukkaa vaan vuosia lukiossa..

Ja se on karu totuus että jotkut pakottavat lapsensa lukioon,eikä sitä tarvi ottaa niin että juuri täällä kirjoittelijat niin tekisi.. Ja toki tiedän yhden tapauksen jossa vanhemmat kielsivät menemästä lukioon,että molemmin päin tälläistä tapahtuu ja vanhemmat ei minusta saisi valita lapselle toisen asteen koulutuksen paikkaa eikä alaa!

Niin ja onhan sitten oikein kunnian himoisille kaksoistutkinto.. Yksi ystäväni valmistui samaan aikaan samaan ammattiin kuin minä ja sai lisäksi sen ylioppilas lakin,siinä kova suoritus eikä mennyt vuosiakaan hukkaan,tähänkin toki tarvii opiskelu intoa.. Mutta hän ei halunnut lakin takia tuhlata aikaa,kun tiesi mitä haluaa ja kuitenkin lakin päätti hankkia :)

27.5.2014
Vipe
Vipe

Lakin kanssa saa töitä jos haluaa. Mutta tietenkin joillekin aloille on helpompaa päästä ammattikoulu kautta. Mutta itse kyllä arvostan molempia/kaikkia koska itse en ole ollenkaan lukija tyyppiä. Opiskelu oli melkein aina tuskaa

27.5.2014
carata
carata

Opiskeluaikojahan ylioppilaaksi valmistuminen lyhentää, ja ylioppilastutkinto on joillekin aloille ihan väylä.

 

Enpä osaa sanoa, mikä olisi "sopiva" yo-lahja rahasummana. Suvussa ja lähipiirissä kun ei enää ole ylioppilaaksi valmistuvia. Tällä hetkellä siis.

27.5.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

miekii oon ostellut itelleni kukkia aina sillon tällön, nyttenkii nököttää neilikat maljakossa mieltä piristämässä :)

27.5.2014
riu
riu

mä en niin välitä ruukkukukista ja olis kyllä kauhistus jos jokainen juhlija tois leikkokukkien sijaan semmoisen et olis tosiaan 10-20 huollettavaa kasvia. Mulla on tällä hetkellä neljä, kaks sain vapun tienoilla synttärilahjaksi ja yks ruukkuruusu tai mikä lie tuli tytölle kastelahjana. On ne vielä hengissä, kun tässä on kuukausi mennyt, mut ensimmäinen on luovuttamaisillaan.. :D Nii ja se neljäs on kaktus, jota muistan kastella joskus ja jouluna mut se on viihtynyt meidän talossa jo pari vuotta :D

olin kans ennen sitä mieltä että leikkokukat on rahan tuhlausta, mut en enää, nyt ostan ihan huvikseni joskus itselle kimpun kukkia, ne on nätti parin päivän piristys sisustukseen :) saatikka kuin kivaa se on jos joku muu muistaa sua kukilla :)

Tekokukkia en huolis just sen pölyjen pyyhkimisen takia, kotityöinhokki nro 2 mulla.

27.5.2014
Mummy83
Mummy83

Mä aattelisin,että riippuu ihmisestä ja missä asuukin..joku ripalainen ei välttämättä halua huonetta täyteen ruukkuruusuja tai muuta kestävää,mutta esim.anoppi/mummoni/äitini tykkää kovasti ruukkukukista..ja jos on isot pihat tai parveke siellä ne menee..ja täytyy muistaa ettei kaikille edes kukat käy..itselläni menee henki tukkoon jos yksikin tulppaani/narsissi on sisällä:)Eli miettikää saajaa:)

27.5.2014
huiskutin
huiskutin

no noissa juhlissa se leikkokukka on näppärämpi, helpommin sie löydät vaasin 20 ruusulle kuin 20 ruukkukukalle tilaa :D Mutta kyllä miekii ne vastaan otan mutta aattelepa jos jossain rippijuhlissakin kaikki tois ruukkukukan :D

27.5.2014
riu
riu

Jenkku, mäkin joskus ajattelin, että en todellakaan osta kotiini kukkia, mutta äkkiä sitä vanhenee ja alkaa tekemään aivan päin vastoin. Kotona nytkin on joku viherkasvi mikä ei kuole vaikka siihen en ole koskaan multia vaihtanut ja kastelen ehkä kerran kuussa. Lisäks on orkidea, muratti jne. Lisäks ulkona kaikkea mahdollista. Ja mikä parasta, kasvatan itse tomaatin taimet ja basilikat ym?! Keski ikä ei ole vielä lähelläkään, mutta tässä sitä ollaan. Peukalo keskellä kämmentä räpeltämässä aihealueella josta mun piti kiinnostua vasta eläkeellä!

26.5.2014
carata
carata

Leikkokukkia ostan yleensä valmistuneille ym, koska ainakin heidän vanhemmat niitä arvostaa, jollei lapsi itse. Veljellekin ostin kun täytti 30v, mutta vaimohan siellä niistä iloitsi. Ostan kimput usein Prismasta/Terrasta. Näyttävän kimpun saa siis halvalla. Ne on yleensä Huiskulan. Tuunaan niitä sen verran, että lisään sitä kirjasta sellofania ja lahjanarua.

26.5.2014
carata
carata

Meillä porukat antaa melkein aina synttärilahjaksi 100€ ja sen verran siihen päälle mitä täyttää. Jos täyttä pyöreitä, saa enemmän. Kihloista ollaan saatu 200€, häistä 500€. Valmistumislahjat on olleet 200€. Jouluna saadaan 200€, ei muita lahjoja. Tai joskus jotain pientä, mut suunnilleen aina toi pari sataa tulee tilille ja saa sit ostaa mitä haluaa.

26.5.2014
carata
carata

Huhh meilläki varmaa köyhä suku kun mun mielestä 50e on paljon rahaa annettavaksi! Itse ilahtuisin jo 20e setelistä.

26.5.2014
HannnaK
HannnaK

Mie otan mieluummin sen leikkokukan ku jotakin ruukkukukkaa jonka tapan kuitenkin:D

Joo ei ketään tietty lahjojen takia kutsuta, mutta ei kai ne ketään haittaakaan:D Ja lakkiaisethan on semmoset juhlat mihin sitä kutsuu ei nyt ees tarvii... Juhlat on kivoja, etenkii kun niitä nykyään on niin kovin harvoin :)

26.5.2014
riu
riu

mun mielestä 50e on iso raha ja siksi ihan passeli valmistuvalle tai rippilahjaksi.

100e on mun budjetti häihin yleensä, kun se on 2x50e :D Tosin ennemmin ostan lahjalistalta jotain mut jos ei ole listaa niinku viime vuoden kahdet maistraattihäät ku halusivat vain pienimuotoisesti, ni sillon annoin sen satasen.

Taisin kummeilta saada sekä rippi- että valmistujaislahjaksi sen 100e ja olisinko valmistumislahjaksi saanut faijaltakin 100e mut muuten ei kyllä tuollaisia summia tule ja olis vähän vaikeakin olo jos joku sukulainen saati kaveri antais enempi. Kun sen rahan takia juhlita vaan siksi että on kiva juhlistaa elämän huippuhetkiä.

26.5.2014
Mummy83
Mummy83

50€ on iso raha ja se olisi meillä maksimi lahja valmistuneelle. Jollei ois sit sisarus tai joku läheinen, silloin voisi harkita ostavansa pienen paketin jotain... Rahan lisäksi. Kukan osto on aina jees, mutta siitä ei jää muistoa. Tosin, korulahjoja nää saa lähes aina...

26.5.2014
carata
carata

Minä oon kai ainut jonka mielestä 50e on iso raha eli ite veisin varmaan ihan vaan 20e ja jos ei kelpais niin olkoon ilman:)Tyttö pääsee ripiltä kesällä,ja en hetkeekään usko että kukaan vieras antais 100e hänelle..ehkä meillä on vaan köyhä/pihi suku/ystäväpiiri:)

26.5.2014
huiskutin
huiskutin

Ja jos saajan mielestä 50€ on liian pieni,niin minusta hän on kiittämätön ja rahan ahne,eikä ole kutsunu lahjan antajaa henkilön itsensä takia,vaan siksi että mitä enemmän kutsuu,sitä enemmän rahaa tulee!!

26.5.2014
Vipe
Vipe

musta toi summa riippuu vähän siitäkin että kuka valmistuu..

Siis onko se joku siskon kummin serkun kaima,jota ei ole edes nähnyt kymmeneen vuoteen vai onko se oma kummilapsi tai veli tms.

itse voisin antaa 50-100€ siis tälläiselle jota oikeasti nään muutenkin,vaikka itse olen mieluummin lahjan ostaja tyyppiä kuin rahan laittaja.. Lahja on aina kuitenkin nimenomaan saajaa ajatellen hankittu,rahaa voi antaa kelle vaan ja se on aina sama kaikille,ei tarvi miettiä mistä toinen pitää..

Itsellä kouluaikoina se meni ehkä ennemmin niin päin,että mikäli opettaja oli mukava,niin se sai lahjan,ei niin päin että lahjan saatuaan opettaja oli seuraavana vuonna mukava :) eli ylä asteellakin kun joka aineessa oli oma opensa,niin ei sitä kaikkia todellakaan muistettu,vaan sellaisia joiden tunneilla oli mieluista olla..

26.5.2014
Vipe
Vipe

Miusta valmistuvalle sekä rippilahjaksi on 100 € sopiva summa. Opettajille laitetaan nyt huomenna semmoset kesäkassit missä on niitä keksejä että voivat kahvipöydässä syyvä. Pojan avustajaa aateltiin muistaa pienellä lahjakortilla kun Se juhannuksena lopettaa pojan kanssa olemisen.

25.5.2014
riu
riu

Niin joo, ja ostettiinhan me kerran vitosluokalla meidän luokan tyttöjen kans opettajan vastasyntyneelle vauvalle vaatesetti! :D Ihan oli oma ideakin vieläpä, vietiin ihan kotiovelle. :)

25.5.2014
RJ89
RJ89

Valmistuvalle. Jos on ihan pakko antaa rahana, niin 50e on maksimi. Mieluummin kannan jotain aivan muuta mukanani kuin rahaa, ja omatekonen kortti. :)

Opettajalle. En ikinä oo ymmärtänyt että opettajalle pitäis jotain antaa, mä annan mieluummin lämpimän halauksen esim. Mun äiti tapas aina jouluna kiikuttaa opettajalle vinkkupullon. :D Onneks ei oo paljon hävettänyt.. :b Mut mun mielestä tuhat sanaa kertoo enemmän arvostuksesta kuin tuhat lahjaa.

25.5.2014
RJ89
RJ89

Valmistuneelle 50€ ja ruusu on ok. Onhan se enemmän kuin 5€, joka on ensimmäinen mahdollinen seteli, jonka kuoreen voi laittaa.

25.5.2014
carata
carata

.

25.5.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...