G: Minkä ikäisen lapsen päästätte kavereitten kanssa keskenään uimaan?

Ja siinä se kysymys olikin :) Miten niin kesäinen keli ja lapset heittänyt jo talviturkin :D

23.5.2014
riu
riu

Mulle on tärkeetä, et osaa uida hyvin. Eli ei puhettakaan, että meidän 8v sais lähtee yksin rannalle tai kavereitten kanssa ennen kuin todistaa mulle et osaa uida. Jäi sit kevään aikana käymättä uimahallissa ni jokohan tuo unohti tuoreen taitonsa. Täytyy yrittää nyt kesällä käydä uimassa.

Mut kyl mä varmaan muuten voisin päästää jos olis hyvä kaveriporukka joita tunnen ja tosiaan osaisi uida. Kyl mä sinuna 10 vuotiaan uskaltaisin varmaan päästää.

23.5.2014
misukka
misukka

No meillä tuo uimaranta on ihan tuossa, ikkunasta vesi näkyy :D Oisko matkaa ehkä 50 metriä... mutta ei tästä sinne vahtia pysty pitämään. Jotta joo :)

23.5.2014
riu
riu

Joo kun meillä on siis 10 v tyttö ja vaikka on rohkea ja reipas niin aika hyvin on ainakin yhdessä käydessä iskostunut miun ohje että aina uidaan rantaan päin. Ei ui kamalan hyvin, mutta toisaalta tuossa rannassa ei ole ensinnäkään laituria mistä hyppiä, ja tuo on loiva hiekkapohjanen ranta, missä ei oo virtauksia tms. Hmmm... Tää on just tätä kun on esikoinen kyseessä että tiiä sitten millon on aika venyttää napanuoraa :D

23.5.2014
riu
riu

Teinin päästäisin:DMutta tuota 11-veetä harkitsisin pitkään päästäisinkö..monesti on noilla yksin olevilla lapsilla hurja meno rannalla..yllytetään hyppäämään korkealta ja muuta..jotenkin oon hysteerinen veden kanssa,mutta esim.nyt kun oltiin lomalla niin en kulkenut tuon 11-veen perässä ja vahtinut altaalla koko ajan..
Itelläni oli 10-veenä aina 3-vee pikkuveli mukana rannalla päivän,kaksin me siellä oltiin:)

23.5.2014
huiskutin
huiskutin

ei niinkään se ikä vaan uimataito ja miten paljon muuten on liikkunut kavereiden kanssa.

Omaa tyttöä en päästä enneku osaa uida 25m eikä se itseasiassa kovin kaukana enää ole, mut määrittävämpi tekijä on sit se että osaa muuten käyttäytyä kavereiden kanssa :D Kuvittelisin että sit kun on ekan kouluvuoden itsenäistynyt jo jonkin verran ni vois olla valmis siihen, mut se näkee sitten.Mä oon ite ollut ekan ja tokaluokan välisenä kesänä.

23.5.2014
Mummy83
Mummy83

Mä varmaan päästäisin, kun ikää ois lähemmäks 10v. Riippuen tietenkin uimataidosta, sekä kavereista :D

23.5.2014
carata
carata

Toi riippuu aika monesta tekijästä.. Siis mun edellytyksenä ois että lapsi osaa uida hyvin ja siis että ois sen ikäinen että muutenkin kulkee yksin ulkona muuallakin kuin ihan kodin lähellä.. Eli vähintään kouluikäinen (vaikka tällä hetkellä kun poika kohta 2v niin tuntuu että päästän sen yksin ulos ehkä sitten kun on 12v ;P) ja sitten riippuisi rannasta että millainen on esim. Onko äkki syvää jne. Ja sitten lapsen luonteesta.. Tässä kun on työn puolesta nähnyt paljon erilaisia lapsia ja on paljon niitä jotka on ihan toisten vietävissä,että hyppäis vaikka kerrostalon katolta jos joku käskee,niin sellaista en kyllä päästäis ennenkuin oppii että omilla aivoillakin saa ajatella.. Ja myös se ranta käyttäytyminen eli siis kahlaako lapsi arasti ja harkiten vai onko sellainen hirveä rämäpää että juoksee vieraallakin rannalla laiturin päähän ja hyppää suoraan pää edellä..

Eli tosi lapsi kohtainen asia ennemmin kuin ikä kohtainen.. Mutta siis varmaan siinä 8-10 vanhana päästäisin jos noi asiat on kunnossa.. Eli vaikka ois uimataitoinen ja järkevä 6 vuotias niin en kyllä päästäis silti..

23.5.2014
Vipe
Vipe

Up

23.5.2014
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...