Mitä ajatuksia oppilaiden kiroilusta?

Heippa! Haluaisin mielelläni kuulla mielipiteenne tästä ongelmasta. Olen opettajana isolla yläkoululla. Olin pitkään poissa (äitiyslomat, hoitovapaat). Sinä aikana oppilaiden kielenkäyttö on muuttunut todella törkeäksi. Oppitunneilla kiroillaan jonkin verran. Siitä meillä on ohjeistus laittaa merkintä Wilmaan. Asiaton kielenkäyttö ja myös sitaatti, mitä oppilas sanoi esim. "V###u mä unohdin tehdä läksyt". Minua suututtaa kuitenkin se, että välituntikiroiluun ei saada mitään tolkkua. Sitä kuuluu paljon - sekä käytävässä että ruokalassa. Ruokalassa voi sentään luottaa siihen, että oppilaat uskovat vaikkapa keittäjää jä pyytää tämän kieltämään. Mutta välitunneilla pari kolme koulun oppilasta ainakin alkaa oikein huutaa lisää kirosanoja, jos heitä kieltää kiroilemasta. Minusta tämä on todella törkeää enkä meinaa millään jaksaa! Mitä ajattelette?

21.5.2014
odottaja
odottaja

Lapset itsellä alle 2v joten ei itselle mikään ajankohtaisin aihe, mutta kyllä mä ainakin pidän kiroilua rumana ja toivon todella, että lapseni eivät sitä tekisi. Kyllä muakin välillä ottaa päähän, mutta en mä silti v****a huutele. Hittoa meillä kotona joskus kuulee, mutta musta se on parempi, kuin v**** ja hel***** ym.

21.5.2014
carata
carata

Miun mielestä kyllä suurin osa nuorista kiroili omana kouluaikanakin... Se kuuluu ikään ja kehitykseen tuommonen käytös, siinä ku murrosikäkin. Kyllä mie nyt koen olevani ihan yhteiskuntakelpoinen kansalainen vaikka edelleenkii saatan ärräpään päästää. Onko se kaunista kuultavaa? No ei ole, on niitä parempiakin tapoja itseilmaisulle. Onko se vaarallista? No eipä ole sitäkään. Kiusaamisjutut on tietty ihan erikseen.

21.5.2014
riu
riu

No, kylläpäs sattui. Ei siis aihe, vaan ajankohta.

Meillä keskimmäinen lapsi kouluun tutustumassa tänään.

Ei teidän koulussa ole Kiva Koulu-ohjelmaa käytössä. Itse ajattelen tuon ohjelman (johon opettajatkin koulutusta saavat) puitteisiin kuuluvan myös sanallisen raiskaamisen. Anteeksi vahva ilmaus.

Lapsethan ovat vertaissopijina näissä kiusaamistilanteissa.

Sanomattakin lienee selvää, että en hyväksy kiroilemista.

Sanoisin myös, että koulu ja paikkakunta sekä lasten sosioekonominen ja emotionaalinen tausta vaikuttaa heidän käyttäytymiseensä koulussa, kotona ja ympäröivässä yhteiskunnassa.

Olen sitä mieltä, että pääosin Suomen koululaiset, myös yläkouluikäiset, osaavat käyttäytyä.

21.5.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...