vapina

Mä en oikein tiedä miten tästä kysyisin että kukaan tajuais mitä tarkoitan.. Eli onkohan tuommoinen vapina 2,5 vuotiaalla normaalia? Olen huomannut monta eri tilannetta missä meidän junnun kädet vapisee. Monta kertaa se on liittynyt syömiseen, eli kun hän alkaa itse syömään niin lusikkakäsi vapisee. Ei siis joka päivä mutta silloin tällöin. Voiko alhainen verensokeri aiheuttaa vapinaa? Tänään hän söi jäätelöä, ja syömisen jälkeen alkoi vapista koko mies. Otin syliin, ja hän oli ihan kananlihalla. Tilanne meni 10 sekunnissa ohi. Oltiin sisällä ja lämpöä talossa varmaan 22 astetta, mutta vapisiko silti kylmästä? Ei ole siis kuumeessa kuitenkaan. Muutaman kerran poika on ollut innoissaan jostain ja vapissut silloin. Niin ja myös pelosta vapisee kovasti, esim muumien mörkö aiheuttaa vapinakohtauksen. eli onx tää normaalii??? Oletteko huomanneet samaa omilla lapsillanne? Pitääkö huolestua?

17.5.2014
hookoo
hookoo
3 years, 6-month-old toddler

Ja jos tuon voi liittää pelkoon ja innostumiseen, niin pieni vapina on näiden kohdalla normaalia kai aikuisillakin. Jos aikuinenkin innostuu jostain, niin kyllähän siinä on vaikea pysyä housuissaan. Ja kun taas jännittää ja pelottaa, esim.työhaastattelu, niin kyllähän ne kädet tärisee ja sanat sekoaa.

18.5.2014
carata
carata

Jäätelön syömisen takia lapsi voi mennä hetkellisesti kylmäksi, päätä voi särkeä ja saattaa vapista, mutta en sitten tiedä, jos sitä tapahtuu muulloinkin. Liian alhaiseen ja liian korkeaankin verensokeriin sen voisi liittää, mutta tavallaan sen voisi liittää myös huonoon hengitykseen. Onko siis tilanteita, jossa lapsi keskittyy, ei muista kunnolla hengittää ja näin ollen tärisee? Kävisin lääkärissä, jos asia vaivaa ja on jatkuvaa. Sitä ennen pitäisin päiväkirjaa, koska lapsi tärisee, mitä sitä ennen on tehty, kauanko tärinä kestää, miten meni pois jne.

18.5.2014
carata
carata

Minä soittasin neuvolaan, ja kävisin siellä ylimääräisessä tarkastuksessa.

Parempi saada selville, onko vapina ns. harmitonta vai tarvitseeko jatkotutkimuksia.

17.5.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Up

17.5.2014
hookoo
hookoo
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...